Yargıtay'dan Çok Konuşulacak Boşanma Kararı: Eşinin Akrabalarıyla Görüşmek İstemeyen Kadını Kusurlu Saydı

Yargıtay'dan çok konuşulacak bir karar geldi. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşinin akrabalarıyla görüşmek istemeyen kadını kusurlu saydı.

Yargıtay'dan evli çitleri yakından ilgilendiren bir karar çıktı. Edinilen bilgiye göre, Ankara'da yaşayan bir kadın, eşinin kendisine şiddet uyguladığını, ailesinin evliliklerine müdahalesine sessiz kaldığını, ayrıca kumar oynamayı alışkanlık halinde getirdiğini, bu nedenle de evlilik birliğinin temelinden sarsıldığını iddia ederek boşanma davası açtı ve tazminat talebinde bulundu.

Koca is eşinin akrabalarıyla görüşmediğini ve kendisini aşağıladığını, boşanmalarına karar verilmesini, lehine tazminata hükmedilmesini talep etti.

Kocasının kardeşi ve akrabalarıyla görüşmek istemeyen, karşılaştıklarında onlara kötü davranan, ev işleriyle ilgilenmeyen, çocuklara kahvaltı hazırlamayan kadını az kusurlu bulan Ankara 7. Aile Mahkemesi, Kumar oynamayı alışkanlık haline getiren, evliliği ekonomik açıdan zora sokan kocayı ise ağır kusurlu bulan mahkeme, tarafların boşanmalarına, boşanmada az kusurlu sayılan kadına maddi ve manevi toplam 60 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi.

İtiraz edilmesi üzerine dosya istinaf mahkemesine geldi. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Hukuk Dairesi, eşlerin kusur oranlarının eşit olduğuna hükmederek, boşanma kararının onanmasına, kadın lehine verilen maddi ve manevi tazminat kararının ise kaldırılmasına karar verdi.

Temyiz incelemesini yapan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, istinaf kararında hukuka aykırılık bulunmadığını tespit ederek, kararı oy birliğiyle onadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzaladı: O İsimler Görevden Alındı
Bali'de Mahsur Kalan Gençlerin Bilet Parasını Ekrem İmamoğlu Ödedi: Endonezya Büyükelçisi'nden Açıklama Geldi
Tatile Gideceklere Kötü Haber: O İlde Deniz Girmek Yasaklandı
Resmi Gazete'de Açıklandı: Avukatlara 'İnternet ve Sosyal Medya' Reklam Yasağı Düzenlemesi

Popüler İçerikler

Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Birinciliğini Öğrenen Bülent Ersoy'un Benzetmeleri Fena Topa Tutuldu
YORUMLAR
10.08.2024

Kadınlara uygulanan yaptırıma bak ya, eşinin ailesini geçtim akrabalarıyla görüşmek neden zorunlu olsun ki? Kim kime bu devirde tahammül ediyor da bir karşı tarafın bilmem nelerine taviz vermelere kadar geldi konu hale bak.

10.08.2024

Bu sadece kadınlara uygulanan bit yaptırım değil, iki taraf için de geçerli.

Her iki tarafında ailelerle fazla görüşmesi başlı başına boşanma sebebi asıl sürekli herseye karıştıklari için evde kavga patırtı hiç bitmiyor sürekli iki arada kalıyorsun en iyisi her iki tarafada uzak ve mesafeli olmak

10.08.2024

Birey olamamış toplum. Sizden anca köle olur.

TÜM YORUMLARI OKU (22)