Yargı'nın Senaristi Sema Ergenekon Tuğçe'ye Yazdığı Darp ve Tecavüz Sahnesiyle İlgili İlk Kez Konuştu!

Uluslararası Emmy Ödüllü dizi Yargı'nın senaristi Sema Ergenekon, dizinin sevilen karakterlerinden Tuğçe için yazdığı darp ve tecavüz sahnesiyle ilgili eleştirilere maruz kalmıştı. Haftalardır konu ile ilgili sessizliğini koruyan Sema Ergenekon, ANN Türkiye'den Eda Tokcan'a söz konusu sahneyle ilgili ilk kez açıklama yaptı!

Kanal D ekranlarında 3 sezondur izleyiciyle buluşan Yargı, başarısını tasdiklemiş ve Uluslararası Emmy Ödülü kazanmıştı.

Oyuncuların başarısıyla alkış topladığı dizide pek çok karakter de neredeyse aileden biri gibi olmuş ve izleyicinin sevgisini kazanmıştı.

Son sezonun en sevilen karakterlerinden ikisi hiç şüphesiz Efe ve Tuğçe'ydi.

Tam mutlu bir birliktelik yaşarken Tuğçe'nin görev sırasında darp edilip tecavüze uğraması, üstüne bir de denize atılması izleyicinin tepkisini çekmişti.

Dizinin senaristi Sema Ergenekon konuyla ilgili sessiz kalmayı tercih etmişti.

Ergenekon, ANN Türkiye'den Eda Tokcan'a verdiği röportajda ilk kez konuyla ilgili açıklama yaptı.

Tepki çekmesiyle ilgili konuşan Sema Ergenekon "Biz hep çok serttik. Ama burada tabii ki onların tanıdığı, bildiği, sevdiği bir karaktere gelince sıra bir anda canavar oldum." dedi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ergenekon konuyla ilgili ayrıca şunları söyledi:

'Aslında hep var olan olaylardı ama tanıdığımız birinin başına gelince olay oldu. Aslında burada da şöyle oluyor; tanımadığın birinin başına gelince arkamızı dönüyoruz ya mücadele etmiyoruz. Sadece kendi çevremiz ve yakın çevremizle ilgili mücadelemiz var. Bu fizyolojik durumu da ben kendi adıma doğrulamış oldum. Ne bağırdığımı sonraki bölümlerde görecekler. Bu olayı murad ettiğim bir şey için yazdım. 90. bölüme geldiklerinde neyi tasarladığımı, neyi tartışmak için ortaya attığımı anlayacaklar. Keşke diziler bir şeyleri değiştirse maalesef o kadar kuvvetli değiliz. Ama en azından insanlara ‘aa bu da var’ dedirteceğim bir yer var, aslında her şey onu anlatmak, yeni ve farklı bir bakış açısı sunmak içindi. Umarım onu izlediklerinde ‘anladım hepsi bunun içinmiş’ derler.'

Neden dizideki Eren ve Tuğçe ikilisi için bu senaryoyu seçtiğiyle ilgili olarak ise şunları söyledi:

'Çok etkilendi. Bir hafta on gün evde mutsuz ve enerjisi çekilmiş bir şekilde dolaştı. Orada Uğur’u ve Tuğçe’yi seçmemdeki neden şu: Bu hikaye anlatılırken herkesin acı çektiği ve sınandığı anlar oldu. Eren ve Tuğçe’nin hep etrafı sınandı. İlk kez Eren’e direkt bağlanan, temas eden bir olayla sınanmasını gördük. Aslında artık sıra ona geldiği içindi.'

Sahneyi yazarken ve izlerken ağladığını dile getiren Ergenekon, dizide 3 bölüm stoklu gittiklerini ve bu sebeple tepkilerin aslında yazıldıktan daha sonra geldiğini söyledi.

Röportajın tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Detaylar:

Survivor'dan Çekilmek Zorunda Kalan Turabi, Survivor All Star'da Ölümden Döndüğü Anları Teker Teker Anlattı!
Kızıl Goncalar'ın Cannes'daki Afişinde Meryem'in Açık Olması Kafaları Karıştırdı!
Survivor'daki Gerilim Sürüyor: Sema Aydemir Kendisine "Dilber" Diyen Pınar Saka'yı Tehdit Etti!

Popüler İçerikler

Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Kimler Geldi Kimler Geçti'de Leyla'nın Cem'i Rüyasında Gördüğü Sahnenin Nasıl Çekildiği Ortaya Çıktı!
Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
YORUMLAR
07.04.2024

Hayatın içinde olan şeylerin dizilerde ikiyüzlü bir şekilde sansürlenmesine karşıyım.Tecavüz,şiddet,aldatma vs. kötü şeyler elbette ama dizilerde bunlar gösterilmeyince toplumda da olmamış mı oluyor.Kafamızı kuma gömmeye gerek yok

07.04.2024

Aynen toplumda hep zengin çocuklar fakir kızlara aşık olur filan :D

11.04.2024

Tanımadığımız biri olunca arkamızı mı dönüyormuşuz saçmalığa bak! Böyle bir olay olduğunda sırf adalet sağlansın diye sosyal medyada paylaşım yapan binlerce insan o insanların tanıdığı mı? Gerçi kime neyi anlatıyorsam sırf bir oyuncusu diziden ayrılmak istedi diye onu vahşi şekilde öld*rülmüş ve eli ke/silip vitrine koyulmuş olarak yazan ve televizyonda yayınlatan birinin böyle saçma bir açıklama yapması normal..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ