Yaşlıların Yoğun Mesai Saatlerinde Toplu Taşımaya Binmeleri Halinde Ücret Ödeyeceği İddiası Sosyal Medyada Heyecanla Karşılandı!

Nereye gidiyor bu dedeler?

Belediye ve demiryollarına ait şehir içi toplu taşıma araçlarından indirimli ya da ücretsiz yararlanan 60 ve 65 yaş üstü vatandaşların mesai yoğunluğunun yaşandığı sabah ve akşam saatlerinde bilet parası ödemelerini zorunlu hale sokacak yeni bir yasa geleceği iddiası sosyal medyaya bomba gibi düştü.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, AK Parti tarafından hazırlanan ve emlak vergilerine, suya, çevre temizlik vergisine, konut sigortasına ve Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne çeşitli oranlarda zam yapılmasını öngören taslakla birlikte 60 yaş üstü vatandaşların şehir içi seyahatlerine yönelik yeni düzenleme geliyor. Buna göre mesai başlangıç ve bitiş saatlerine yakın saatlerde 60 ve 65 yaş üstü vatandaşlar bu araçlara indirimli ya da ücretsiz binemeyecek. Bu araçları zorunlu olarak kullanmaları gerektiğinde ise 'tam bilet' parası ödeyecekler.

Taslağın sosyal medyaya düşmesiyle birlikte tepkiler de gecikmedi elbette...

Çünkü insanlar mesai saatlerinin çıkışında ya da öğrenciler sabahları okula giderken yaşlılara yer vermekten sıkılmışlardı. 

Haberin heyecanıyla paylaşım yapanları sizler için derledik...

1. 👇

twitter.com

2. 👇

twitter.com

3. 👇

twitter.com

4. 👇

twitter.com

5. 👇

twitter.com

6. 👇

twitter.com

7. 👇

twitter.com

8. 👇

twitter.com

9. 👇

twitter.com

10. 👇

twitter.com

11. 👇

twitter.com

12. 👇

twitter.com

13. 👇

twitter.com

14. 👇

twitter.com

15. 👇

twitter.com

Bu haklı isyanı da buraya bırakalım... Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

twitter.com

Popüler İçerikler

Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
04.02.2020

Zaten neden yaşlılara bedava olduğunu da anlamış değilim. Sadece geliri olmayan ya da geliri asgari ücret ve altı olanlara bedava olması gerekir. Yaşlıların önemli kısmı 3-5 evi varken sırf çoluğuna çocuğuna kalsın diye harcamayıp pintilik yapıyor. Piyasada işsiz cebinde doğru düzgün para olmayan bir sürü genç toplu taşımaya para ödeyerek binerken bedavaya binen ve ülkenin bu hale gelmesinin esas sorumluları olan yaşlılardan biri gelip yer istiyor. Ne güzel dünya.

Pasif Kullanıcı
04.02.2020

Otobüslerde yer verme olayını artık aşmamız lazım. yeşkin bir birey sabahın altısında kalkıp akşam 6 7 ye kadar afedersiniz eşek gibi çalışıp yoruluyor. gezmeye giden yiyip yiyip 120 kilo olmuş orta yaşlı bir kadın yada adam gezmeden evine dönerken bu yorgun genç arkadaştan yer vermesini bekliyor. bu çok yanlış. Zaten nufüsun yogun oldugu bir şehirde otobüse binmeyi göze aldıysanız ayakta gitmeyi de göze almışsınız demektir. otobüslere binen gerçek anlamda oturmaya ihtiyacı olmayan benden büyük yaşlı insanların rahatlarını dşünmek çıkarlarını gözetmek benim görevim degil. Saygı başkadır insanları kullanmak başka şeylerdir!

04.02.2020

şahane bir düşünce aynen böyle söylediğimde saygısız damgası yemiştim

04.02.2020

Bide yer vermeyince bu metroda otobüste adalet dağıtıcı orta yaşlar var" gençliğe bak yazık" gibi laf sokmaya çalışmalar felan yorgun olmasam karşılık veririm de :D

TÜM YORUMLARI OKU (51)