Yargıtay, SGK'nın Hastalara Ait Kişisel Bilgileri Para Karşılığı Sattığını Onayladı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in gündeme getirdiği 'SGK’nın kişisel bilgileri sattığı' iddası üzerine açılan dava sonuçlandı. Yargıtay'ında onayladığı mahkeme kararıyla Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hastaların mahrem ve kişisel bilgilerini 21. Dönem ANAP Milletvekili Burhan İsen’e ait Datamed isimli şirkete sattığı tescillendi.

CHP'li Özel, bir televizyon programında SGK'nın İsen'e ait şirkete kişisel bilgileri 65 bin lira karşılığında sattığını iddia etmişti.

Özel'in iddiası üst mahkeme tarafından da onaylanmış oldu

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi de mahkemenin verdiği kararını onadı. Mahkeme ve Yargıtay'a sunulan SGK ile ilgili Sayıştay raporu da, Özel'in iddiasını doğruladı. 

Yargıtay'ın kararında “Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı kanıtlarla yasaya uygun gerektirici nedenlere, özellikle delillerin değerlendirilmesinde bir isabetsizlik görülmemesine göre, yerinde bulunmayan bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün onanmasına karar verildi” denildi.

Böylece Yargıtay kararıyla, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hastaların mahrem ve kişisel bilgilerini 21. Dönem ANAP Milletvekili İsen’e ait Datamed isimli şirkete 65 bin liraya sattığı tescillendi.

Özgür Özel: "İktidarın kişisel bilgileri satışa çıkardığı tescillendi"

Kararın ardından açıklama yapan Özgür Özel, 'Haklılığımız mahkeme kararıyla ortaya çıktı. Siyasette zaman zaman ‘hodri meydan’ denilir. Bunun sonucu bazen birkaç yıl sonra da olsa, bu davada da görüldüğü gibi er geç gerçekler ortaya çıkıyor. Davanın bütün süreçleri tamamlandı. AKP iktidarının 65 bin TL’ye hastaların mahrem bilgilerini sattığı Yargıtay kararıyla da tescillenmiş oldu” dedi.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
17.02.2018

İsterse AKP’nin oylarının yarısının sahte olduğu ortaya çıksın. Artık halk susturuldu. Medya susturuldu. Susturulmayanlar kafayı yedi. Eskisi gibi protestolar yok, adalet arayışı yok, halkın sözünün geçtiğine dair inanç yok. Dün, Cumhurbaşkanımız “Keşke Yunan kazansaydı” diyen, her fırsatta Atatürk’e hakaret eden bir şahsı hastanede ziyaret etti. Tepkiler twitterdan öteye gidebildi mi? Isle of Man belgeleri kanıtlandığında sokağa çıkan oldu mu? Eğer tepkinizi korkmadan ortaya koymayıp konu değiştirmelere kanarsanız, "bu ülkede böyle" deyip haksızlıkları kabullenirseniz, nah beklersiniz ülkenin değişmesini...

17.02.2018

Oylarının yarısının sahte olduğu ortaya çıksın derken? Yarısı olmasa da 2.5 milyon mühürsüz oy kabul edilerek kritik konularda yasalar geçirdiler, hatırlatmak isterim. Ülkenin geldiği nokta orada belli oldu zaten, gerisi hikaye.

17.02.2018

yakında bizi de satacaklar amk

16.02.2018

telefonumuzu arayan dolandırıcıların, bizi bizden daha iyi tanımasından anlamalıydık

TÜM YORUMLARI OKU (28)