Yasak Saatinde Çalışmak İçin Otobüse Binen Yaşlı Kadının Haberini Yapan Hürriyet Tepki Çekti

Kadının dibine kadar girip onu çekmek nedir ya?

Bildiğiniz gibi koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın 10.00 - 13.00 saatleri dışında sokağa çıkmaları, toplu taşıma araçlarını kullanmaları yasak.

Tabii her 65 yaş ve üstü vatandaşımız evinde torun sevip oturamıyor. Hayatını sürdürebilmesi için bu yaşlarda bile çalışmak zorunda insanlarımız var.

Onlardan biri de bu videodaki teyze. Geçimini apartman merdiveni silerek sağlayan teyzemiz 65 yaş ve üstü olmasına rağmen yasak saatlerinde işe gitmek zorunda kalmış ve bu nedenle de otobüse binmiş. Otobüse bindiğini gören şoför ve diğer yolcular da kendisinin inmesi için yaşlı kadına ısrar etmişler.

İzlerken elinizin ayağınızın titreyeceği görüntüleri de Hürriyet.com, "yaşlı kadının ısrarı" diyerek servis etti.

Bir gazete olarak burada dikkat çekmesi gereken durum o yaştaki bir kadının çalışmak zorunda olmasıyken;  'tüm ısrarlara rağmen araçtan inmedi' diyerek vatandaşı hedef gösterdi.

Hem bu görüntüler hem de gazetenin haberi veriş şekli de büyük tepkilere neden oldu.

Bu videoyu izlediğiniz ilk önce aklınıza bu yaştaki bir kadının neden hala çalışmak zorunda olduğunu sorgulamamız lazım. Eğer bu aklınıza gelmiyorsa tebrikler vicdanınız kalmamış...

Yorumlarda buluşalım!

Popüler İçerikler

Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
08.01.2021

Gözlerim doldu canım annem de böyle yıllarca merdiven sildi. O da istemezdi yaşlı sakat haliyle elin pisliğini temizlemeyi, geçim derdi işte. Pandemi başında zor bıraktırdım, yetmiyor içine sıçtığımın memleketinde. O teyze de istemezdi annem de istemezdi biz bunun ne demek olduğunu bilenler ağlayarak yorum yazarız buraya siz de dibine kadar girer yasak teyze yasak dersiniz.

08.01.2021

Nasıl gözlerini kaçıra kaçıra yanıt vermiş teyzem, belli altta kalmak istemiyor ama çekinmiş utanmış da, yüzlerine bakarak konuşamıyor.. Çok kalbim kırıldı

08.01.2021

Hürriyet yandaş ne olacaktı aile bakanı kilolu kadın yoksulluk bitti falan derken haberi 65 yaş üzeri kadın çalışmazsam açım diye mi vereceklerdi neyse keyif çayı için bunlar hep abartı bunlar popülizm ama tersten yalan dolan gerçekleri aile bakanı açıkladı kadın kesin provokatördür kafir müşrik münafık kadın bütün dünyanın kıskandığı iktidarı kötü göstermek için yapıyor dasdadas

08.01.2021

Utanç ve acı duymaları gerekirken alay ediyorlar 65 yaşında bir insan ekmek parası için temizlik yapmaya gidiyorsa hepimizin utanması lazım binlerce belki milyonlarca yaşlı insanın çalışmak zorunda olması sanki normal bir durum. Ne güzel vatandaşlık bilinci sergileniyor sorulması gereken soruları sormayın kendinize ait düşünceleriniz olmasın düşünmeye bile korkun ezberletileni konuşun. Sosyal devlet servetini katladıkları iş adamlarının vergi borçlarını silmekle olunmaz en başta ihtiyacı olan insanların asgari gelir ihtiyacını güvenceye almakla olunur. 156 ülkeye yardım et vatandaşına destek olma insanları çaresiz bırak ondan sonra teyze neden evinde değil. Zannediyorlar ki herkesin evine 4 maaş giriyor sarayın penceresinden bakınca ekonomi güzel gözüküyor olmalı. Çalışmak zorunda olan insanlara sırf genelgeye aykırı hareket ettiği için toplu taşımayı kullanmamasını söylemek ne hukuka ne vicdana sığar. Hukuk yaşam hakkını sınırlamaz sınırlayamaz..

TÜM YORUMLARI OKU (38)