Yaşadığınız Ülkeyi Terk Edip Acilen Yerleşmek İsteyeceğiniz Yeni Zelanda Hakkında Şaşırtıcı 21 Gerçek

Ülkemize gelmesini isteyeceğiniz madde hangisi olurdu?

1. Yerli halk, evleri dışında sokaklarda da çıplak ayakla yürümeyi sever. Süpermarketlerde ya da alışveriş merkezlerinde çıplak ayakla yürüyen insanlara denk gelebilirsiniz.

2. Yeni Zelanda'da, tek kullanımlık plastik poşet kullanımı yasaktır. Onun yerine marketlerden ücretsiz karton kutular alınabilir.

3. Mağazalara giderken yollarda, yanınıza tekrardan kullanılabilir poşetler almanızı hatırlatan levhalar bulunur. Yine de almayı unutursanız, geri getirmek şartıyla ücretsiz olarak kiralayabilirsiniz.

4. Atıklarla elde edilen, yakıt kullanımı oldukça yaygındır.

5. Süpermarketler, müşterilerin alışveriş yaparken bedava yiyebilecekleri meyve tezgahı bulundururlar.

6. Süpermarketlerde, engelli bireyler ve çocuklu bireyler için farklı alışveriş arabaları bulunur.

7. Her çarşamba günü 'Countdown' isimli bir süpermarket zinciri, otizm spektrum bozukluğu olan insanlara destek vermek için 'sessiz alışveriş saati' düzenliyor.

8. Yerliler hava 0 derece olsa bile tişört, şort ve parmak arası terlik giyerler. Çocukluktan beri bu alışkanlığı edindikleri için hastalığa yakalanmaları da zorlaşıyor.

9. Farklı sağlık kurumlarından uzmanlar, anaokullarına gelerek çocuklara ilk yardım dersi ve hastalıklar hakkında eğitimler verirler.

10. Ebeveynler, çocuklarının okullarına giderek işleri ve kültürleriyle alakalı şeyler gösterirler.

11. Yeni Zelanda'da yılan ve sivrisinek yoktur ancak alışılmadık birçok hayvan türü bulunur.

12. Yeni Zelanda'da her hayvanın bilinçli olduğu ve insanlar gibi duyguları olduğu kabul edilir.

13. Yeni Zelanda Ulusal Akvaryumu çalışanları, her ayın en iyi ve en kötü penguenini seçerler. En göze çarpan kuş, onur listesinde özel yerini almaktadır..

14. Plajda bulunan ölüm meleği kötü bir şaka olmaktan ziyade devletin bir projesidir. İnsanların suda dikkatli olmalarını hatırlatma görevi üstleniyor.

15. Otobüse bindiğinizde herkese selam vermeli ve inerken de teşekkür etmelisiniz. Otobüsler, yaşlılar bindiğinde yavaşlar ve herkes yerine oturana kadar hareket etmez.

16. Birçok otobüste, bisikletlerin koyulabilmesi için yer bulunur.

17. İnsanlar artık ihtiyaç duymadığı eşyalarını, üzerine 'ücretsiz' yazarak herhangi bir yere bırakırlar.

18. Yeni Zelanda suyunda kireç tortusu bulamazsınız.

19. Tarımı korumak için devletten özel izin almadan bahçe işleri yapmak yasaktır.

20. Auckland Havalimanında, 13 metre uzunluğunda bir Gimli heykeli bulunuyor.

21. Yeni Zelanda'daki 'Māori' olarak adlandırılan yerliler, popülasyonun yaklaşık %15'ini oluştururlar. Çoğunun yüzünde ise 'Tā moko' dedikleri geleneksel dövmeleri bulunur.

Popüler İçerikler

Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
YORUMLAR
12.02.2020

"Yaşadığınız Ülkeyi Terk Edip Acilen Yerleşmek İsteyeceğiniz." yazısı artık hoşuma gitmiyor. Tamam Türkiye hiç iç açıcı bir durumda değil ama insanları bu şekilde yönlendirmeye çalışmanız da hiç hoş değil... Bence bu tip paylaşımlara artık bir son verip, daha yapıcı paylaşımlar yapmalısınız.

12.02.2020

Düşündükleri gibi yaşayabiliyorlar, biz de yaşadığımız gibi düşünebiliyoruz ancak. İnsan onuruna yakışır bir yaşam sürmek, bizim ülkemiz için neden bu kadar zor!?

12.02.2020

İşin ilginç yanı şuan yeni zelanda’da odamda uzanmışken bunu okudum ve bunlar mı taşınmak için sebep? Adamlar çıplak ayakla geziyor hanım koş yarın taşınıyoruz... ayrıca yarısı sallama demiyim de abartı. Yani şöyle diyim türkiyede sarı montlu birini görüp türkler sarı montsuz dışarı çıkmıyor demek gibi hayvani genellemeler yapılmış. He bir de sivrisinek felan olmadığını kim söyledi aq, yazın ortasındayız anasını siktiğiminin sivrisineği vızır vızır burada da var.

TÜM YORUMLARI OKU (22)