Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma ve Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği Başkanı Yasin Yılmaz, sitemini dile getirdi:
“Bu olayda sayın valimiz kediye sahip çıktı. Peki valimiz imzalamasaydı acaba plaka sahibinin tespit edilmesi bu kadar erken olur muydu? Sayın valimize bu hassasiyeti için de teşekkür ederiz. Artık 21. Yüzyıldayız. Bir Bakanlığın kişilere ceza kesmesi için emniyet veya jandarma ile yazışma yapması. T.C. no veya adres bilgisi alması kadar uzun sürecek işlemler olmaması gerekmektedir. Çifteler'de bir rehabilitasyon merkezi, bir geçici bakım evi yok. Hayvanlar hastalansa, rahatsızlansa hayvan severler soluğu özel kliniklerde alıyorlar. Belediyelerin asli görevlerini yerine getirmesini bekliyoruz”
Üniversite öğrencisi Ahmet Ufuk Işık sosyal paylaşım sitesinde Oran ve Su İşleri Eskişehir 5’inci Bölge Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederek şöyle dedi:
'Ölen küçücük kediler ne ceza verilirse verilsin geri gelmeyecek elbette. 5 bin 199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre bir hayvanı bulunduğu yerden koparıp başka bir yere atmak, şiddet uygulamak, öldürmek yasak. Bu yönüyle kanun aslında güzel fakat maalesef Hayvanları Koruma Kanunu, Kabahatler Kanunu kapsamında yer alıyor ve olayın failleri idari para cezasına çarptırılıyor. Dolayısıyla bu yasadan memnun değiliz aslında. Hayvana şiddetin Kabahatler Kanunu’ndan çıkarılarak Türk Ceza Kanunu kapsamında değerlendirilmesinin gerektiğini düşünüyorum ve adalete güveniyorum. Orman Su İşleri Şube Müdürlüğü’ne görevini hakkıyla yerine getirmesinden ötürü de çok teşekkür ederim.'
DHA