Yarından İtibaren 'Sibirya Soğukları' Geliyor

Meteoroloji, Türkiye'ye Pazartesi gününden itibaren yeni bir soğuk hava dalgasının geleceğini duyurdu. Marmara dahil tüm yurtta kar yağışı bekleniyor.

Türkiye'nin tüm bölgelerine Pazartesi gününden itibaren 'Sibirya soğukları' geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkeye Pazar günü öğle saatlerinden sonra Balkanlar ve Karadeniz üzerinden çok soğuk ve yağışlı bir hava dalgasının gireceğini açıkladı. Yağışın öğleden sonra Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile İç Ege’de karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hafta başından itibaren sıcaklık batı bölgelerden başlayarak hafta sonuna kadar ülke genelinde 8 ilâ 12 derece azalacak.

İstanbul'da Pazar günü sıcaklık 9 derece olacak, Perşembe günü 2 dereceye kadar düşecek. Perşembe gününden sonra ise tekrar 10 dereceyi bulacak.

Ankara Pazar günü 4, Perşembe günü -7; İzmir Pazar günü 11, Perşembe günü 2; Trabzon Pazar günü 9, Perşembe günü ise 0 derece olacak.

Uzmanlar hava sıcaklıklarındaki ani değişimlerin neden olabileceği hastalıklara karşı uyardı. Özellikle 65 yaş üstü grubun ve çocukların dikkatli olmaları istendi.

Kaynak: DHA, Meteoroloji Genel Müdürlüğü

Popüler İçerikler

Harçlığını Çıkarmak İçin Kuryelik Yaparken Bıçaklanarak Öldürülmüştü! Olay Anı Güvenlik Kamerasına Yansıdı
Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!