Yasa Teklifi Neler Getirecek? Sosyal Medya Düzenlemesinde Gözler Bayram Sonrasına Çevrildi

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren sosyal medya düzenlemesinde gözler bayram sonrasına çevrildi. 60 maddeden oluşacak 'Dezenformasyonla mücadele yasa teklifi'nin taslak çalışması tamamlandı.

Sosyal medya düzenlemesinde son aşamaya gelindi. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren 'Dezenformasyonla mücadele yasa teklifi'nin yaklaşık 60 maddeden oluşması ve gelecek hafta yapılacak son değerlendirmelerin ardından Meclis'e sunulması bekleniyor. 

TRT Haber'de yer alan bilgiye göre, yalan haberleri yayanlara karşı cezai yaptırım öngören teklifle, sosyal medya şirket temsilcilerinin daha etkin sorumluluk alması hedefleniyor.

"Bataklık gibi içine düşeni yutup yok edecek tehditleri de içinde barındırıyor"

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya ağlarının barındırdığı tehlikelere dikkati çekerek şunları kaydetmişti;

'Sosyal medya sağladığı kolaylıklar yanında, doğru, kararında ve bilinçli kullanılmazsa adeta bir bataklık gibi içine düşeni yutup yok edecek tehditleri de içinde barındırıyor. Hukuki alt yapıdan yoksum sosyal medyanın yol açacağı sorunlar bu konudaki tereddüt ve endişelerin çok üzerindedir. En kısa sürede gereken düzenlemeleri hayata geçireceğiz.'

Konuyla ilgili yoğun bir mesai yürütüldü. AKP'nin yetkili kurullarında kapsamlı istişareler yapıldı. Hazırlanan taslakla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da bilgi verildi.

Sosyal medya düzenlemesi, MHP ile de paylaşıldı. Önümüzdeki hafta konunun tarafları, bir kez daha bir araya gelecek. Taslak metin; bakanlıkların, kurum ve kuruluşların görüşüne sunulacak.

Yasa teklifi neler getirecek?

Dezenformasyonla mücadele yasasıyla, özel hayatın dokunulmazlığına ve kişisel verilerin korunmasına hukuki zemin kazandırılacak. 

Sosyal medyada yalan ve yanıltıcı haberleri yayanlara Türk Ceza Kanunu'nda ilk kez yaptırım getirilecek.

Sosyal medya şirketlerinin temsilcilerinin 'tüzel kişi' yerine 'gerçek kişi' olması sağlanacak. İnternet haberciliği yasal altyapıya kavuşturulacak.

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Avrupalı Erkek İsyan Etti: "Türk Geleneği" Diyerek 10 Altın Bilezik İstenmesi Tepki Çekti
YouTube’a Yüklediği 10 Saatlik Şömine Videosuyla 1 Milyon Dolar Kazandı
Çalışanlarına Son İki yılda 54 Maaş İkramiye Veren Ahmet Yüce, 2026 Yılında da İkramiye Şov Yaptı