Yayıncı Adem Metan'ın Facianın Olduğu Madende Çektiği Video Tartışmaların Odağında: 'Kimin Sağlığı Bozulmuş!'

Erzincan'ın İliç ilçesinde dün meydana gelen toprak kayması sonrası, yayıncı Adem Metan'ın 2022 yılında göçüğün meydana geldiği köyde çektiği video sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Videonun içeriğinde köylü olduğu belirtilen kişilerin madenin hiç bir zararı olmadığını söylediği görülürken, siyanürün insan sağlığına zararı olmadığının vurgulandığı anlar yer aldı.

Erzincan'ın İliç ilçesinde dün saat 14.30'da Çöpler Altın Madeni'nde (İliç Anagold Altın Madeni) meydana gelen toprak kayması sonrası 9 işçiye halen ulaşılamadı.

Göçüğün meydana geldiği bölgede 10 milyon metreküp atık toprağa karışırken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı madeni atıkların Fırat Nehri'ne ulaşmaması için Sabırlı Deresi'nin nehre bağlanan kolunun kapatıldığını açıkladı.

Sosyal medyada olayla ilgili tartışmalar sürerken yayıncı Adem Metan'ın 2022 yılında facianın gerçekleştiği madende ve İliç'te bulunan köyde çektiği video sosyal medyada gündem oldu.

Metan'ın YouTube hesabı üzerinden yayınlanan videonun açıklama kısmında, 'Türkiye gündeminde uzun süredir en çok tartışılan konulardan birisi olan Erzincan'daki altın madeni işletmesinde neler yaşandığını bölge halkıyla, maden işletmecileriyle ve köylülerle konuştuk. Yalanlar, gerçekler, konuşulan haberler hepsini bölgede yaşayan köylülere ve maden çalışanlarına sorduk onlar da tüm şeffaflığı ile süreci anlattılar.' ifadeleri yer alıyor.

Videoda altın madeni ile ilgili konuşma yapan kişilerin isimleri verilmezken, videonun açılışında konuşan ve köylü olduğu belirtilen bir kişinin "Nerede faydalanmayan varsa o diyor ki 'sağlığımız bozuldu', sen ona bir avuç bir şey at hemen onun sağlığı da yerine geliyor" diyerek, madenin insan sağlığına ve çevreye zararı olduğunu söyleyen kişileri hedef aldığı görülüyor.

Videonun tamamında altın madeninin bölgeye ve ülkeye olan ekonomik faydasından bahsedilirken, bölgede yaşayan insanlarda hiç bir sağlık problemi olmadığı vurgulanıyor.

Dün meydana gelen maden faciasından bu yana sosyal medyada sıkça paylaşılan videoya çok sayıda tepki geldi.

Tepkiler üzerine sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan yayıncı Adem Meten, video için herhangi bir para almadığını söyleyerek, 'Konuştuğum kişiler köylülerdi ve hala orada yaşıyorlar, dileyen aynı kişilerle görüşebilir. Hatta benim kendilerine yönlendirme yapıp yapmadığımı da sorabilirler. Ne desem ne yazsam bir anlam ifade etmeyecek ancak benim penceremden gerçekler bunlar. Hayat bazen ne yapmanızı bazen de ne yapmamanızı bizlere yaşayarak öğretiyor, mutlaka almam gereken dersler vardır. İyi niyetli eleştiren herkese de teşekkür ederim.' dedi.

Sosyal medyada Metan'a ve videoda yer alan 'köylü' olduğu belirtilen kişilerin açıklamalarına tepki yağdı. 👇

İlgili haberler

Çöpler Altın Madeni Faciasında Yeni Gelişme: Gözaltına Alınanlar Var
Çöpler Altın Madeni Soruşturmasında Savcıya Rüşvet İddiası! 'Çok Büyük Şaibeler Var, Böyle Olacağı Belliydi'
Fatih Portakal'dan Faciaya Neden Olan Madenin Yapımına Sert Tepki! 'Hangi Gerizekalı İzin Verebilir?'
Erzincan'daki Altın Madeni Faciası Sonrası 'Siyanür' Alarmı: "Fırat Nehri'ne Karışırsa Her Şey Biter"

Videonun tamamı için 👇 🎥

Popüler İçerikler

Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
YORUMLAR
14.02.2024

"Eşeğin arkasına geçme; teper, öküzün önüne geçme; boynuzlar, ama cahile hiç yaklaşma" özdeyişini açıklamak için başka söze gerek var mı? Bu cahiller cehenneminde yaşamak için nasıl bir günah işledim acaba?

14.02.2024

Dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan uygulamalar ile karşılaşıyoruz vatandaşın canı sağlığı doğa ve çevremiz üç beş gram altından daha değersiz olmamalı,Tebrik ediyorum beyler hanımlar artık 4. Dünya Ülkesiyiz...

14.02.2024

Biz o levela geçeli çok oldu sucuklu kardeşim. Sen biraz geç kaldın

14.02.2024

Adem'e gelene kadar neler var. Bence çok da şeyapmayın. Zaten bir iki haftaya unutur, yeni bölümleri bekleriz, sıradaki felaket ne olacak diye..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ