Yaza Hazırlık Yapmak İsteyenler Buraya! Doğru Güneş Kreminizi Seçmenizi Sağlayacak İpuçları

Güneş kremi, cildinizi güneşin ultraviyole (UV) ışınlarının zararlı etkilerinden korumaya yardımcı olduğu için kullanabileceğiniz en önemli cilt bakım ürünlerinden biri. Size en uygun güneş kremini öğrenmek için buyurun...👇

'Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir. Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.'

Güneş kremi, cildinizi güneşin ultraviyole (UV) ışınlarının zararlı etkilerinden korumaya yardımcı olduğu için kullanabileceğiniz en önemli cilt bakım ürünlerinden biri.

Güneş kremini atlamak ciltte uzun süreli hasara yol açabilir. Bu nedenle, sivilceye eğilimli cildiniz olsa bile güneş kremini cilt bakım rutininizin düzenli bir parçası haline getirmek önemli.

Piyasada bulunan pek çok farklı güneş kremi türü ve markası arasında, hangisinin cildiniz için doğru tercih olduğunu bilmek zor olabilir.

Yanlış güneş kremi cildinizin yağlı, yapışkan veya tahriş olmasına neden olur ve ihtiyacınız olan koruma seviyesini sağlamayabilir. Gelin birlikte hangi güneş kremi seçmeniz gerektiğini inceleyelim...👇

Öncelikle SPF'nin ne demek olduğuna bakalım. SPF, güneş koruma faktörü anlamına gelir. Üzerindeki sayı, güneş kreminin cildi, güneş yanığına karşı ne kadar iyi koruduğunu gösterir.

Güneşte ne kadar süre dışarıda kalabileceğinizin bir göstergesi değildir.

Bir güneş kreminin SPF'sini araştırmak için, bronzlaşmamış bir cilt üzerinde laboratuvar testleri yapılır. Güneş kremi cilde bolca uygulanır ve daha sonra UV lambaları aracılığıyla simüle edilmiş güneş ışığına maruz bırakılır.

Güneş kremi ile kaplandığında cildin minimum yanık almasının ve kremsiz minimum kızarıklık oluşumunun ne kadar sürdüğünün ölçümleri alınır.

SPF numarasını almak için basit bir formül kullanılır. Güneş kremi ile kaplandığında bir cildin hafifçe kızarması için gereken saniye sayısı, güneş kremi uygulanmadığında hafifçe kızarması için geçen saniye sayısına bölünür.

Örneğin cildin güneş kremi ile yanması 300 saniye, kremsiz yanması 10 saniye sürdü. 300'ün 10'a bölünmesi 30'dur. Bu da SPF 30 anlamına gelir.

SPF ne kadar yüksek olursa olsun, bir miktar UV radyasyonu cilde ulaşabilir. Hiçbir güneş kremi güneş yanığını ve buna bağlı cilt hasarını tamamen engelleyemez. Güneş kremi, etkili güneş korumasının yalnızca bir parçası.

Yağlı veya sivilceye eğilimli ciltler, hafif, yağsız ve komedojenik olmayan bir güneş kremini tercih etmeli. Akneye eğilimli cilt tipleri asla güneş kremi kullanımını atlamamalı. Güneşin zararlı UV ışınları sivilceyi kötüleştirebilir, yara izine ve erken yaşlanmaya yol açabilir.

Kuru veya hassas ciltler, hyaluronik asit, gliserin veya seramidler gibi bileşenler içeren nemlendirici bir güneş kremi tercih etmeli. Tahrişi önlemek için kokusuz ve hipoalerjenik ürünler arayın.

Karma ciltler, hafif, yağsız, aynı zamanda kuru alanlar için yeterli nemlendirme sağlayan bir güneş kremi kullanmalı. Tüm cilt tipleri için üretilmiş ürünleri kullanabilirsiniz.

Açık hava etkinlikleri için, geniş spektrumlu korumalı ve yüksek SPF'ye (30 veya daha yüksek) sahip suya dayanıklı bir güneş kremi seçin. Her iki saatte bir yüzdükten veya terledikten sonra tekrar uygulayın.

Size en uygun güneş kremini buradan seçebilirsiniz.

Koyu cilt tipine sahip kişilerin güneş koruyucu kullanmamasına yönelik bir efsane var ancak bu kesinlikle doğru değil. Bu cilt tiplerinde güneşten doğal koruma sağlayan daha fazla melanin bulunur ancak cildi UV radyasyonunun zararlı etkilerinden tamamen koruması mümkün değil.

Son olarak doğru miktar için iki parmak kuralını uygulayabilirsiniz. İşaret ve orta parmağınıza uzunlamasına bir şekilde kremi sürün. Bu miktar yüz ve boyun bölgenizde yeterli korumayı sağlayacaktır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Bağışıklık Sisteminin Gözleri Düşman Olarak Algılayıp Saldırması: Oküler Otoimmünite Hastalığı
Bilim İnsanları Az ya da Çok Uyumanın Neden Olduğu Yan Etkileri Gidermenin Bir Yolunu Buldu!
Bu 4 Basit Adım ile Siz de Sadece 1 Haftada Düz Bir Karına Sahip Olabilirsiniz!

Popüler İçerikler

Arkeolog Muazzez İlmiye Çığ 110 Yaşında Yaşamını Yitirdi
TikTok Fenomenleri Çağla ve Cansu Arasında ‘Erkek’ Kavgası Çıktı: Cansu, Çağla’yı Silahla Vurdu
"Bana Bilmediğim Bir Şey Söyle" Akımına Gelen Tıkanan Muhabbeti Açmalık Bilgiler