Yargıtay'a Başvuru Yapıldı: HÜDA PAR Kapatılıyor mu?

Zafer PartisiHÜDA PAR’ın kapatılması için Yargıtay'a başvuracaklarını duyurması sonrası Büro-İş Sendikası da harekete geçti. Sendika, HÜDA PAR’ın kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu. 

“Türk Bayrağı bana problemli geliyor”

HÜDA PAR'ın Cumhur İttifakı'nı desteklemesi sonrası Büro İş Sendikası, HÜDA PAR’ın kapatılmasına ilişkin Yargıtay'a başvuruda bulundu. Sendika, Yargıtay'a sunduğu dilekçede, Anayasa'nın 1, 2, 3, 6, 11, 41, 42, 68, 69, 174, 176. maddeleri ile Siyasi Partiler Yasası’na aykırı eylemlerde bulunduğunu vurguladı. 

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre dilekçede Diyarbakır Emniyet Genel Müdürü Gaffan Okkan ile Konca Kuriş cinayetlerine dikkat çekilerek, partinin birçok yöneticisinin Hizbullah’tan yargılanıp hüküm giydiğinin altı çizildi. Dilekçede; HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun “Hizbullah bana göre bir terör örgütü değil”, “Türk Bayrağı bana problemli geliyor” açıklamalarına yeri verildi.

“Ne mutlu Türküm diyene” sözünün silinmesine ilişkin çağrı

Parti konuşmasında zorunlu karma eğitimden vazgeçilmesi, Kürtçenin ikinci resmi dil olması, “Ne mutlu Türküm diyene” sözünün silinmesine ilişkin çağrı yapıldığı kaydedilirken, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak ve toplumun huzur, güven ve birlikteliği için davalı partinin temelli kapatılması hukuksal bir zorunluluktur?” ifadeleri kullanıldı.

Binali Yıldırım: "Bu Seçime Şeytanlar Karıştı"
Süleyman Soylu'dan Erdoğan'a Dikkat Çeken Sözler: 'Onun Gibi Liderler Bu Ülkeye 100 Yılda Bir Gelir'

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
YORUMLAR
11.05.2023

inşallah silinirsiniz bu ülkeden

11.05.2023

Yani zahmet olucak az buz değil dedikleri amk yobaz teröristleri Türk düşmanları

11.05.2023

manava benziyor

TÜM YORUMLARI OKU (11)