Yasak Tüm İlçelere Yayıldı: İstanbul’da Yabancılara Oturum İzni Yok

İstanbul’da daha önce 10 ilçede uygulanan yabancılara oturum izni verilmeme kararı il geneline yayıldı. Evini kiraya verip, otelinde kaçak barındıranlara da para ve ruhsat iptali cezasının yanı sıra hapis cezası da verilecek.

Türkiye’de son yılların en tartışmalı konularının başında kaçak göçmeler geliyor. Suriye iç savaşı ile başlayan durum sonrasında Taliban’ın Afganistan’ı ele geçirmesiyle zirve noktasına ulaştı.

Özellikle İstanbul kaçak göçmenlerin en fazla rağbet gösterdiği illerin başında geliyor. İstanbul’da 2022 verilerine göre toplam 1 milyon 294 bin yabancı uyruklu kişi bulunuyor.

Can güvenliği, sağlık, eğitim ve uluslararası ticaretten kaynaklı hak gibi zorunlu hallerin haricinde oturum izninin durdurulduğu mega kentte, 7 Ekim 2022'de bakanlıkça alınan kararla yabancılara ikamet izinleri ikinci bir karara kadar verilmeyecek.

Öte yandan, İstanbul’da kaçak ve yasa dışı şekilde ev kiraya verenlerle, kaçak göçmen barındıran otel ve müesseselere yönelik para ve mühürleme cezasının yanı sıra hapis cezaları da başladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Türkiye'de Kaçak Göçmenlerin Kadınlara Hiçbir Zararı Dokunmadığını Söyleyen Feminist Hesap Tartışma Yarattı
Denetime Takılan Taksiden 8 Kaçak Afgan Göçmen Çıktı
Kaçak Göçmenler Otobüs Üstünde Yunanistan'a Kaçmaya Çalıştı

Popüler İçerikler

Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
YORUMLAR
15.07.2023

Direk sınır dışı edilse bu kadar uğraşmaya gerek kalmaz

15.07.2023

ne kadar verimli olur bu karar bilemem.. geçen yıldan bu yana güya düzenlenmiş ama hâlâ oturum izni var söylenen şeyin yapılmaması gibi bir huyları var zaten genel olarak o yüzden işe yarayacağını düşünmüyorum, ha madem bu kadar (kararı bakanlık vermiş madem) sınırdışı edilsinler bunlara da gerek kalmaz

15.07.2023

zaten belli ilçelerde oturma izni verilmiyodu.. biraz geç bi karar oldu.

15.07.2023

defolup gitmediler yia.keske hepsini toplayıp gonderseler

TÜM YORUMLARI OKU (27)