Yaşlanmayı Yavaşlatan Formül Sonunda Bulundu: Seyahat Etmek

Yaşlanmayı geciktirmeyi kim istemez ki? İnsanlar, yüzyıllardır ölümsüzlük formüllerini araştırıyor. Avustralya'da yapılan yeni bir araştırma ise yaşlanmayı geciktirecek o formülü buldu: seyahat etmek!

Gelin, detaylara bir bakalım.

Kaynak: Washington Post

Seyahatin mutluluk getirdiği aşikar. Peki ya size yaşlanmayı da geciktirdiğini söyleseydik?

Washington Post'un aktardığı yeni bir araştırmaya göre, olumlu seyahat deneyimleri, yaşlanmayı geciktirici etkilere sahip. Edith Cowan Üniversitesi'nde yapılan araştırma,  sosyal etkileşimler, zihinsel uyarım, fiziksel aktivite, sağlıklı yemekler gibi pek çok farklı faktörün yaşlanma sürecini geciktirebileceğini ortaya çıkardı.

"Turizm sadece eğlence ve dinlenmek demek değildir."

Çalışmanın baş araştırmacısı Fangli Hu, turizmin insan sağlığı üzerindeki etkilerine de dikkat çekerek turizmin 'bireysel sağlık ve kamu sağlığı' açısından da oldukça önemli olduğunu belirtiyor.

Disiplinler arası yapılan bu projede, seyahat etmenin tıp ve ruh sağlığı uzmanlarınca tavsiye edilen pek çok uygulamayı aynı anda içinde bulundurduğuna dikkat çekiliyor.

Sosyal katılım, doğayla iç içe vakit geçirme, yürüyüş, sağlıklı yiyecekler, aktif bir şekilde düşünme...Bütün bunlar ve yeni bir destinasyona alışma sürecinin yaşlanma sürecini yavaşlatabileceği söyleniyor.

Araştırmacılar, aynı zamanda seyahat etmenin olası tehlikelerine karşı da uyarıda bulunuyor.

Bulaşıcı hastalıklar, kazalar, olumsuz deneyimler, vahşi yaşam gibi pek çok farklı alanda gezginlerin kendilerini korumaya alması öneriliyor. Ayrıca bazı seyahat rotaları, insanların anksiyete seviyelerini de artırabiliyor.

Çalışmanın ileriki yıllarında, seyahatin kronik hastalıklara veya demans hastalığına olan faydaları üzerinde durulacağı da belirtiliyor.

Siz siz olun, güvenli alanlarda, özellikle sevdiklerinizle güzel bir tatilin tadını çıkarmaya bakın!

İlginizi Çekebilir

Dünya Genelinde Gezdikleri Şehirler Arasından Enleri Seçen Gezginler Sosyal Medyada Viral Oldu
Aşkın Gözü Kördür: Bratz Karakterini Gerçek Sanarak İltifat Eden Adam Akıl Tutulması Yaşattı
Yer İsimlerini Söylerken Yanlış Ek Getiren Tiplemeler: “Kumburgazı, Feriköyü…”

Popüler İçerikler

Dünya Basını Derbiyi Nasıl Gördü? Fenerbahçe - Galatasaray Maçının Manşetleri
Yok Artık Dedirten Olay: Üniversite, Erasmus Ödeneğiyle Mobilya Takımı Almış
Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
YORUMLAR

Her gün işten eve, evden işe seyahat ediyoruz. Bi değişiklik yok. Yalan Haber! (:

25.09.2024

dünya üzerinde öyle bir formül yok. genetik olarak iyiysen yaşlılığın biraz daha iyi geçer. bir de zamanın yavaş aktığı yerlerde (uzay afssg) geç yaşlanırsın zannımca.

25.09.2024

Ne seyahati be? Hiç bir yer evim kadar rahat ve konforlu olamaz..Otellerde binlerce kisinin yatip kalktigi yataklardan, yediği tabaklardan ıyyyyk...🤢🤢🤮🤮🫤

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ