Yarından İtibaren Geçerli: İnternete Büyük Zam Geliyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yayımlanan yeni karar kapsamında, Türk Telekom’un toptan tarife fiyatlarında yüzde 67 oranında zam yapıldı.  Zamlı tarifeler 1 Nisan’da yürürlüğe girecek.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yayınlanan yeni karar kapsamında, Türk Telekom’un toptan tarife fiyatlarında yüzde 67 oranında bir artışa gideceği ifade edildi.

BTK’nın geçtiğimiz günlerde yayınlanan kararına değinen TELKODER, 1 Nisan'da yürürlüğe girecek zamlı toptan tarifelerin, Türk Telekom’dan toptan hizmet alarak milyonlarca aboneye internet ve sabit telefon hizmeti sunan alternatif işletmecileri finansal olarak büyük zarara uğratacağına dikkat çekti.

Telekomünikasyon sektöründe alternatif işletmecilerin korunmasının; rekabeti arttıracağı ve hizmet kalitesi kadar tüketicilerin uygun maliyetli haberleşme imkanlarından faydalanması anlamına geldiğini belirten TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı Halil Nadir Teberci, karar ile ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

"Türk Telekom tekrar devletin sahipliğine geçti ve ilk alınan karar zam oldu"

Türk Telekom tekrar devletin sahipliğine geçti ve ilk alınan kararın zam olması bizleri üzdü. BTK bu yüksek tarife artışına ilişkin kararı öncesinde mutlaka sektörün görüşünü almalı ve onaylanan yüksek oranlı yeni zamlı tarifelere geçiş için makul süre tanımalıydı. Milyonlarca kurumsal ve bireysel aboneye hizmet sunan alternatif işletmeciler olarak alınan kararların gözden geçirilmesini ve geri alınmasını istiyoruz. Bu isteğimizin karşılık görmesi, sektördeki işletmecilerin doğacak büyük zararlarını engellemek kadar, daha makul seviyelerde oluşabilecek internet ve sabit telefon faturalarının daha yüksek fiyatlara çıkmasının önlenmesi adına değerli olacaktır.”

Ayrıca bakınız 👇

İmzalar Atıldı! Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom'un Yüzde 55’i İçin Anlaştı
Türk Telekom'un Fiyaskoyla Sonlanan Özelleştirme Hikayesi ve Gelen Tepkiler: 'Tokatlanan Biz Olduk'

Popüler İçerikler

Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Hülya Avşar'a Evlenmek İstediğini Söyleyen Murat Boz "Artık Tahammülüm Yok" İtirafıyla Gündem Oldu
Diyanet, "Karalamalara Rağmen" Diyerek Duyurdu: Din Adamlarına Güven Oranı Açıklandı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
31.03.2022

Katarlılar hortumladı faturası millete patladı . Dünya ücretsiz interneti tartışıyor biz katarlıların çaldığı paranın yerini dolduruyoruz yoksulluk içinde. Gelen geçen koyuyor bu millete ZAMI

31.03.2022

Lubnan..

31.03.2022

bıktık artık ulan nefes aldırmıyorlar, seçim gelsin artık

31.03.2022

Ne tarafa bayılıyoruz… valla yetti ya…

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ