İlk derece mahkemesinin kararının temyiz edilmesi üzerine, dosya Yargıtay 1. Ceza Dairesi'ne gönderildi. Daire, dosyayı inceledikten sonra, sanıklar Kartal ve Özbay'ın yasal olmayan şekilde üretildiğini bildikleri.
İnsan sağlığı için tehlikeli olup ölümlere yol açabilen sahte içkileri satışa sunarak kişi ya da kişilerin ölebileceğini açıkça öngörmelerine rağmen sonucu kabullenerek eylemlerini gerçekleştirdiklerinin anlaşılması karşısında, ilk derece mahkemesi tarafından verilen kararın bozulmasına hükmetti.
Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 23 Aralık 2015'te verdiği kararla sanıkların eylemlerinin 'Olası kastla öldürme' suçunu oluşturduğunu kabul ederek, sanık Kartal'ın 16 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanık Özbay'ın ise maktul sayısına göre iki kez 16 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.
Temyiz edilen karar Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nce 7 Mart 2018'de onandı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 10 Haziran 2018'de, sanıklar Kartal ve Özbay'ın eylemlerinin, 'Bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçunu oluşturduğu görüşüyle karara itiraz etti.
Yargıtay Ceza Genel Kurulu, eylemlerin 'olası kastla öldürme' suçunu oluşturduğu hükmünü yineleyerek, itirazın reddine karar verdi. Karar, benzeri yargılamalarda emsal olacak.
Avrupa ve amerikada sahte icki satana ömür boyu hapis cezasi var vergi kacirmaktan..hadi diyelim ickiyi icen öldü milyonlarca kez muebbet yer ve milyonlarca dolar euro tazminat oder..16.000tl tazminat nedir dalgami geciyorsunuz ya..en kotu 1 milyon tazminat olmali insan hayati bu