Yargıtay MİT Tırları Davasındaki Kararını Verdi: 'Devletin Gizli Belgelerini Temin ve Açıklama Suçu İşlendi'

Yargıtay, MİT tırlarının durdurulması davasında kararını verdi. Yargıtay, Adana ve Hatay'daki MİT tırlarının durdurulması davasında, sanıkların eylemleri örgütsel talimatla gerçekleştirdiği sonucuna varırken sanıkların eylemlerinin, devletin gizli belgelerini temin ve açıklama suçunu oluşturduğuna da hükmetti.

AA'nın aktardığına göre, İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 16. Ceza Dairesince, Sincan Cezaevi Yerleşkesindeki salonda görülen duruşmaya aralarında eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, eski Adana Başsavcıvekili Ahmet Karaca, eski savcılar Özcan Şişman, Aziz Takcı, eski Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, eski Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay'ın da bulunduğu tutuklu sanıklar ile tutuksuz sanıklar katıldı.

Davanın 2015'te yapılan ilk celsesinde, duruşmaların kapalı yapılmasına hükmeden Yargıtay 16. Ceza Dairesi heyeti, duruşmayı davanın karar aşamasına gelmesi nedeniyle basın mensuplarına açtı.

'Örgütsel talimatla gerçekleştirildi'

Adana ve Hatay'daki MİT TIR'larının durdurulması davasında, sanıkların eylemleri örgütsel talimatla gerçekleştirdiği sonucuna varan mahkeme heyeti, bu eylemlerin devletin gizli belgelerini temin ve açıklama suçunu oluşturduğuna hükmetti.

Eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık 22 yıl 6 ay ceza aldı

Mahkeme heyeti, eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık'a 'devletin gizli kalması gereken belgelerini temin etme' suçundan 5 yıl, bu belgeleri açıklama suçundan 7 yıl, FETÖ üyeliğinden 10 yıl 6 ay olmak üzere 22 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Eski Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, 'devletin gizli kalması gereken belgelerini temin etme' suçundan 4 yıl 2 ay, bu belgeleri açıklama suçundan 5 yıl 10 ay, FETÖ üyeliğinden 10 yıl olmak üzere 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Eski Adana Başsavcıvekili Ahmet Karaca ise 'devletin gizli kalması gereken belgelerini temin etme' suçundan 4 yıl 2 ay, bu belgeleri açıklama suçundan 5 yıl 10 ay , FETÖ üyeliğinden 8 yıl 9 ay olmak üzere 18 yıl 9 ay hapis cezası aldı.

Sanıklar, FETÖ üyeliğinden de ceza aldılar

Mahkeme heyeti, eski özel yetkili Adana Savcısı Aziz Takçı'ya 'devletin gizli kalması gereken belgelerini temin etme' suçundan 6 yıl, bu belgeleri açıklama suçundan 8 yıl, FETÖ üyeliğinden 12 yıl olmak üzere 26 yıl hapis cezası verdi.

Eski özel yetkili Adana Savcısı Özcan Şişman, 'devletin gizli kalması gereken belgelerini temin etme' suçunun teşebbüste kalması nedeniyle 5 yıl 3 ay, FETÖ üyeliğinden 12 yıl olmak üzere 17 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme heyetince, eski Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay'a ise 'devletin gizli kalması gereken belgelerini temin etme' suçundan 5 yıl, bu belgeleri açıklama suçundan 6 yıl 8 ay, FETÖ üyeliğinden 8 yıl 9 ay olmak üzere 20 yıl 5 ay hapis cezası verildi.

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
YORUMLAR
28.06.2019

Yani tayyip’in dedigi gibi battaniye insani yardim gitmiyordu, alenen terorist iside silah saglaniyordu. Bu tayyip ve avanesinin yatacak yeri yok toprak bile kabul etmeyecek bu soysuzlari.

28.06.2019

kardeş devletin lideri eğer bir yere silah gidecekse ışid olduğunu sanmıyorum çıkıpta silah gönderiyoruz mu desin battaniye ıvır zıvır gönderiyoruz der elbette bazı gizli devlet işleri işte. tayyibi savunuyormuşum gibide yorum atma bana.

28.06.2019

Yani bizim tırlarımız Suriye'de ki terör gruplarına destek götürüyordu. Dün suriye yönetimi askerlerimizi vurdu ulan şehit verdik. Biz abd ya da avrupa devleri değiliz. Onlara hava hoş cehennem kadar uzaklar ortadoğuya, terörle yönetmek onlar için "ucuz" seçenek. Ama bizim komşumuz Suriye yani orada ki yangın bizi de yakacak ki yaktı, yakıyor. Bu nasıl iş bilmezlik!! Suriye de legal devleti anlaşmalarla bağlayıp, desteklemek varken(bknz; rusya) bizim devlet cihatci teröristleri besliyor!! Azıcık düşünme kabiliyeti olan insan bunun nereye varacağını kestirir. Siz kime çalışıyorsunuz arkadaş? Ermeniler ve yunanların en koyu irkcisi gelse, bundan daha kötüsünü yapamazdı bize.

28.06.2019

ABD ye yalakalık ve hayali kazanımlar uğruna komşuya terör sevkiyatı.. Fetönün fişfiklemesiyle çıkılan bu yolda keserin dönmesi ile yine fetö tarafından uluslararası suçlu konumuna düşürülmek.. Anladık saftiriğin tekisiniz erdo ve takımı ancak anlayamadığım.. Hala aynı hatada ısrar, yani, pkk yı engelleme adına el konulan topraklar, suriyeyi pkk ya yaklaştırıyor, artı Türkiye'ye karşı nefreti körüklüyorken, ne elde etme uğruna canlarımız yitiyor, işitten bozma mezhep kankalarınız, nihayetinde Türkiye'ye kaçıp ülkemize nur getirmeyecek mk..

TÜM YORUMLARI OKU (8)