Yaşlı Amcayı Kameraya Çeken Şahsın Cezası Belli Oldu: '15 Gün Evinden Çıkamayacak, Huzurevini Ziyaret Edecek'

Ankara'da İhsan isimli yaşlı bir amcaya, 'kaç yaşında olduğunu' soran ve 'normalde cezai işlem uygulamamız lazım' diyerek video çeken M.T.E. adlı genç yakalandı ve hakkında yasal işlem başlatıldı. Mahkemeye çıkan şahsa 15 gün evinden çıkmama ve en yakın huzurevini de haftada iki gün ziyaret etme cezası verildi.

Ankara'da yaşlı bir vatandaşı kamereya gencin cezası belli oldu.

Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği hastaneye gitmek için dışarı çıkan yaşlı vatandaşı videoya çekerek paylaşan kişinin 15 gün evinden çıkmamasına hükmetti.

Hakimlik ayrıca yaşlı vatandaşı videoya çekerek paylaşan kişinin ikametine en yakın huzurevini de haftada iki gün ziyaret etmesine karar verdi.

Bakan Soylu, İhsan amca ile telefonda görüştü

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Keçiören Kaymakamı tarafından ziyaret edilen yaşlı amcanın Süleyman Soylu ile görüştüğü aktarıldı.

İhsan amcaya yapılan ziyarette, kendisinden özür dilendi. 📹

Ne olmuştu?

Dinlerken Sarılmak İsteyeceksiniz: 65 Yaş Üstü Olduğu İçin Otobüse Alınmayan Amca!

M.T.E. hakkında işlem başlatılması, sosyal medyada destek görürken, İhsan amcaya yapılan ziyarette maske ya da sosyal mesafe tedbirlerine dikkat edilmemesi ise eleştiriye neden oldu.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Ortalık Karıştı: Ömer ve Görkem İlişkisi Açığa Çıktı!
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Arda Turan 'Seçil Erzan' Tezahüratlarına Tepki Gösterdi: 'Kendi Stadımda Bile Laf Söylenmesini İstemem'
YORUMLAR
24.03.2020

Herkesin bireysel duyarlılık göstermesi gerektiği günlerde yaşlılara karşı saygısızlığa varan paylaşımlara davranışlara anlam verebiliyor musunuz. Sanki dışarıda sadece yaşlılar var ve virüs bir tek onlara bulaşıp yayılmakta. Kısıtlamalar gelmeden önce özelikle hafta sonu kamu alanları bir arada duran gezen kahve içen her yaştan insanlarla doluydu. Sormazlar mı sizin dışarıda ne işiniz var. Yaşlılara karşı aşağılayıcı tavır corona virüsü öncesinde de vardı. Parklar toplu taşımalar yaşlılarla dolu indirimli ulaşım kartları iptal edilsin vs. Hiç yaşlanmayacak mışçasına kendi keyfi için yargı belirten ağzını yüzünü siktiklerim toplumsal eşitliği yasaları sizin için tekrar düzenleyelim. Özel hayatlarına müdahale olsa her telden çalacak obsesifler başkalarını kısıtlama derdinde. Arzu semender isimli editörün paylaşımları da sırf bu nefreti kusmaya yönelik. Kamu sağlığını yaşlılar tehlikeye atıyordu toplu taşımada oturamamış galaksi de sizin güzel yüzü suyu hürmetinize vardı ak. narsistleri.

24.03.2020

Katılıyorum size. Ben ihtiyaçlar için dışarı çıkmak zorunda kaldığımda (market vs) eldivenimi ve maskemi kesinlikle takıyorum, telefonuma dokunmuyorum. Tanıdık görsem konuşmuyorum işimi hızlıca bitirip eve dönebilmek için. Ama bu herif bütün sosyal izolasyon kuralları yaşlılara mahsusmuş gibi almış eline telefonunu tanımadığı birini yolda durdurmuş dalga geçiyor. Belli ki kendi niyeti de dışarıda sağda solda sürtmekti, amcayı görünce video çekti.

24.03.2020

iyi oldu o embesile. biri babama karşı böyle davranıp video çekseydi ne yapardım bilemiyorum. dün gördüm ve gece sinirden uyuyamadım. mizah ile terbiyesizlik arasındaki çizgiyi ülkemizde neredeyse kimse beceremiyor...

24.03.2020

üzülme sunako

24.03.2020

Yaşlılar virüsü yaymıyor!!! Sadece yaş ilerledikçe vücut direnci azaldığı için Corona yaş grubu arttıkça daha etkili oluyor. Bu yüzden yaşlılarımız zarar görmesin diye sokağa çıkmasınlar diyoruz. İnsanları vebalı gibi gösterdiniz, muamele ettiniz yeter ya.

TÜM YORUMLARI OKU (41)