İstanbul'da Yaşayanların Kendine Verdiği Zarar Kanıtlandı: Yaşam Kalitesinde Geriledi ve 133. Sırada Yer Aldı

İstanbul bugün neredeyse 15 milyona yaklaşmış nüfusuyla dünyanın en büyük mega kentlerinden biri. Ancak ona artık tepeden bakınca devasa bir şantiye ve çarpık kentleşme görüyoruz. Türkiye'de işlenen her 100 suçun 20'si İstanbul'da işleniyor. Trafik sorunu ise aşılamıyor. Merkezi New York'ta olan araştırma şirketi Mercer 'Yaşam kalitesi en yüksek kentler'i sıraladı. Sonuçlara göre, 2016 yılında 122. sırada olan İstanbul, bu yıl tam 11 sıra geriledi ve 133. sırada yer aldı. 

Araştırmada 39 kriter içinde yapılan değerlendirmenin başında eğitim, yerleşim, dinlenme gibi çeşitli kategoriler ön plana çıkıyor.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Araştırmada üst üste 8 kez birinciliği kimseye kaptırmayan Viyana zirvedeki yerini korumayı başardı.

Yaklaşık 2 milyon nüfusu barındıran Viyana’nın sakinleri değerlendirmeye göre şehrin sunduğu yüksek kalitede, uygun fiyatlı konaklama fırsatları, müze ve kültür aktiviteleriyle tepedeki yeri alıyor.

Viyana'yı ise geçtiğimiz yıl olduğu gibi Avrupa’nın “kültür başkentleri” arasında gösterilen İsviçre’nin Zürih kenti izliyor.

Yeni Zelanda’nın Auckland, Almanya’nın Münih ve Kanada’nın Vancouver kentleri ise ilk beşte yer alıyor.

Buna karşın Irak’ın başkenti Bağdat ise dünyada yaşanabilecek en kötü şehir olarak belirlendi.

AFP 

Altı yıldan bu yana iç savaşın yaşandığı Suriye’nin başkenti Şam ise 225. sırada

AFP

Araştırmaya göre listeye Türkiye’den sadece İstanbul şehri 133. sıradan girebildi.

2016 yılında 122. sırada yer alan İstanbul 11 basamak geriledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre Türkiye'nin en büyük kenti İstanbul, suç işleme oranıyla ilk sırada yer alıyor.

Buna göre, Türkiye'de işlenen her 100 suçun 20'si İstanbul'da işleniyor.

İstanbul yılda 59 saati bulan trafik sıkışıklığı süresiyle şehirler sıralamasında 15'inci sırada.

Trafiğin En Sıkışık Olduğu Ülkeler Sıralamasında İlk 10'dayız...

Castrol ve TomTom ortaklığıyla hazırlanan “Global Dur-Kalk Endeksi”nde yıllık 32 bin 880 dur-kalk ortalamasıyla ise şampiyon.

Şarkılar, şiirler, filmler... İstanbul'un aşığı çok. Ama biraz da madalyonun diğer tarafına bakalım istedik, Ekşi Sözlük "İstanbul" başlığından derledik 👇

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
YORUMLAR
16.03.2017

kaç gündür hava yağmurlu istanbul da. bu gün sigara içerken dedim ulan TOPRAK kokusunu özledim beee. ne toprak kaldı ne ağaç :(

Köyleri de fena halde bozmaya başladı bu hükümet. Dokunulmamış, zarif bir doğa yerine zevksiz, yıkıcı ve suni bir şantiye alanına dönüşüyor kırsal. Dünyanın en güzel doğal alanlarından biri olan Ayder'i bile betonlaşmaya açan zihniyetin açıkça söylüyorum yazıklar olsun! Yeşilırmak kenarında oturuyorum; adım başı barajlar yüzünden artık ne ırmak kaldı akan , ne ekosistem kaldı, ne doğanın güzelliği... Köyümüzde herkes söylüyor; 15 yıl önce ilaçsız yetişen domates, karpuz vb. gibi ürünler artık ilaçla bile yetiştirilemiyor. Adım başı yapılan barajlar nem oranını artırarak, hem astım vb. gibi hastalıkların artmasına hem de kışın havanın fazla soğumasını engelleyerek meyve vermesi için kış soğuklaması gereken bitkilerin verimsiz olmasına yol açıyor. 10 yıldır köyde sincap vb. hayvanlar göremiyorum..... Daha neler neler, sonumuz bu gidişle hayır değil. İnşallah sonumuz hayır olur.

16.03.2017

Ben çocukken; İstanbul'da gece saat 12'lere 1'lere kadar sokakta oyun oynardık.. Ben çocukken; İstanbul'da kapı kitlemezdik, hatta anahtarlar kapının dışında uyurduk, kapılarımız da sıradan ahşap kapılardı.. Ben çocukken; İstanbul'da yağmur yağdığında toprak kokardı.. Gökyüzündeki yıldızlara bakarken uyurduk, astronot olma hayali kurardık tabi o zamanlar.. Ben çocukken; İstanbul'da yediğimiz her şeyin lezzeti vardı.. Şimdi her şey suni; meyveler de insanlar da.. Gitmek istiyorum artık buradan.. Her gün yavaş yavaş ölmek istemiyorum artık..

TÜM YORUMLARI OKU (25)