Yayıncılar da İyi Kazanıyor: Popüler Yayıncılar Meslekleri Hakkında Merak Edilenleri Yanıtladılar!

Oyun sektörü her geçen gün daha da gelişip sınırlarını zorlarken bu dev sektör içerisinde büyüyen bir kol da yayıncılık. Ülkemizde de milyonlarca kişi tarafından takip edilen yayıncılar hakkında merak edilen pek çok konu var. Yayıncılar ne kadar kazanıyor, bunu gerçekten bir meslek olarak görüyorlar mı, bu işin sonu nereye varacak? Tüm bu soruların yanıtlarını Disket Kutusu ve Savebutonu'nun birlikte hazırlamış olduğu Türk Oyun Sektörü belgesel serisinin 'Yayıncılar' bölümünde PintiPanda, Orhun Kayaalp, Beril Sergün ve Batuhan Bozkan gibi sevilen isimler vermiş durumdalar.

Kaynak: Disket Kutusu.

Yayıncılık artık oyun sektöründen ayrı düşünülemeyecek bir boyuta ulaşmış vaziyette.

Dünyanın dört bir yanındaki insanlar farklı yayın platformlarında her gün takipçi karşısına çıkıp milyonlarca saat yayın yapıyorlar. Ya da pek çoğumuzun düşündüğü şekli ile 'oturdukları yerden, oyun oynayarak para kazanıyorlar'.

Peki esasen durum ne? Ülkemizde yayıncılık denildiğinde akla ilk gelen isimlerden bazıları pek çoğumuzun aklından geçen sorulara yanıt verdiler.

Türk Oyun Sektörü belgesel serisinin 3. bölümünde Tuna 'PintiPanda' Akşen, Beril Sergün, Batuhan Bozkan ve Orhun Kayaalp gibi adlarını sıkça duyduğumuz isimler yayıncılığın iç dünyasına ışık tutuyorlar. Belgesele konuk olan Ege Orkun Kuş, Yusuf Can Aplak ve Gizem Özkan Boztaş ise işin yeni başlayanlar için zorluklarını samimiyetle ele alıyorlar.

Yayıncılığa nasıl başladıkları sorusuna her ismin farklı bir yanıtı var.

PintiPanda olarak tanıdığımız Tuna Akşen bundan 10 küsür yıl önce işinden ayrılmışken ve ruhsal olarak iyi hissetmediği bir dönemdeyken bu dünyaya YouTube videoları ile adım atıp ardından canlı yayınlarına başladığını söylüyor. O dönem annesi ile yaşayıp neredeyse odadan çıkmadan yaşayan PintiPanda'nın kurtuluşu YouTube videoları olmuş. PintiPanda çok para kazandığını söylediği yayıncılık konusunda kendini 'Allah'ın sevgili kulu' olarak tanımlıyor ve PintiPanda olmayı dünyanın en şanslı mesleği olarak kabul ediyor.

Peki kendilerini 'ünlü' sınıfına sokuyorlar mı?

Twitch Türkiye'nin en eski isimlerinden olan Beril Sergün'ün bu konudaki yanıtı çok net. Yayın yaptığı ilk dönemlerde fotoğraf çektirmek için yanına gelen hayranları sebebiyle neredeyse sokakta yürüyemediğini paylaşan Sergün şimdilerde olmasa da o dönemlerde ünlü olduğunu kabul ediyor.

Keyifli videoları ve canlı yayınları ile tanıdığımız Orhun Kayaalp ise konuyu bambaşka bir şekilde değerlendiriyor. Kendisi için ünlü olmanın sınırını rahatça metrobüse binememek olarak tanımlayan Kayaalp hala metrobüsü rahatça kullanabildiğini ve dolayısıyla kendini ünlü olarak görmediğini sözlerine ekliyor olsa da bir bilinirliği olduğunu da inkar etmiyor.

Bir diğer sevilen yayıncı Batuhan Bozkan da Orhun Kayaalp gibi düşünenlerden. Ünlülük tanımını çok farklı bir noktaya koyan Bozkan da eninde sonunda bir bilinirlik sahibi olduğunu kabul ediyor.

Peki bu işe adım atarken ailelerinden destek gördüler mi?

Bu noktada Beril Sergün ailesinin her daim kendisine destek verdiğini, onu mutlu eden şeyin oyun oynamak olduğunun farkında olduklarını ve bunu işine dönüştürmesinde ona yardımcı olduklarını söylüuyor.

Batuhan Bozkan da tıpkı Beril Sergün gibi ailesinden destek görerek başaran isimlerden. Ailesinin her daim çok anlayışlı bir biçimde kendisine yaklaştıklarını ifade eden Bozkan başarısızlık gibi bir ihtimal de söz konusuyken ailenin desteğini hissederek ilerlemenin de öneminden bahsediyor.

Ancak aileden destek görmek konusunda onlar kadar şanslı olmayanlar da var.

Henüz yolun başındaki yayıncılardan olan Ege Orkun Kuş ve Yusuf Can Aplak ise yayıncılık konusunda ailelerinden destek görmediklerini belirtiyorlar. Ailelerinden destek görüp başarılı olan bu isimlerin ardından Ege ve Yusuf Can'ın sözleri ise bu konudaki büyük farkı gözler önüne seriyor.

Peki ya Twitch üzerinden kara para aklandığı ve dolandırıcılık yapıldığı iddiaları hakkında sevilen yayıncıların görüşleri neler?

Beril Sergün fiyaskoya adı karışan, dolandırıcılar ile işbirliği içinde bulunarak haksız kazanç elde eden isimlere deyim yerindeyse açıyor ağzını yumuyor gözünü. Haksız kazançlarla dükkan açıp araba alan yayıncıları sert sözlerle eleştiriyor.

Orhun Kayaalp ise bu olayların ardından Twitch platformuna güveni sarsılanlardan. Partner olduğu için kendini Twitch'in bir şeylere etki edip değiştirebilen bir parçası olarak gördüğünü söyleyen Kayaalp'in bu fikrini yaşanan olaylar süresince Twitch'in takındığı tutum değiştirmiş. Kendisi pek çok diğer yayıncı ile birlikte bu süreçte Twitch'i bırakıp yayınlarını başka platforma taşıyan isimlerden.

Yayıncılığa dair merak edilen daha pek çok sorunun yanıt bulduğu belgeselin tamamını buradan izleyebilirsiniz:

İlginizi Çekebilir

Jahrein'in Kadir Topbaş Paylaşımı İnsanları İkiye Böldü: Bir İnsan Ne Kadar Kötü Olursa Olsun Anılmalı mı?
Bu Oyunlar Yalnızca Yetişkinler İçin: Erotizm ve Cinsellik Dozunu Tavana Vurdurmuş 10 Oyun
Espor Takımlarından Alkışlanacak Hareket: Islak FIP Hastası Sokak Kedisi İçin Seferber Oldular!

Popüler İçerikler

Enteresan Çıkışları ve Görgüsüz Paylaşımlarıyla Meşhur Murat Övüç'ten Kadınları Hedef Alan Hadsiz Yorum
Zeynep Sönmez'den İlk WTA Şampiyonluğu Geldi
Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı'dan Derbi Öncesi Çok Konuşulacak Açıklama: ''Hakemlerle İlgili Kaygım Var''