Yargıtay Başkanı ve AKP'li Mehdi Eker'in Çocukları, '5 Yıllık Deneyim' Şartına Uymadan TFF'ye Atandı

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve AKP'li Mehdi Eker'in çocukları Türkiye Futbol Fedarasyonu'na kurul üyesi olarak atandı. Yapılan atamalarda usulsüzlük bulunduğu tespit edildi. İlgili kurul üyeliklerine atanmak için gerekli 5 yıllık mesleki deneyim şartını her iki ismin de taşımadığı anlaşıldı.

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören’in istifasının ardından geçen haziranda Nihat Özdemir TFF Başkanı oldu. Özdemir’in göreve gelmesiyle birlikte TFF bünyesindeki kurullara da yeni atamalar yapıldı. Bu atamalar kapsamında AKP’li Mehdi Eker’in avukat oğlu Yasin Eker Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nda üye sıfatıyla görevlendirildi.

Mehdi Eker'in oğlu henüz 4 yılı tamamlamadı

T24'ten Tolga Şardan'ın haberine göre, Kurulun oluşumuna ilişkin yönetmeliğin 3. Maddesinde bu üyelik için “5 yıllık mesleki tecrübeye sahip hukukçular” koşulu yer alıyor. Ancak Eker’in bu koşulu karşılamadığı anlaşıldı. Eker, resmi olarak Kasım 2015’te İstanbul Barosu’na kaydolarak avukatlık yapmaya başladı. Baro kayıtlarına göre henüz 4 yılı dolmayan Eker, 5 yıllık kıdem koşuluna rağmen TFF’de kurul üyesi yapıldı.

Yargıtay Başkanı Cirit'in oğlu gerekli şartın yarısını doldurdu

Eker gibi tartışmalı biçimde TFF bünyesinde ataması yapılan diğer isim ise Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in avukat oğlu Muzaffer Enes Cirit. Cirit, başkan Özdemir tarafından federasyon bünyesindeki Amatör Futbol Disiplin Kurulu’na üye olarak atandı.  Cirit’in de tıpkı Eker gibi mesleki kıdem koşuluna uymadığı belirlendi.  

Futbol Disiplin Talimatı’nın “Amatör ve Profesyonel Disiplin Kurullarının Oluşumu” başlıklı 62. maddesinin 3. fıkrası gereğince kurula atanacak asıl ve yedek üyeler için “en az beş yıllık mesleki tecrübeye sahip hukukçu olmak” koşulu aranıyor.

Yargıtay Başkanı Cirit’in oğlu Muhammed Enes Cirit’in resmi olarak avukatlığı başladığı tarih ise Ocak 2017. İstanbul Barosu’na kayıtlı olarak avukatlık yapan Cirit, mesleki kıdemi henüz 2.5 yıl olmasına karşın en az beş yıllık mesleki tecrübeye sahip hukukçuların atanabileceği bir göreve getirildi.

TFF: "Mesleki tecrübe mezun olduktan sonra başlar"

Yapılan atamaların gündeme gelmesinin ardından TFF'den açıklama geldi. Yapılan açıklamada 'mesleki tecrübenin hukuk fakültesinden mezuniyet ile başladığı' savunularak yapılan atamalarda herhangi bir usulsüzlük bulunmadığı ileri sürüldü. TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamada şöyle denildi:

'Bazı internet sitelerinde TFF hukuk kurullarında görev alan bazı üyelerimizin, bu kurulların talimatlarında belirtilen '5 yıllık mesleki tecrübeye sahip hukukçu' olmak kriterini sağlamadığı çünkü baro kayıtlarında henüz 5 yılı doldurmadığı iddia edilmiştir. Mesleki tecrübe, baro kaydı ile değil, hukuk fakültesinden mezuniyet ile başladığından, bir diğer deyişle talimatlar 5 yıllık mesleki tecrübeye sahip avukat değil, hukukçu aradığından, söz konusu üyelerimizin bu kurullara atanmasında talimatlarımıza aykırı herhangi bir husus yoktur.'

Popüler İçerikler

8 Yaşındaki Kızını da Alıp Üvey Oğlu ile Kaçan Kadın Müge Anlı'yı Çileden Çıkardı!
Araştırmaya Göre, Erkeklerin Evlendikten Sonra IQ Seviyeleri Büyük Oranda Düşüyor
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
YORUMLAR
14.09.2019

yeni mezun olup işe alınacaklar arkadaşlar, artık kaç yıllık tecrübeniz var sorusuna mezun olduğunuz yılı söyleyerek mülakatta bir adım öne geçebilirsiniz. bu haberi de bir yere not edin inanmazlarsa gösterirsiniz tecrübenizin neye dayandığını.

14.09.2019

hahhahahahahhahahah ne sandınız? gerçi arada böyle şeylerin kamuya yansıması iyi oluyor ;) ülkemizde akp’li isen şansın yaver gider, onlara yakın olanlara yakınsanız da keza yaver gitme ihtimalı yüksektir! hele bu aeviyeseki insanların tanıdıkları iseniz kim siker nitelik ve liyakatı?

14.09.2019

ne güzel amk ne güzel lan, ülke sizin at koşturun ooh çocuklarınızı akrabalarınızı atayın iş verin maaş baglayın millette iş bulamasın aş bulamasın..

TÜM YORUMLARI OKU (20)