Bazı günlük şeylerin sürekli tekrarlanması vücudumuz için zararlı olabilir. Sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmak önemlidir bu yüzden sizler için her gün yaptığımız ve sağlığımızı tehdit edebilecek 11 alışkanlığı listeledik.
Bazı günlük şeylerin sürekli tekrarlanması vücudumuz için zararlı olabilir. Sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmak önemlidir bu yüzden sizler için her gün yaptığımız ve sağlığımızı tehdit edebilecek 11 alışkanlığı listeledik.
Yeni pişirilmiş yemekleri buzdolabına koymanın yanlı olduğuna inansak da aksine tamamen güvenlidir. Aslında, 'tehlike bölgesi“ olarak da bilinen 40 ° F ila 140 ° F arasındaki sıcaklıklarda çeşitli bakteriler rahatça büyür. Bu yüzden sıcak yemeği direkt buzdolabına koymak bakteriyel kontaminasyonu önlemenizi sağlar.
Cilt bakımı şu anda erkeklerin, kadınların ve hatta gençlerin kişisel rutinlerinin olduğu altın çağını yaşıyor. Giderek insanlar daha sık yüz bakımı ve peelinglerle parlayan bir cilt elde etmeye çalışıyorlar, fakat dermatologlar, cildimizin zamanla kuruluğa ve hassasiyete eğilimli olması nedeniyle peelingi sadece haftada bir kez öneriyorlar. Fakat yağlı bir cildiniz varsa, haftada 3 kez kullanmanızda bir sakınca olmadığını da söylüyorlar.
Tabii ki dişlerinizi fırçalamanın zararı yok ama her şey gibi bunun da fazlası zararlı. Dişlerinizi fazla fırçalamak diş eti kanamasına neden olabilir, bu da sonunda diş eti hastalığına ve diğer ağız sağlığı sorunlarına yol açabilir.
Güneşlenmek zengin bir D vitamini kaynağıdır. Fakat aynı zamanda güneşin altında çok uzun süre oturmak cildinizin daha hızlı yaşlanmasına ve zararlı ultraviyole ışınlarının kurbanı haline gelmesine neden olabilir.
En sevdiğiniz atıştırmalıkları plastik kaplardan yemek pratik ve uygun olabilir ama aynı zamanda sağlınız için de tehlikeli olabilir.
Plastik insanlar için kanserojen olan “mikroplastiklere” ayrılır ve bu sağlığınıza zarar verebilir.
El dezenfektanlarının mikropların %99.9 öldürdüğü kısmen doğrudur ancak el dezenfektanlarının sık kullanımı, cilt kuruluğuna sebep olarak cildinize zarar verebilir.
Herkesin özellikle kullanmayı tercih ettiği bir yastık vardır. O yastığı kullandığınızda daha rahat hissettiğinizden dolayı, onu temizlemeyi unutabilirsiniz. Kirli yastıklar alerjiye neden olan tozlara ev sahipliği yapabilir.
Günlük iş ve aktivitelerinizde terlemeyi gidermek ve gün boyunca hafif hissetmemize yardımcı olmak için terlemeyi önleyen deodorantlara başvurabilirsiniz ama deodorantların olumsuz yanlarını da göz ardı etmemek gerekir. Deodorantlar çoğunlukla alerjileri tetikleyen kimyasallar içerir ayrıca bazıları parabenler ve dietanolamin sayesinde meme kanserine sebep olabilir.
Kullanımı çok uygun olduğu için hemen hemen her mutfakta Teflon tava bulabilirsiniz. Teflon tavalardaki yapışmaz tabaka, çok sık kullanıldığında sizi zehirleyebilir. Sıcaklık yükseldiğinde, kaplama parçalanır ve sizi çeşitli akciğer hastalıkları riskine sokabilecek toksik dumanlar çıkartabilir..
Harcamalarınızı takip etmeniz fişleri biriktirmek önemlidir ancak bu fişler aslında kan dolaşımımızda kolayca emilen toksik bir kimyasal içerir. Aynı bileşen, bisfenol A veya BPA, plastiklerde kullanılır. Ve bunların endokrin bezlerini bozduğu bilinmektedir.
Evinizi neredeyse her gün temiz tutmak sizi mikroplardan ve dağınıklıktan kurtarır fakat bunun yanı sıra, günlük ev temizlik malzemelerinin kullanımı zamanla akciğerlerinizi ve cildinizi tehlikeye atabilir.
Kesinlikle doğru. Mesela güneşe çok maruz kalmak ciltteki kolajen kaybını hızlandırır ve ciltteki kırışıklıklar erken yaşta çoğalır.