Yargıtay'dan 'Basen' Kararı: Gelin Adayının Vücudunu Görmek İsteyen Damat Tarafına Tazminat Cezası

Samsun'da evlenme hazırlığı yapan Rukiye Ö.'nün müstakbel eşinin ailesi, iddiaya göre kendisinden eteğini kaldırıp vücudunu göstermesini, kabul etmezse nişan yüzüklerinin takılmayacağını söyledi. Yapılan davranışı kabullenemeyen Rukiye Ö., kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle maddi manevi tazminat davası açtı. Davanın görüldüğü Samsun 3. Aile Mahkemesi, tazminat şartlarının oluşmadığı gerekçesiyle talebi reddetti. Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay ise mahkemenin kararını bozdu ve karşı tarafı tazminata mahkum etti.

Habertürk TV'den Yasemin Güneri'nin haberine göre, evlilik hazırlığı yapan Rukiye Ö. kayınvalide adayı Sedef Ü. ile alışverişe çıktı. İddiaya göre, kayınvalide adayı müstakbel gelinine dar elbiseler denetti. Kayınvalide adayının bunu Rukiye Ö.'nün basenlerini kontrol etmek için yaptığı anlaşıldı.

Nişan öncesi erkek tarafı Rukiye Ö.'nün eteğini kaldırarak vücuduna tekrar bakmak istedi. Eğer buna izin verilmezse nişan yüzüklerinin takılmayacağını söylediler. Bunun üzerine Rukiye Ö.'nün ailesi nişanın gerçekleşmesine izin vermedi.

Tazminat talebi reddedildi

Rukiye Ö. kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu iddiasıyla Samsun 3. Aile Mahkemesi'nde dava açtı. 500 lira maddi ve 10 bin lira manevi olmak üzere 10 bin 500 lira tazminat talebinde bulundu. Mahkeme, manevi tazminat şartlarının gerçekleşmediğini gerekçe göstererek davayı reddetti.

Yargıtay, mahkemenin kararını bozdu

Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 3. Hukuk Dairesi ise emsal bir karara imza atarak, mahkemenin kararını bozdu. 

Yargıtay, gelin adayının basenlerine bakmakta ısrar edilmesinin ve basenleriyle dalga geçilmesinin küçük düşürücü bir davranış olduğunu ve kişilik haklarına zarar verdiğini belirterek tazminata hükmedilmesi gerektiğine karar verdi.

Sosyal medyadan tepkiler...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Şahan Gökbakar'ın Marmaris'te Bulunan Villasının Birinci Derece Sit Alanına Kaçak Yapıldığı İddia Edildi
ODTÜ Mezuniyet Törenindeki Pankartlarda Kendini Gören Hande Yener Öğrencilerle Büyük Gurur Duydu!
Cübbeli Ahmet’e Saldırı: Küfür Edip Boğazını Sıkmışlar
YORUMLAR
13.10.2017

“Önce sen göster” deseymiş keşke 😏

12.10.2017

Çocuk beğenmiş anneye ne falan demeyin işte kabak gibi görucü usulü bu. Şerefsiz damat istediği kriterleri vermiş, anasıda böyle bi hayvanlığın en doğal hakları olduğuna inandığı için bütün pişkinliğiyle böyle bir talepte bulunmuş. Kızıda tebrik ederim valla. Hem böyle bi aileye girmekten kurtuldu (o kaynanayla yaşanırmı be Allah korusun!), boyun eğmeyerek herkesin takdirini topladı, onları rezil etti (bu olayın haberlere çıkacak kadar duyulması bi ömür yeter onlara. Oğluna da nah bulur bundan sonra kız.) birde üstüne on bin lira para alacak. Oooh valla iyi günlerde harcasın.

13.10.2017

Benim anlamadığım damat adayı ailesine neden tepki göstermemiş. Ailesine "size ne eşimin bacaklarından baseninden" diyememiş mi ? Gelin adayını da tebrik ediyorum. Olayı yargıya taşıdığı için. Artık o tazminatla çeyizini yapar ve basen takıntısı olmayan bir damat ve ailesi ile güle güle harcar..

13.10.2017

Bu işin damadın başının altından çıkmadığı ne malum :)

TÜM YORUMLARI OKU (53)