Yarı Zamanlı Çalışma Resmi Gazete'de Yayımlandı: 500 Binden Fazla Çalışan Yarı Zamanlı Olarak Çalışabilecek

Kamuda görev yapan yaklaşık 500 bin sözleşmeli personeli kapsayan yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre, daha önce sadece devlet memurlarına tanınan doğum veya evlat edinme sonrası yarım zamanlı çalışma hakkı, artık sözleşmeli çalışanlar için de geçerli olacak.

Kamu çalışanlarını yakından ilgilendiren önemli bir hak genişlemesi, Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte resmen yürürlüğe girdi.

Yeni düzenleme uyarınca, devlet memurlarının sahip olduğu doğum sonrası veya evlat edinme durumundaki yarım zamanlı çalışma imkanı, sözleşmeli personel statüsünde çalışanlara da tanındı. Yaklaşık 500 bin personeli doğrudan etkileyen bu adım, kamuda çalışma şartlarının eşitlenmesi yolunda kritik bir aşama olarak değerlendiriliyor.

Yeni kurallar çerçevesinde sözleşmeli personel, çocuk sahibi olduktan veya evlat edindikten sonra yarım zamanlı mesai yapma hakkını memurlarla aynı şartlar ve usuller altında kullanabilecek. Uygulama, personelin ailevi yükümlülüklerini yerine getirirken iş hayatından kopmamasını hedeflerken, bu haktan yararlanamayacak istisnai personeli ve kadroları belirleme yetkisi ise Cumhurbaşkanlığı’na verildi. Düzenleme, yayımlandığı andan itibaren geçerlilik kazanarak kamudaki işleyişe dahil oldu.

Avrupa’da İki Ülke Birleşiyor! Cumhurbaşkanı da Açıkladı, Avrupa’da Harita Değişecek!
Milli Eğitim'den Anaokulu, İlkokul ve Ortaokul İçin Dev Adım: Dersler Okul Dışına Taşınıyor!
40 Yıldan Uzun Süredir Piyasada Olan Dünyaca Ünlü Oyuncak Firması İflas Etti
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Yıllardır Yapılamayan Havaalanında 27 Yıl Çalışıp Emekli Olan Bekçinin 'Film Gibi' Hikayesi
Aynı Yağmur Altında Dizisinin Ardından Gözler Kızılcık Şerbeti'nin Pembe'sini Aradı!
Osman Gökçek Mahmut Tanal’a Yumruk Attı! TBMM'de Şok Anlar Ortaya Çıktı
YORUMLAR
22.01.2026

özel sektördekiler insan değil dimi, tek vatandaşınız memurlar mı yazık

22.01.2026

Haklısınız ama böyle bir zorunluluk özel sektöre gelirse, özel sektördeki kadın çalışan istihdamı büyük oranda azalır. Sonuçta kimse aylarca yarı zamanlı personel çalıştırıp tam maaş vermek istemez. Kadınlar da işsiz kalma düşüncesiyle hepten çocuk sahibi olmak istemez ve bu kanun terse teper

22.01.2026

Genel olsaydı ama olmaz tabi bir de cumhurbaşkanlığı onayı olacakmış tek rejime döndü resmen ülke yazık

22.01.2026

Özel sektör sefil..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ