Yatırım Paketinin İlk Adımı Atıldı: Katar ve Türkiye Merkez Bankası, Swap Anlaşması İmzaladı

Katar Merkez Bankası ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın, likitede sağlamak ve finansal istikrarı desteklemek amacıyla para takas (swap) anlaşması imzaladıkları açıklandı. Anlaşma kapsamında ilk aşamada kullanılacak kaynağın 3 milyar dolar karşılığı olması bekleniyor.

Anlaşma, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya ve Katar Merkez Bankası Başkanı Abdullah Bin Saud Al-Thani tarafından imzalandı.

📷 AA

Katar Merkez Bankasının genel merkezinde gerçekleşen imza törenine her iki ülkeden yetkililer katıldı. 

Söz konusu anlaşmayla, iki ülke arasında yerel para birimleri üzeriden gerçekleştirlen ticaretin kolaylaştırılmasının yanı sıra finansal istikrarın desteklenmesi hedefleniyor.

Katar Emiri, Türkiye için ekonomik projeler, yatırımlar ve mevduatlar paketini onaylayarak zayıf seyir izleyen TL'ye destek vermişti.

Anlaşma kapsamında ilk aşamada kullanılacak kaynağın 3 milyar dolar karşılığı olması bekleniyor.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Habere göre, Katar devlet fonu iştiraki olan Türkiye'de SPK lisanslı Qinvest Portföy Yönetimi AŞ de Re-pie ile beraber gayrimenkul yatırım fonu kurdu.

AA ve Hürriyet

Popüler İçerikler

Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
YORUMLAR

Katara biz de zamanında su vermiştik . Adamlar kötü gününde yanında olanı unutmamış helal olsun.Rusya ve Çin ile de görüşmeler devam ediyor. 5 li bir ittifak oluşturcaz gibi görünüyor . Bakalım ilerleyen zamamlar da belli olacak her şey .

20.08.2018

Trump KATAR a amborgo paketi açıklar ahanda yazdım buraya.

20.08.2018

Bi şey yapmaz. Araplar dostumuz değildir. Katar Emiri'de sahibinden izinsiz bir şey yapamaz. Keşke arap ülkelerine el açacak hale gelmeseydik.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ