Yargıtay’ın kararında dikkat çeken nokta, sosyal medya hesabından alkol kullanırken çekilen fotoğrafları paylaşmak ‘kusurlu davranış’ ve ‘kişilik haklarına saldırı’ kabul edilmesi oldu.
Kişilik hakları, şahısların ‘kişiliğine bağlı olan hak’ anlamına geliyor. Kişilerin şerefi, onuru, itibarı, özel hayatı veya mahremi kişilik hakları arasında yer alıyor. Örneğin, bir din görevlisinin eşinin sürekli alkol alırken çektiği fotoğrafları sosyal medyadan paylaşması, din görevlisinin kişilik haklarına saldırı olarak kabul edilebilir.
Suçların ve davranışların şahsiliği, evlilik hayatında pek geçerli davranışlar kabul edilmiyor. Ancak, Yargıtay’ın verdiği bu kararda davacı kocanın kişilik haklarının neden saldırıya uğradığı bilgisine yer verilmemiş.
Sıradan bir gün daha, şeriatın yumuşatılmış hali, yavaş yavaş bu saçmalıklarla toplumu hazırlıyor alıştırıyorlar. Kadın içkili fotoğraf paylaşmışsa, hırsızlık mı yapmış içmiş, bir namussuzluk mu yapmış hangi suçu işlemiş ki. Kişilik hakları insanın içkisinden mi geçiyor. Bu kararlar sadece alıştırılmak istenen algının bir parçası, benzer yüzlerce örnek sayılabilir. Kendinden olmayanları devşirmek isteyenler o kadar zeki insanlar ki hafife almayın, bunları emin olun hesaplıyorlar. Bir gece de bu toplumu değiştiremeyeceklerini iyi biliyorlar, aceleleri yok.Dertleri zaten topyekün sistemi değiştirmek değil, sorgulamayan düşünmeyen biat eden toplum yeterli onlar için.Bir zümrenin zenginliğinin önü bu şekilde açık kalacak.
olur olmadık yerlere böyle yobaz piçleri doldurdular kurtulamıyoruzda aq. çıldırmamak elde değil ya bu nasıl bi saçmalıktır lan.
Hahahahahha. Allahın gavatları şimdi içtiğimize karışıyorlar öyle mi? Geberin.