Yargıtay'dan Emsal Karar: Kayınvalide ve Kayınbabaya 'Anne, Baba' Demeyen Kadın Boşanmada Kusurlu Bulundu

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kayınpeder ve kayınvalidesine 'anne, baba' şeklinde hitap etmeyen kadını, boşanma davasında 'kusurlu' bulan yerel mahkeme kararını onayladı. Bu karar, kadının aile büyüklerine hitap şeklinin boşanma davalarında kusur olarak değerlendirilmesine yönelik önemli bir emsal teşkil ediyor.

Detaylar...👇

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kayınpeder ve kayınvalidesine "anne, baba" şeklinde hitap etmeyen kadını, boşanma davasında "kusurlu" bulan yerel mahkeme kararını onayladı. Bu karar, kadının aile büyüklerine hitap şeklinin boşanma davalarında kusur olarak değerlendirilmesine yönelik önemli bir emsal teşkil ediyor.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nin kararına göre, eşinin "anne ve babasına gereken saygıyı göstermediğini, onlara 'anne' ve 'baba' diye hitap etmediğini, küçük olayları abartarak kendisine baskı kurduğunu ve kıskançlık yaptığını" iddia eden bir erkek, evlilik birlikteliklerinin temelinden sarsıldığını öne sürerek boşanma davası açtı.

Eşinin açtığı davaya karşı dava açan kadın, erkeğin iddialarının doğru olmadığını, eşinin kendisine ve çocuklarına vakit ayırmadığını, küfürlü mesajlar gönderdiğini, kendisini istemediğini belirterek boşanmalarına karar verilmesini talep etti. Ayrıca, kendisi için 50 bin lira maddi, 50 bin lira da manevi tazminat talep etti.

AA'nın haberine göre, istinaf başvurusu üzerine kararı inceleyen Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin "kadının kayınvalidesi ve kayınpederine 'anne baba' şeklinde hitap etmemesi" davranışını evlilik birliğini temelinden sarsacak bir kusur olarak değerlendirmedi. Bu nedenle, tarafların eşit kusurlu olduğuna hükmetti. Mahkeme, kadının istinaf başvurusunu kısmen kabul ederek karar verdi.

İstinaf kararının temyiz edilmesi üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kayınvalidesi ve kayınpederine 'anne baba' şeklinde hitap etmeyen kadını boşanmada ağır kusurlu bularak, istinaf kararının bozulmasına karar verdi. Tarafların boşanmalarına ilişkin karar ise onandı.

İlginizi çekebilir:

Adeta Solan Bir Çiçek Gibi Hissettikleri Birbirinden Huzursuz Anları Anlatarak Herkesi Hüzünlendiren Kişiler
Instagram'ın Kapatılmasına Özgür Demirtaş'tan Tepki: 'Acilen Açılması Gerekir'
Yaptırdıkları Dövmelerle Görenlerin Gözünü Şırıl Şırıl Kanatan Acayip Kişiler

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
YORUMLAR
03.08.2024

Ay ne saçma şeyler üf. Adam kadına küfür ediyomuş bu sorun değil de kadın adamın anasına nie anam dememiş ne büyük suç 🤦🏼‍♀️ saçmalardan seçmeler ülkesi ya

03.08.2024

Adam kadına küfür ediyor, eşi ve çocuklarıyla ilgilenmiyor bunu dikkate almayıp kayınvalidesine anne demedi diye kadın ağır kusurlu sayılıyor öylemi.. Annelik yapana anne denir böyle bir dayatma olamaz.. Yargıtay değil kaynatay mübarek sinir oldum..

03.08.2024

ben de anne baba demiyorum. eşim istemedi. kardeş değiliz neden anne baba diyeceksin ki dedi nisanliyken. mantıklı gelmişti o zamanlar. öyle de devam etti.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ