Yavru Vatan KKTC'de Üçüncü Kez Asgari Ücrete Zam Geldi: Yeni Asgari Ücret 35 Bin 180 TL Oldu

Türkiye'de milyonlarca asgari ücretli zam için yılbaşını beklerken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde üçüncü kez asgari ücrete zam yapıldı. Yeni zamla birlikte KKTC'de yeni asgari ücret 35 bin 180 TL oldu.

Her şeye neredeyse her gün zam gelirken, bu yıl Türkiye’de asgari ücrete ara zam yapılmadı. Bu nedenle de milyonlarca asgari ücretli geçinme kaygısıyla baş başa bırakıldı.

Ocak ayı itibariyle Türkiye'de asgari ücret 17 bin 2 TL oldu ve bu yıl ara zam yapılmadı. Yavru vatan Kuzey Kıbrıs’ta ise asgari ücrete üçüncü kez zam yapıldı.

Yeni zam oranı ile birlikte Kuzey Kıbrıs’ta net asgari ücret 35 bin 180 TL’ye yükseltildi. Emekli de es geçilmedi. Emekliye ve devletten yardım alanlara da zam yapıldı.

5'inci Kattan Atladığı İddia Edilen TikTok Fenomeni Kübra Aykut'un Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
Ders Zili Çaldı, Hastalıklar Geldi: Isparta'da 11 Öğrencide El, Ayak, Ağız Hastalığı Görüldü
Ankara Emniyeti'nde Kriz Çıktı: İki Polis Müdürü İhraç Edildi

Popüler İçerikler

Şova Devam! Dilan Polat Kocası Engin Polat'ın Namaz Kılmaktan Moraran Dizlerini Gösterdi
Dünya Basını Derbiyi Nasıl Gördü? Fenerbahçe - Galatasaray Maçının Manşetleri
MasterChef'te Şef Mehmet Yalçınkaya'nın Yaptığı İmza Tabak Dalga Konusu Oldu!
YORUMLAR
24.09.2024

Asgari ücretin artması ayrı dert artmaması ayrı dert. İnsan ne isteyeceğini şaşırdı. Kiradaki %25 zam sınırını kaldırdığına göre maaş zammına da iyi bir şeyler yapması lazım. SONRASINDAKİ ZAMLARA ENGEL OLSUN SADECE. Zamdan bıktım

24.09.2024

asgari ücretin artması bir şey ifade etmiyor. dövizi düşür, fırsatçılara izin verme. Ötv' yi 50k maaş altı alanlardan alma.

24.09.2024

ÖTV denen vergi kalkmalı, neden var? 99 depreminden sonra 1 yıllık diye geldi kaldı, otomobil sahibi olmak neden cezalandırılıyor zaten gümrük vergisi ve kdv var. Kimseden alınmaması lazım gelir vergisi düzenlenmeli bu kadar.

24.09.2024

herkes zamdan konuşuyor da kimse neden kuzey Kıbrıs ta asgari ücret böyle diye sormuyor.Çünkü herkes hükümetin istediği gibi mal olmuşlar.Yahu kibristaki herşey daha ucuz oluyorken Türkiye'de neden daha pahalı,ve bizler bu Kıbrıs,ın yükünü daha ne kadar çekeceğiz.Zaten türk insanı ve askerini hiç sevmiyor lar ,.Ama sorsan türk vatandaşı olduklarını böğürürler.yaziklar olsun..😡😡😡👎

24.09.2024

bütün ege adalarını yunana vermişiz. Bıraksak onlarda rumkesimiyle birleşip atarlar bizi kıbrıstan.

TÜM YORUMLARI OKU (12)