Mangal Zamanı! Pazar Günleri İstanbul'da Ailenizle Piknik Yapabileceğiniz Mekanlar

Piknik yapmayı kim sevmez? Özellikle hafta sonları ailecek gidilen ve mangal yapılan o kalabalık piknikleri. Yasaklar 1 Temmuz'da kalkıyor. Piknik ve mesire alanları dolup taşacak gibi. İstanbul'da nerede piknik yapılır? Sizler için İstanbul'da manzaraya ve açık havaya doyacağınız en güzel piknik alanlarını derledik. Tabii siz yine de dikkatli olun ve sosyal mesafeye dikkat edin.

1. Belgrad Ormanları

İlkbahar ve yaz aylarında piknik yapmak isteyenlerin aklına ilk gelen yer Belgrad ormanları. Ormanın içerisinde çok sayıda piknik ve mesire yeri bulunuyor. Mangal ise serbest. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda getirebiliyorsunuz. Ayrıca orman içerisinde 6 km uzunluğunda yürüyüş parkuru da bulunuyor. Bisiklet sürmek isterseniz ormanın içinde çok güzel bisiklet yolları var. Orman, yedi adet tarihi bende sahip. Buralarda doğa yürüyüşü yapıp, fotoğraf çekebilirsiniz.

2. Emirgan Korusu

Rengarenk laleleriyle meşhur Emirgan Korusu... Bu muhteşem yer sizlere boğaz manzarasında piknik, köşklerinde yapılabilecek sabah kahvaltısı, yürüyüş parkuruyla ise açık havada yürüyüş ve koşu imkanı sağlıyor. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında Emirgan Korusunda bulunan piknik alanlarında sevdiklerinizle vakit geçirip manzaranın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Yalnız hatırlatmakta fayda var mangal yasak.

3. Ballı Kayalar Tabiat Parkı

İstanbul'a bir saatlik mesafesi bulunan park, birçok etkinlik için biçilmiş kaftan. Özellikle bahar ve yaz aylarında göletin kenarında bulunan masalarda piknik yapabilir ve doğayla baş başa kalmanın tadını çıkarabilirsiniz. Alanda yiyecek, içecek veya piknik malzemesi temin edilebilecek bir yer yok. Bu yüzden hazırlıklı gelmeniz gerekiyor. Sadece piknik değil trekking ve kaya tırmanışına meraklıysanız onları da deneme şansınız var. Kamp yapmak için de çok fazla tercih edilen bir park.

4. Fenerbahçe Parkı

Her mevsim ayrı güzel. Boğaz manzarası ve çiçekleriyle büyüleyen Fenerbahçe parkında piknik yapmak istiyorsanız ve özellikle hafta sonuysa sabah erken saatlerde gelmeye çalışın. Çay ve kahvenizi burada bulunan kafelerden de temin edebilirsiniz. Geriye manzaranın tadını çıkarmak kalıyor.

5. Aydos Mesire Yeri

Anadolu yakasında, İstanbul'un en yüksek noktasında yer alan Aydos, pazar pikniklerinin en güzel adresi. Koşu parkuruna sahip Aydos'da sadece piknik değil spor da yapabilirsiniz.

6. Büyükada Dilburnu Mesire Alanı

Büyükada'da bulunan Dilburnu Mesire alanına vapur ile ulaşım çok kolay. Çayınızı veya kahvenizi yudumlarken temiz havanın keyfini sürebilirsiniz. Üstelik hem pikniğinizi yapıp hem de denize girme fırsatınız var. Dilburnu mesire alanı, piknik için tercih edilebilecek en huzurlu yerlerden.

7. Polonezköy Tabiat Parkı

Şehrin gürültüsü ve havasından kaçıp doğayla iç içe olabileceğiniz, rahat bir nefes alıp kafanızı dinleyeceğiniz alanlardan bir tanesi Polonezköy. Özellikle bahar ve yaz aylarında piknik yapmak için en ideal yer diyebiliriz.

8. Yıldız Parkı

Beşiktaş'ın merkezinde bulunan parka araçla girmek isterseniz ücretli otoparkı da mevcut. Parkta hem yürüyüş yapıp hem de pikniğinizi yapabilirsiniz. Doğanın keyfini sürmek de cabası.

9. Kaymakdonduran Mesire Alanı

Beykoz'a 5 km uzaklıkta bulunan ormanın içinde birçok piknik alanı mevcut. Burada yürüyüş yapabilir ve pikniğin keyfini çıkartabilirsiniz. Uyarmakta fayda var piknik için erken saatlerde gelmeniz gerekiyor.

10. Göktürk Göleti Mesire Yeri

Şehrin karmaşasından bunaldıysanız sadece piknik değil kamp yapmak için de bu doğa harikası yeri ziyaret edebilirsiniz.

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Bir Oyunlar Peşinde: Evlilik Haberiyle Herkesi Afallatan Mükremin Gezgin Yine Hamilelik Senaryosu Yazıyor