Yarış Atları Hakkında Muhtemelen Daha Önce Hiç Duymadığınız Gerçekler

1. At yarışı, “Kralların Sporu” olarak bilinir.

2. At yarışı sektörü, milyon dolarlık servete sahip bir sektördür.

3. İngiltere Kraliçesi Elizabeth, birçok başarılı yarış atına sahiptir.

Kraliçe Elizabeth ünlü bir at aşığı ve hevesli bir at yarışı hayranıdır. Yıllar boyunca, eve 1.600'den fazla galibiyet getiren birçok yarış atına sahip oldu.

4. Tüm Safkanlar aynı doğum gününe sahiptir.

Doğdukları tarih ne olursa olsun, Safkan İngilizlerin hepsinin ortak bir doğum günü vardır. Kuzey Yarımküre'de doğan Safkanlar için doğum günleri 1 Ocak'tır. Güney Yarımküre'de doğum günleri 1 Ağustos'tur.

5. Jokey Kulübü Safkan isimleri onaylamak zorundadır.

Bir Safkan'a isim vermek söz konusu olduğunda, sahipleri Jokey Kulübü tarafından belirlenen kurallara uymalıdır. Yarış atlarını adlandırmak için çok fazla düşünce ve çaba harcanıyor.

6. İngiltere'nin izlemeyi çok sevdiği ikinci spor at yarışıdır.

7. Her yıl binlerce at, yarıştan sonra, eğitim sırasında pist dışında yarışla ilgili yaralanmalardan ölmekte veya artık ticari olarak uygun olmadıklarında zamanından önce öldürülmektedir.

8. Çoğu ülke, eğitim sırasında veya denemelerde meydana gelen ölümleri bildirmediğinden, kaydedilen toplam at ölümlerinin sayısı tahmin edilenden çok daha yüksek olabiliyor..

9. Bir atın yarış için kullanıldığı ortalama süre üç yıldan azdır.

10. Emekli yarış atlarının bir kısmı damızlık, eğlence veya binicilik sporu atları olacak.

Çoğunluğu, özellikle de at yarışlarının yoğunluğu nedeniyle yaygın olan 'sağlıklı' olmadıkları düşünülürse, kesilmek üzere mezbahalara veya mezbahalara gönderilecek.

11. Amerika'daki ilk at yarışı 1665'e gerçekleşti.

12. Şimdiye kadar satılan en pahalı at bir yarış atıydı.

Şimdiye kadarki en pahalı at, 70 milyon dolara satılan Fusaichi Pegasus adlı bir yarış atıdır. 1997 doğumlu Fusaichi Pegasus, 2000 Kentucky Derbisini kazandı.

13. Kırbaç, dil bağı ve mahmuz kullanımı, bu tür ekipmanların atlarda ağrı, rahatsızlık ve yaralanmaya neden olma potansiyeline sahip olmasına rağmen, yarış otoriteleri tarafından resmi olarak onaylanmıştır.

Atlarda kullanılan üç tip ekipmanın tümüne şiddetle karşı çıkan RSPCA'ya göre, kamçıların travma ve doku hasarına neden olma potansiyeli vardır. Atlar ayrıca bir yarışın son 100 metresinde, yani en yorgun oldukları ve daha az tepki verme kapasitelerinin olduğu zaman boyunca sınırsız sayıda kırbaçlanabilir.

14. Araştırmalar ayrıca kamçıların acımasız, yararsız olduğunu ve atların daha hızlı koşmasını sağlamadığını göstermiştir.

15. Ve son olarak yapılan bir soruşturmada, yarış için kullanılan yaklaşık 300 atın, 22 günlük bir süre içinde Queensland'deki Meramist Abattoir'e gönderilip öldürüldüğü ortaya çıktı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Cana Yakın ve Bir O Kadar da Gizemli Olan Dostlarımız Kediler Hakkında Birbirinden Şaşırtıcı 30 İlginç Bilgi
Köpekler Hakkında Muhtemelen Daha Önce Duymadığınız Birbirinden Enteresan 30 Bilgi
Muhabbet Kuşlarının Ne Kadar İlginç Hayvanlar Olduğunu Kanıtlayacak 20 Akılalmaz Bilgi

Popüler İçerikler

Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR
06.11.2021

O atlar hepinize girsin vahşiler

06.11.2021

Şu dünyada bana en talihsiz hayvan hep bu atlar gelmiştir , yarış atı, fayton atı, hep eziyet hep eziyet, yazık gözleri de ne masum hüzünlü bakıyor .

07.11.2021

erkek sigir kadar olamaz. bir is ortaginin araciligi ile ucundan hayvancilik isine bulastim, ordan o hayvanlarin halini sistemin isleyisini gormek vicdan azabi yapti. butun bir omur zincire bagli gunes gormeden kendi pisligi idrari uzerinde yasiyor, icerdeki hava pislikden idrardan asidik hal almis, o ortam yuzunden toynakda her yerinde hastaliklar cikiyor, hastalanmasin diye dunyanin antibiotigini basiyorlar, bakicilari surekli odunla vurup dovuyor, sansliysa 1-2 sene yasadikdan sonra mezbaganin yolunu tutuyor, bogazlanarak oluyor.

06.11.2021

yaris atlari ozellikle ingiliz safkanlar daima felaketin bir adim kenarinda yasarlar. bunun nedeni yapay seleksiyonla, secici uretimle dayaniklilik saglamlik gozardi edilerek kusaklar boyu hep daha hizli atlarin secilip uretilmesidir. bu sebebden felaketden bir adim otededir, tek bir ters adim tek bir dusme tek bir hata agir sakatlik yada ayak kirilmasi demektir ki ayagi kirilan at iyilesmez, oldurup itlaf edilir. mogul atlari, yabani atlar ornegin daha ufakdirlar, hizli degillerdir ama dayaniklidirlar, kolay kolay sakatlanmazlar. yaris atlari bunun tam tersidir, insanin hiz hirsini tatmin etmek icin olumun kiyisinda yasarlar.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ