Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılına ilişkin 'İstatistiklerle Yaşlılar' çalışmasının sonuçlarını açıkladı.
Buna göre, Türkiye'de 65 ve daha yukarı yaştaki yaşlı nüfus 2015'te 6 milyon 495 bin 239 kişi oldu. Yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı 2014'te yüzde 8 iken geçen yıl yüzde 8,2’ye yükseldi. Yaşlı nüfusun yüzde 43,8‘ini erkek nüfus, yüzde 56,2’sini kadın nüfus oluşturdu.
Dünya nüfusunun 2015'te yüzde 8,5’ini yaşlı nüfus oluşturdu. En yüksek yaşlı nüfus oranına sahip ilk üç ülke sırasıyla yüzde 30,4 ile Monako, yüzde 26,6 ile Japonya ve yüzde 21,5 ile Almanya oldu. Türkiye bu sıralamada 167 ülke arasında 66. sırada yer aldı.
Yaşlı nüfus oranının en yüksek olduğu il geçen yıl da bir önceki yıl olduğu gibi Sinop oldu. Yaşlı nüfus oranının en düşük olduğu iller ise yüzde 3,1 ile Hakkari ve Şırnak oldu.
eh gençlerimizi öldürüp durdular, şaşırmadık.
Yaşlı Nüfus Arttı çünkü gençleri öldürdüler :(
"buyuk genc nufus guctur", eskidendi o. bizim ekonomimiz ara mamul uretimiyle, is gucu somurusune dayandigindan calisacak genc insan olmadan ekonominin yurumiyecegini dusunuyoruz ama bu artik degisiyor. bati bunu cok onceden gordugu icin nufus artisini frenledi. ileri teknoloji ve otomasyon ile artik cok az is gucu ile cok daha fazla uretim, is yapilabiliyor. avrupada koca koca fabrikalar 10-20 calisanla isletiliyor. hal boyle olunce egitimsiz kalabalik nufus gucten ziyade, is bulup doyuramadigin sosyal yuk haline donustu. artik onemli olan egitimli kalifiye is gucu. yani sayi degil, kalite. buyuk uluslarin gercek gucu bu. nitekim almanyaya bakarsak kadin basina ortalama 2 cocukdan azdir. negatif nufus artisindalar. ama az cocuguga ragmen bir alman annenin cocugun egitimine ve yetistirilmesine ayirdigi vakit turkiye ve avrupa ulkelerinin cok uzerinde. peki bugun avrupada en hizli yukselen ekonomi hangisi? rastlanti mi?