Yatakta İşlerin Yolunda Gitmediğini Düşünüyorsanız Cinsel İsteksizlik Tüm Bunların Sebebi Olabilir

Özellikle son yıllarda birçok kişinin yaşadığı bir problem: Cinsel isteksizlik. Ve pek çok çift bu sorunu dile getiremediği için maalesef çözümsüz şekilde kalıyor. Ama elbette ki tedavisi var.

Beni artık eskisi kadar çekici bulmuyor mu, yoksa benden sıkıldı mı? Neler oluyor?

Cinsel isteksizlik cinsel ilişkiye girmek istememe ya da eskisi kadar istekli olmama durumu olarak tanımlanabilir. Cinsel soğukluk da denir hatta. Hatta çiftler çoğu zaman sebebini de anlamadığı için 'Beni sevmiyor mu, benden neden uzaklaştı?' diye düşünür. Bu da cinsel problemin yanı sıra ruhsal problemleri de beraberinde getirir.

Her şeyin başı psikolojik sebepler! Cinsel isteksizliğinde en büyük sebeplerinden biri...

İş stresi ve dışarıda yaşanan sorunlar kişinin ailesi ile olan problemleri birleşir ve bir yerden patlak verir! Bu sebepler herkeste aynı etkiyi yapmaz ama çoğu kişinin yaşadığı cinsel isteksizliğin kaynağı aslında bunlardır.

Testosteron eksilir, libido düşer!

Erkeklik hormonu olarak bilinen testosteron eksikliği de cinsel isteksizliğin sebepleri arasında. Kişinin yaşı ya da kullandığı ilaçlar buna sebep olabilir. Ve bunun neticesinde de maalesef libido yerlerde sürünür!

Kafamıza göre ilaç kullanmamak için bir sebep daha: Cinsel isteksizliğin sebebi antidepresanlar olabilir!

Uzun süren psikolojik dengesizlikler nedeniyle kişiler bazen antidepresan kullanmaya başlayabilirler. Fakat 6 ay ve daha uzun süreli ilaç kullanımında cinsel dürtülerde azalma görülür. Bu sebeple bazen bu semptomu gösteren kişilere sertleştirici kullanmaları da önerilir.

Tansiyon ilaçları da cinsel isteksizlik yapabilir

Tansiyon hastalığı bazen yaş gözetmiyor. Haliyle gencinden yaşlısına bu dertten muzdarip pek çok kişi var. İşte belki de bir türlü çözemediğiniz cinsel isteksizliğinizin sebebi budur! Tıpkı antidepresan gibi, tansiyon ilaçları da uzun sürekli kullanımda bu etkiyi gösterebilir.

Boyu boyuma, teni tenime diyenlerin hakkı var!

Nasıl ki bazı çiftlerin uyumu 1 km öteden anlaşabiliyorsa, bazı çiftlerin de uyumsuzluğu uzaktan bile belli oluyor. İşte o çiftlerin muhtemelen tenleri de uyumsuz! Birbirlerine karşı ortam müsait ve şartlar oluşmuşken bile onları iten bir şeyler var. İşte cinsel isteksizliğin bir sebebi de bu!

Korkmayın, cinsel isteksizliğin de çaresi ve tedavisi çok!

Eşinizle bu durumu konuşup ona hislerinizi anlattığınızda eminiz ki sizi anlayışla karşılayacaktır. Sevgi ve anlayış birinci kuralımız! Bu problem için çift terapilerine gidebilirsiniz. Doktorunuzla görüşüp ilaç kullanmaya da başlayabilirsiniz. İnanın her şeyin çözümü bulunur, umutsuzluğa kapılmak yok!

Popüler İçerikler

Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Narin Güran Cinayetinde Yeni İddialar Yeni Detaylar: 'Eczaneden Ertesi Gün Hapı Aldılar' İddiası!