Dünyanın En Yaşlı Fosili Grönland'da Bulundu: Tam 3.7 Milyar Yaşında!

Avustralyalı araştırmacılar Danimarka’ya bağlı Grönland bölgesinde 3.7 milyar yıllık fosil buldu.

WebMasto'da yer alan habere göre; Wollongong Üniversitesi bünyesindeki bir grup Avustralyalı araştırmacı, dünyanın en yaşlı fosilini keşfetti. Grönland Isua Yeşiltaş Kemeri’nde bulunan dünyanın en eski tortul kayaçlarında keşfedilen fosillerin 3.7 milyar yıl önce yaşadığı tahmin edilen mikroorganizmalara (stromatolit) ait olduğu belirtildi.

Yapılan araştırma ile ortaya çıkan fosillerin 3.7 milyar yıllık olması, onu dünyanın en eski fosili haline getiriyor

Ayrıca bu buluş yaklaşık 4.54 milyar yıllık Dünya’daki yaşamın bilinenden çok daha eskilere; hatta neredeyse Dünya’nın ilk zamanlarına kadar gittiği gösteriyor.

Araştırmacılar, ayrıca Isua stromatolit fosillerinin keşfinin, Dünya’daki yaşam öncesi çeşitliliği daha iyi anlama konusunda önemli bir buluş olduğunu; bu keşfin aynı zamanda Mars’taki yaşam konusunda da araştırmacılara fayda sağlayacağını belirtiyor.

Isua stromatolit fosillerinin keşfine kadar bilinen dünyanın en eski stromatolit fosilleri, Avustralya’nın batısında keşfedilen ve yaklaşık 220 milyon yaşında olduğu saptanan fosiller olmuştu.

Popüler İçerikler

Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Dünyaca Ünlü Maden Suyunda Dışkı Örneğine Rastlandı: 2 Milyon Şişe İmha Edildi
YORUMLAR
01.09.2016

nerdiyse dunya soguyup yasama uygun hale gelir gelmez yasam basiliyor. bu durumda bunun iki anlami olabilir, ya sartlar uygun hale gelir gelmez yasam dogal bir surecin sonucu olarak hemen ortaya cikiyor, yada yasam uzayda gezegenden gezegene sicrayarak yayilan bir hadise. her iki durumdada evrende yasamin yaygin olmasi beklenen bir durum. sadece bunu arastibilecek hassasiyette cihazlara yeni yeni kavusuyoruz. yasam suremiz icinde dunya disi yasamin izini bulacagimizi tahmin ediyorum.

01.09.2016

"Evrende yalnız isek" teorisine "Belkide biz insanların görevi evrene yaşam virüsünü yaymaktır" diye cevap bir teori vardı. Kutsal amaç isteyenlere kutsal amaç. :D

01.09.2016

Fosilin gerçek yaşı o ise tarih baya garipmiş. Çünkü şu anda en yaygın teoriye göre Dünya yüzeyinde ki suyu getirdiğine inanılan meteorların, yoğun bombardımanının olduğu zaman aralığında ki bir dönemden bahsediyorlar. Mars göndermesini bu zaman aralığına dayandırarak "gezegenler arası kütle alış-verişi teorisi"ne bir gönderme olarak söylemiş olabilirler. (Not: Bu arada bu konuda neden sürekli yüksek ihtimal olarak Mars'ın düşünüldüğünü merak etmişimdir, Venüs mesafe olarak daha yakın bir gezegen)

01.09.2016

Şimdi Hadean döneminden kalma bir kayaçtan bahsettiğimize göre, gezegene su taşıyan bir meteordaki yaşamı işaret edebilir bu fosil. Bu da panspermia demek. Mars göndermesi bence ilk varılan sonuç. Ancak ne kadar geçerli olduğunu deneyecek çalışma yine de Mars toprağı üzerinde yapılacak gibi görünüyor bence.

yaşamın ''uzaydan mı geldik acaba'' teorisini destekler nitelikte.

TÜM YORUMLARI OKU (53)