Yasa Dışı Yollarla Kazandıkları Paraları Duyduğunuzda Küçük Dilinizi Yutacağınız Tarihin En Zengin 10 Gangsteri

Gangsterler servetlerini suç ve uyuşturucu gibi hukuka aykırı ve şiddet içeren yollardan kazanmış da olsa elde ettikleri büyük kazançlarıyla tanınırlar.

1900'lerde birçok kanunsuz iş bazı gangsterlerin oldukça fazla para kazanmasını sağlamıştır. Haydi gelin dünyanın gelmiş geçmiş en zengin gangsterlerine birlikte bakalım...

10. Frank Lucas

Net serveti: 52 milyon dolar

Frank Lucas Harlemli bir uyuşturucu kaçakçısıdır. Farklı iş modelinden dolayı 'Orijinal Gangster' olarak tanınır. Uyuşturucuyu direkt olarak Vietnam'daki bir uyuşturucu kaçakçısı olan Khun Sa'dan alıp Amerika'ya gönderilen Amerikan askerlerinin tabutlarında getirdiği iddia edilmektedir. Lacas'ın en iyi iş yaptığı dönemde günde 1 milyon dolar kazandığı düşünülmektedir ve Cayman Adaları'nda 52 milyon dolar sakladığı bilinmektedir. Porto Rikolu olan eşi Julianna Farrait-Rodriguez de işin içindedir ve birkaç kez uyuşturucuyla ilgili konulardan hüküm giymiştir. İkili siyahi Bonny ve Clyde olarak tanınmaktadır.

9. José Figueroa Agosto

www.instagram.com

Net serveti: 100 milyon dolar

Porto Rikolu uyuşturucu kaçakçısının bu işten milyonlar kazandığı söylenmektedir. Suç şebekesinde kokain teslimatını çaldığı söylenen bir sürücüyü öldürdükten sonra yükselmiştir. Yakalanıp tutuklandıktan sonra 200 yıldan fazla ceza almıştır. Fakat sahte tahliye kararıyla hapisten çıkmıştır. Agosto'nun suç örgütünün en iyi zamanlarında Dominik Cumhuriyeti'nden Porto Riko'ya kadar uyuşturucu trafiğini yönettiği bilinmektedir. Kendisi 10 yıl hapis yattıktan sonra Mart 2020'de hapisten çıkmıştır.

8. Anthony Salerno

www.instagram.com

Net serveti: 600 milyon dolar

'Şişko Tony' olarak da tanınan Anthony Salerno New York'ta en çok tanınan mafya patronlarından biridir. En büyük organize suç ailelerinden biri olan Genovese suç ailesinin başı olan Solerno gençliğinde kumar ve tefecilik gibi yasa dışı işlerle bir servet kazanmaya başlamıştır. Fötr şapkası ve puro içmesiyle ünlüdür. Kendisi 1986 yılında Fortune dergisi tarafından 'En Büyük Mafya Patronları' listesinde birinci seçilmiştir.

7. El Chapo

www.instagram.com

Net serveti: 1 milyar dolar

Meksikalı uyuşturucu kaçakçısı El Chapo, Sinoloa Kartelinin başındayken dünyanın en güçlü uyuşturucu kaçakçısı olarak görülmüştür. Kendisinin diğer tüm kaçakçılardan çok uyuşturucuyu dağıtım hücreleri ve uzun tünellerle Amerika ve Avrupa'ya taşıdığı tahmin edilmektedir.

6. Al Capone

www.instagram.com

Net serveti: 1.3 milyar dolar

Al Capone Şikago Mafyasını yöneten Amerikalı bir gangsterdir. Servetinin çoğunu Amerika'da yasakların olduğu dönemde kazanmıştır. 1929 yılında Capone'un gelir elde ettiği alanlardan yasa dışı alkol ona 60 milyon dolar kazandırmıştır. Ayrıca kumar işletmelerinden 25 milyon dolar ve başka alanlardan da 20 milyon dolar gelir elde etmiştir. Capone'un 600'den fazla gangsteri kendisini rakip gangsterlerden koruması için işe aldığı iddia edilmektedir. Enflasyon baz alındığında Al Capone'un servetinin bugün 1.3 milyar değerinde olacağı hesaplanmıştır. Yaptığı tüm kanunsuz işlere rağmen Capone sadece bir kez vergi kaçakçılığı yüzünden hapse girmiştir ve davası bu konudaki en ünlü davalardan biri olmuştur.

5. Griselda Blanco

Net serveti: 2 milyar dolar

'Kara Dul' olarak da tanınan Griselda Blanco muhtemelen en ünlü kadın gangsterdir. Kendisi Pablo Escobar'ın Kolombiya'daki Medellin kartelinde yer almış bir uyuşturucu kaçakçısıdır. En çok acımasız kiralık katil cinayetleriyle tanınmıştır. İronik olarak kendisi 2012'de uyuşturucu nedeniyle 10 yıl hapis yatıp çıktıktan sonra bir kiralık katil tarafından öldürülmüştür.

4. Dawood Ibrahim

www.instagram.com

Net serveti: 6.7 milyar dolar

Dawood Ibrahim 1993'te yaşanan Bombay bomba patlamalarını düzenlemekle suçlanan bir uyuşturucu kaçakçısı ve gangsterdir. Küçük çaplı bir dolandırıcı olarak başlamıştır ve şu anda terör ağındadır. Hindistan'da 25 milyon dolarlık bir ödülle aranmaktadır. Kendisinin organize suç şebekesi D-Şirketi olarak adlandırılmaktadır. İbrahim'in El Kaide gibi terörist gruplarla yakın bağları olduğu ve Pakistan'da olabileceği söylenmektedir.

3. Semion Mogilevich

www.instagram.com

Net serveti: 10 milyar dolar

İktisat bölümünden mezun olan Mogilevich'in birçok alanda suçları bulunmaktadır. Finansal suçları arasında telefon dolandırıcılığı, uyuşturucu, posta dolandırıcılığı, fuhuş, kara para aklama, kiralık katil cinayetleri, silah kaçakçılığı ve menkul kıymet dolandırıcılığı gibi birçok suç bulunmaktadır. Rus mafyalarındaki tüm mafya patronlarının patronu olarak görülmektedir. Suç imparatorluğunun oldukça geniş kapsamlı olduğu düşünülmektedir ve kendisi dünyanın en tehlikeli insanlarından biri olarak görülmektedir.

2. Amado Carillo Fuentes

www.facebook.com

Net serveti: 25 milyar dolar

Fuentes, Pablo Escobar'dan sonra uyuşturucu konusunda en zengin ikinci suçlu olarak görülmektedir. Kendisi Meksika'daki Juárez Kartelinin başına patronunu öldürdükten sonra geçmiştir. Fuentes'in lakabı 'Göklerin Lordu' anlamına gelen 'El Señor de Los Cielos' olmuştur çünkü oldukça büyük bir hava aracı koleksiyonu vardır. Bu koleksiyondaki 22 adet Boeing 727 Jetini kokain kaçakçılığı yapmak için kullandığı bilinmektedir. Görünüşünü değiştirmek için girdiği uzun bir estetik ameliyatından sonra ölü olarak bulunmuştur. Ameliyatı yapan doktorlar da betona gömülmüş çelik kutular içinde ölü olarak bulunmuştur.

1. Pablo Escobar

www.instagram.com

Net serveti: 30 milyar dolar

Pablo Escobar Kolombiya'da bulunan kokainin çoğunun kontrolüne sahip olmuştur ve servetini Amerika'ya uyuşturucu kaçırarak kazanmıştır. Forbes, Escobar'ı 7 yıl üst üste dünyanın en zengin insanlarından biri olarak seçmiştir. 1987 yılına gelindiğinde Escobar'ın Medellin uyuşturucu karteli işinin %40'ını yönettiği tahmin edilmektedir. 1989 yılında Forbes onun servetini devlet kayıtlarına dayanarak 3 milyar dolar olarak hesaplamıştır. Fakat Escobar'ın Kolombiya'nın o zamanlar 10 milyar dolar olan devlet borcunu ödemeyi teklif etmesi düşünülürse bu hesaplama pek doğru değildir. CelebrityNetWorth.com'a göre kendisinin serveti uyuşturucu işinden kazandığı tüm kâr düşünülünce o zamanlarda 30 milyar civarındadır. Bu servetle kendisi dünyanın en zengin gangsteri olmuştur.

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi çekebilecek diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz.👇

Oyunculuklarındaki Başarıları Kadar Kazançlarıyla da Dikkat Çeken Hollywood Ünlülerini Açıklıyoruz
Biz Onları İzliyoruz Onlar Paralarının Artışını! 2020 Yılında En Çok Kazanan 21 Ünlüyü Açıklıyoruz
Hâlâ Kalbimizde Yaşayan ve Ölümlerinden Sonra Bile Servetlerine Servet Katan Ünlüler

Popüler İçerikler

Araları Kötüydü: Survivor'a Giden Demet Akalın, Aleyna Kalaycıoğlu Hakkında Konuştu!
Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Yine Ateş Püskürdü: "Birinci Bölüm Bitti, İkinci Bölüm Geliyor"
Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!
YORUMLAR
07.12.2020

türk gangsterlerinden de jet Fadıl var tosun var işte millete vur kaç yapıyorlar falan

07.12.2020

Bir Sülün Osman değiller. Adam Galata köprüsünü, Galata kulesini, Taksim meydanını satmış. :)

Napak gardaş ? Götümüzü kokain paketi mi sokak ?

07.12.2020

Çok uzun zamandır konuşuyoruz ya kadın cinayetleri, kadın hakları vs. diye.. Bu kadar eşit olmaktan bahsederken neden bunun gibi kişiler üzerinden gidilen içeriklerde hâlâ erkekler sadece isim ve soy isimleriyle tanıtılırken kadın olanların başına mutlaka kadın avukat, kadın doktor, kadın x y, kadın kartel diyorsunuz? Bunu kaç içeriktir görüyorum, bir başka "dünyanın en çok kazanan insanları" gibi bir içerikte de aynı şekilde bu söylemlerinize denk geldim. Bu yaptığınız da bir ayrıştırmadır. Bu işin kadını erkeği yoktur, kişileri insanları vardır. Bilerek ya da bilmeyerek kullandığınız cümleler bu içerikleri okuyan herkesi yönlendiriyor. Daha dikkatli olmanızı bekliyorum.

9 Kere Leyla Effect

TÜM YORUMLARI OKU (6)