Yayın Yasağı Nedir? Yayın Yasağı Ne Demek? Yayın Yasağı Neleri Kapsar?

Yayın yasağının gündeme gelmesi sonrası vatandaşlar internet üzerinden konuya ilişkin araştırmalarını sürdürmeye başladı. Yayın yasağının ne demek olduğunu ve nasıl verildiğini merak edenlerin sayısı artmaya başladı. Peki yayın yasağı nedir, ne demek? Yayın yasağı neleri kapsar? Yayın yasağı nasıl verilir? İşte yayın yasağı hakkında tüm detaylar...

Yayın Yasağı Nedir, Ne Anlama Gelir?

Yayın yasağı, haber niteliği taşıyan bir olayın televizyonlarda ya da medya kuruluşlarınca paylaşılmasına, yayınlanmasına ve işlenmesine izin verilmemesi durumudur. Türkiye'de yayın yasağı hakkında getirilen kararları Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) vermektedir. Yayın yasağında haberlerde resmi makamlar tarafından adres, bilgi yada kullanılan araçların detayları verilmedi sürece haber içerisine eklenmesi yasaktır. Bu tür durumlara kriz anı denirken, yayınlanması da yasak olarak ifade edilir. Toplumda sansasyon yaratacak haberlerin haber bültenlerinde paylaşılmaması gerekmektedir.

Yayın Yasağı Neleri Kapsar?

Yayın yasağı, bir patlama sonucu ortaya çıkan görüntülerin (kan, yaralı, ölü bv.) herhangi bir kanalda yayınlanmasını engellemeyi amaçlar. Kriz anları, yayınlanması yasak durumlardır. Şiddetli bir olayın gerçekleşmesi sonucu RTÜK, medyada bu durumların yansıtılmaması için yayın yasağı getirir. Bir bomba patlaması ya da ağır bir kaza olması durumunda, haber bültenleri gelen yayın yasağı ile görüntüleri yayınlayamaz.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Türk Telekom İnternet Sorunu: Türk Telekom İnternette Sorun mu Var? Türk Telekom İnternet Erişimi mi Kısıtlı?
İnternet mi Çöktü? İnternet Neden Bu Kadar Yavaş? İnternet Hızı Ne Zaman Düzelecek?
13 Kasım 2022 Twitter Erişim Sorunu: Twitter Çöktü mü? Twitter Akış Neden Yenilenmiyor?

Popüler İçerikler

Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
Kime Taş Geldi? Müge Anlı Narin Cinayeti ile İlgili Hakkında Yazılanlara Sert Yanıt Verdi!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede