Yasak Gününde Markete Arabasıyla Gittiği İçin Ceza Yazılan Kullanıcının Paylaşımı İnsanları İkiye Böldü

Cezalar keyfi bir şekilde mi yazılıyor?

Pandemi döneminde kimine maske takmadığı için kimine de sokağa çıkma yasağına uymadığı için para cezası veriliyor. Tabii bu cezalar sadece hak edene verilmiyor elbette. Aralarında mağdur edilen vatandaşlarımız da oluyor.

Yasak gününde evine 4 km uzaklıkta olan tek markete arabasıyla gitmek zorunda kaldığı için ceza yazılan bu Twitter kullanıcısı da onlardan biri. Sitem dolu bu paylaşımları yaptı kendisi.

@nihaneren

Kullanıcıya da birçok kişi destek verirken benzer durumları yaşayan insanlar da mağdur oldukları durumları dile getirdi.

Bunların yanında kullanıcının hatalı olduğunu söyleyip eleştirenler de oldu.

Hangi taraf haklı? Sizce de cezalar tamamen keyfi bir şekilde mi yazılıyor?

Popüler İçerikler

Celal Şengör ve İlber Ortaylı'dan Bakan Yusuf Tekin'e Sert Sözler: "Anlatamıyoruz Bu Herife"
Milyonlarca Çalışan İçin Pazarlık Masasına Gelecek Asgari Ücrette "İlk Rakam 24 Bin 58 TL Olacak" İddiası
Narin Güran Cinayeti Bir Kayıp Çocuk Olayını Gün Yüzüne Çıkarabilir
YORUMLAR

içerikteki tweet atanlardan biri belki okur diye mala anlatır gibi anlatacağım. Önceden önlem alsaydınız diyen sığır. Ben sabah 7 de işe gidiyorum akşam 6 da işten çıkıyorum. Eve gelene kadar sokağa çıkma yasağı başlıyor (Evimle işim arası 33km) ne marketler açık ne bakkallar. Ayıptır söylemesi 2 haftadır papaz gibi dolaşıyorum berbere gidemediğim için. Aracım arızalı sanayiye götüremiyorum. Bütün bunlar için izin de isteyemiyorum işverenden çünkü herkes aynı iznin peşinde. Yaşadığım yer bir köy. Köyümüzde market veya bakkal yok. En yakın market ilçede o da git gel 16 km. Sadece haftasonu alışveriş yapabiliyorum onda da aracımla gitmek zorundayım. Sırf Yaşam standartlarım düşük, imkanlarım kısıtlı diye ceza yemek zorunda mıyım?

26.04.2021

yorumun biri çok ilginç. hafta sonu yasak önceden gitseydiniz demiş. Lan dangalak,hafta içi işten çıktığımızda marketler kapanıyor,iki saat öne çekince market kapanış saatlerini koronayı durdurdular. Getir,banabi gibi uygulamalar zengin oldu. Saçma salak mantıkla yorumlar.

26.04.2021

insanların ne kadar tuzu kuru ya. akşam 6 da marketler kapanıyor. kadın akşam 6 dan önce evde olamıyor olabilir. eşi vs çalışıyordur. ayrıca sanal marketler her yere hizmet vermiyor. mesela kendim çalışıyorum annem evde olmasa akşam 6 dan önce evde olamadığım için ve muhtemelen getir vs gibi sanal marketten yararlanamayacağım için sadece haftasonu çıkıp alabileceğim. haftalık alışverişi de elimle taşıyamayacağıma göre mecbur araba kullanacağım ceza yersem kim verecek hakkımı mesela.

TÜM YORUMLARI OKU (40)