Yarım Asırlık Bir Aşk! İstediği Hayata Kavuşabilmek İçin Annesiyle Evlenen Kadının Bi’ Garip Hikayesi

Lillian Faderman ve Phyllis Irwin yaklaşık yarım asır önce birbirlerine aşık olmuş iki kadın...

1971 yılında, California Eyalet Üniversitesi profesörü Lillian Faderman, akademi yöneticilerinden Phyllis Irwin ile öğrencilere program hazırlamak için ilk defa bir araya geldi.

Birbirlerini ilk gördükleri an, bu aşkın başladığı andı. Fakat o yıllarda, ABD'nin neredeyse tüm eyaletlerinde eşcinsel bireylere karşı ayrımcı yasalar vardı.

1974 yılında çocuk yapma kararı alıyorlar fakat o dönem suni döllenme çok da yaygın olmadığı için önce zorlanıyorlar.

Daha sonra doktoru ikna ederek, 1975 yıllında Lillian, çiftin tek çocuğu olan Avrom'u doğurdu. Oğulları doğduktan sonra yasal olarak birçok problemle karşılaşıyorlar çünkü iki bekar kadının çocukları olabilmesi gibi bir ihtimalleri yokmuş.

Lillian ve Phyllis bütün engellere rağmen bir aile kurmak istiyorlardı. O yıllarda 40'lı yaşların sonlarında olan Phyllis çareyi, 30'lu yaşlardaki aşkı Lillian'ı evlat edinmekte buldu.

Böylece, Phyllis yasal olarak Avrom'un anneannesi olabilirdi. Oğullarıyla aralarında yasal bir bağ olabilmesi için hiç tereddüt etmeden karar verdiler.

Avrom doğduğu dönemde iki annesi olan çok çocuk olmadığı için, Phyllis'i anneannesi olarak tanıtmışlar herkese.

Avrom, Phyllis'e her zaman 'Anne Phyllis' olarak seslendi. Bugün 45 yaşında ve ona hala bu şekilde sesleniyor.

Sonunda 2008 yılına geldikleri zaman eşcinsel evliliğin serbest olması ile birlikte evlenme karar aldılar.

Böylece tarihte evlenen ilk 'anne-kız' oldular.

Evlendikten sonra da başka sorunlarla karşılaştılar. Evlatlık anlaşmasını bozmadıkları için evlilikleri hükümsüz sayıldı.

2015 yılında, ikinci kere evlendiler. Bu kadar yıl süren, yasak ve karmaşık bir hayata rağmen bugün istedikleri her şeye sahipler.

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
YORUMLAR
04.03.2020

Birde yazmayı unuttum eşcinsellerden korkacağınıza kediye köpeğe tecavüz edenlerden korkun ve yargılayın. Kanunen hiç bir cezası yok bilin sapkınlık ne boyutta.

Onedio her zaman yaptığın gibi eşcinselliği normalleştirmeye çalışıyorsun.

04.03.2020

escinsellik normal birsey canim benim, bunun normal oldugunu inkar eden sen anormalsin..

04.03.2020

Şimdi buraya eş cinsellik ile ilgili bir çok insan öfke kusacak yorumlara. Apaçık ben buyum biz buyuz bilin diyen eş cinsellerden korkmayın. Vallahi korkmayın. Korkmanız gereken pedofili ( çocuk tacizcileri ) yada size normal gözüküp cinsel tercihleri farklı olan insanlar. Mini etek giyiyor deyip otobüste kadınları tekmeleyip her önüne geleni taciz eden tutarsız varlıklar. Yada normal sandığınız ama cami tuvaletinde yiyişen dedeler. Cinsel tercihlerini açık açık belli eden insanlardan korkup yargılamayın. Beğenmiyorsanız uzak durun yeterli. İnsanlara göstermediğiniz saygıyı onlardan bekleyemezsiniz.

TÜM YORUMLARI OKU (14)