Yaz Saati Uygulaması Kalkacak mı? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Son Noktayı Koydu!

Yaz saati uygulamasına ilişkin çıkan tartışmalara Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, son noktayı koydu.

7 Eylül 2016 tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye’de mevsimlik saat uygulamaları sona erdi ve yaz saati kalıcı hale getirildi. Türkiye kalıcı yaz saati düzeninde yedi yılı geride bıraktı. Ancak tartışmalar devam ediyor.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, bir milletvekilinin yaz saati uygulamasıyla ilgili yazılı soru önergesini cevaplayan Bakan Bayraktar, şu ifadeleri kullandı:

“İTÜ tarafından yapılan analizler sonucunda; ülkemizde uygulanmakta olan saat diliminin GMT+3’de sürekli bulunmasının, nüfusun büyük bölümünün gün ışığından daha uzun süre faydalanmasına ve enerji verimliliğine kayda değer katkı sağladığı tespit edilmiş olup, bu çerçevede tüm yıl boyunca yaz saati uygulaması ile her mesai aralığı için karanlıkta kalınan sürenin eski saat uygulamasına göre 64 saat azaldığı ortaya konulmuştur. Yanı sıra aynı analizlerde saat değişimlerinin getirdiği kaygı, stres, depresyon gibi olumsuzlukların daha az yaşandığı ortaya konulmuş ve bu sonuçlar doğrultusunda sabit saat uygulamasına geçilmiştir.''

''Yaz saati uygulamasıyla, akşam mesai ve okul çıkışlarına denk gelen karanlık zaman diliminin azaltıldığı, kış mevsimi etkisi ile gün içi aydınlık süreleri de düşünüldüğünde vatandaşlarımızın aydınlıktan daha çok fayda sağlayacağı ve havanın kararma saatlerinde önceki yıllara göre daha büyük tasarruf oranının elde edildiği görülmüştür.”

Yaz saati uygulamasının değişmeyeceğini açıklayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti:

"Uygulamanın başladığı Ekim 2016 ile Ekim 2023 tarihleri arası yaklaşık 10 milyar kilovatsaat enerji tasarrufu sağlanmış olup, bu tüketimin parasal karşılığı meskenlerde üç zamanlı tarifede 15,48 milyar liradır. Tüm bu gelişmeler doğrultusunda mevcut saat uygulamasının değiştirilmesi yönünde Bakanlığımızın bir çalışması bulunmamaktadır."

Fatih Erbakan'dan "Cumhur İttifakı'nda mısınız?" Sorusuna Yanıt Geldi
Ortalık Karıştı: AK Parti ve MHP’liler Arasında Kavga Çıktı
Bu da Oldu: Polisten Kaçan Eşek Acil Servise Girdi
Arapça Soruya Çeviri İstemişti: Fatih Portakal, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı Hedef Aldı

Popüler İçerikler

Müge Anlı'da Yeni Bir Fenomen Doğdu: Habibe Kendine Has Tarzı ve Tavrıyla Hepimizi Fena Gaza Getirdi!
Kadınların Kırmızı Ruj Sürerek "Çiftleşme" Mesajı Verdiğini İddia Eden Uzman
Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
YORUMLAR
24.04.2024

Hay sokayım elektrik tasarrufuna artık! Tasarruf yapacak başka şey bulamadınız mı? Çoluk çocuk okula gece gibi, in gibi havada gidiyor. Sanki devlet değil de şirket amk sürekli bir kara geçmeye çalışıyor. Hayır tasarruf yapılacak yerden de yapmazlar ona sinirleniyorum.

24.04.2024

Hayır tasarruf da olmuyor ki mantıken düşününce daha fazla enerji harcanıyor, tabi insanlarda ortaya çıkan depresif tavırlar da cabası.

24.04.2024

milyonluk makam araçları, yazlık kışlık saraylar, çantalar, saatler, gemicikler halkın refahından daha önemli ? ama karanlıkta kalkıp, karanlıkta eve dönmek daha önemsiz ..

24.04.2024

Bize "gun isigindan daha fazla faydalanmak icin" saatler ileri geri alinir diye ogretildi ve avrupada hala yapiliyor. Ya 100 senedir yapilan bu sey ve bu kadar ulke aptal, yada bizimkiler cok zeki? Elektrik tasarrufu nerden yapiliyor ayrica cok merak ediyorum. Sanayi aynen devam ediyor, isiklar aynen calisiyor icerisi los oldugu icin. Halk aksam eve gelince isiklari gec aciyor diye bir arguman olamaz cunku ayni halk artik sabahlari aciyor ayni isiklari. Degisen hicbir sey yok, insanlarin sabah karanliginda uyanmasi disinda.

TÜM YORUMLARI OKU (19)