Yüksek Mahkeme, iş yerindeki bilgisayarı şahsi işlerinde kullanmanın, işverenin güvenini kötüye kullanma anlamına geldiğine dikkat çekti.
İddiaya göre, kalite kontrol sorumlusu sıfatı ile çalışan genç, kendisine tahsis edilen bilgisayardan mesai saatleri içerisinde sosyal paylaşım sitelerine girdiği gerekçesiyle işten çıkarıldı.
İş Mahkemesi'nin yolunu tutan genç, hizmet sözleşmesinin haksız ve bildirimsiz olarak feshedildiğini, ancak tazminat alacaklarının ödenmediğini belirterek, kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı alacaklarının davalıdan tahsiline karar verilmesini talep etti.
İyice boku çıktı mahkemeler de işçiyi önde tutardı eskiden ama şimdi onlar bile paranın yanındalar.Bizim işyeri hotel resepsiyon kısmında pc den film dahi izleriz patron bile gelir arada bakar.Peki bu adam yarın öbür gün beni işten çıkartmak için bu yola başvursa ne olacak. Patron daha önce yazılı uyarıda da bulunmamış.Eeee kısaca işçiyi çalıştırırken siktikleri yetmiyor bir de kovarken sikelim demişler.
Peki makam aracını kendi işleri için kullananların da işine son verilecek mi?
Çünkü aynı iş veren, işçiyi mesai bitiminden sonra 1 dk bile çalıştıramıyor değil mi? yargıtay 17.00+1 i tazminat sebebi sayıyor değil mi? sizin yasalarınız kapitalist!