Elazığ'a Giden Yardım Kamyonları Şehre Alınmadı, HDP'den Açıklama Geldi: 'Acılar Hepimizin Acılarıdır'

HDP'li Ergani Belediyesi'nin Elazığ'daki deprem için hazırladığı yardım malzemelerinin kente girişine izin verilmedi. Konuya illişkin HDP'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada 'İktidar, engelleme uygulamalarına son vermelidir. Acılar hepimizin acılarıdır' ifadesine yer verildi.  

Fotoğraf: MA

Diyarbakır’ın Ergani İlçe Belediyesi’nin Elazığ’daki depremzedeler için gönderdiği 2 kamyon yardım kent girişinde polis tarafından durdurularak geri çevrildi.

Konuya ilişkin HDP'den açıklama geldi: 'İktidar siyasi hesaplarını can güvenliğinin önünde tutmaktadır.'

Fotoğraf: Bülent Kılıç / AFP

Yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde: 

'Elazığ’da meydana gelen deprem vicdan sahibi tüm yurttaşların aynı duyguda birleşmesini sağladı. Milyonlar, hayatlarını kaybedenlerin acılarını fark gözetmeksizin yüreğinde hissediyor.

Depremin hemen ardından başlayan ve giderek büyüyen dayanışma adımları ise iktidar tarafından açıkça engellenmektedir. Daha depremin ilk enkazı yerinden kalkmadan vatandaşlara tehditler savuran İçişleri Bakanı, şimdi de yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını engellemektedir. Yardımların depremzedelere ulaşmaması yönünde hem canlı yayında açıklama yapmış, hem de bölgedeki idari birimlere talimat vermiştir. 

Talimatı hemen uygulamaya koyan Valilik, köyleri arayarak hükümet bağlantılı olmayan yardımların alınmamasını emretmiştir. 

Partimizin, belediyelerimizin, il ve ilçe örgütlerimizin topladığı battaniye, çadır, kuru gıda gibi yardımların bulunduğu araçların yolu Emniyet güçlerince kesilmekte, kamyonlar geri gönderilmektedir. Şu saat itibariyle partimizin topladığı battaniye, çadır ve kuru gıda kolileri İçişleri Bakanı’nın talimatı sebebiyle depremzedelere ulaştırılamamaktadır. 

Bölgedeki yurttaşlar ise 2 gündür bölgede inceleme yapan heyetlerimize, yardım dağıtımının AKP il ve ilçe başkanlarının kontrolünde olduğunu, bu konuda tarafgir davranıldığını söylemektedir. Heyetlerimiz  yardım ulaşmayan onlarca köy, binlerce insan olduğunu tespit etmiştir. 

Bu tür doğal afetlerin ardından, hele de kış koşulları hüküm sürüyorsa, yardımların hızla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması hayati önem arz etmektedir. Yardımlar acilen ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmalıdır. Bu konunun önemi geçmiş deprem tecrübeleriyle de ortadadır. 

Bizler halkımızın emekleriyle ve dayanışma duygularıyla topladığı yardımları ihtiyaç sahiplerine, “bir elin verdiğini diğer el görmez” ilkesiyle dağıtıyoruz. 

İktidar, engelleme uygulamalarına son vermelidir. Acılar hepimizin acılarıdır. Böyle zamanlarda küçük siyasi hesaplarla, dar bakışlı iktidar oyunlarıyla zor durumda olan insanlara yardımların ulaşmasını engellemenin insani hiçbir açıklaması yoktur ve olamaz. 

Deprem öncesi gerekli tedbirleri almak yerine her karar ve adımıyla öngörüsüz davranan iktidar, deprem sonrasında da insani yardımlara müdahale ederek, siyasi hesaplarını halkın can ve mal güvenliğinin, ihtiyaçlarının önünde tutmaktadır.'

Yardımın şehre alınmaması sosyal medyada tepkilere neden oldu. Bazı yorumlar şöyle 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
Elazığ Depreminin İkinci Gününde Yaşanan Tüm Gelişmeler

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR

Ulan o kadar çok boş yorum var ki , vatan haini diyen adam İsrail ürünlerini yer amerikan malları giyer , normal hayatta yoksulu fakiri düşünmez bur da klavye delikanlılığı yapar. Sen hiç -20 de açıkta kaldın mı ? Teröristmiş bilmem neymiş ulan adamı meclise kim soktu madem terörist çıkartın o zaman . Nere de lan 20 yıldır toplanan ÖTV , ÖİV yok dimi acaba hangi vatan haininin cebi doldu. Ulan ban bile şura da sempatisi bile olmadığım halde bir partiyi savunurdunuz ya ne diyeyim. İnsanlık istemiyormuş allah sizi göçük altında bırakmasın o zaman köpek gelse yanınıza yalvarırsınız yardım diye. Aklınızı başınıza alın olur mu bu ölüm kalım afet hayatta kalma zor bir durum salak olmayın bir daha ki bizim başımıza gelebilir.

27.01.2020

beyinsiz olmak nasıl birşey merak eden varsa sudenur u incelemeye alabilir :))

27.01.2020

hdpnin yardımı engellendi diyen gerizekalıdır. MAL'dır. HDP'nin herzamanki gibi algı yapma peşinde olduğu belli. Bunlar kafalarına göre yardım dağıtmak istemişler. Bakanlık da açıkladı: "Kimse kafasına göre yardım dağıtmasın. AFad'ın koordinesinde yapılsın." HDPliler bunu görmezden gelip kendi kafalarına göre yapmak istemiş, valilik buna izin vermemiş bütün mesele bu.

27.01.2020

Kim o Ruhi? Necidir kendisi?

26.01.2020

Yardımlarınızı AFAD marifetiyle yapacaksınız arkadaşlar. AFAD a veriyorsunuz onlar dağıtımını yapıyorlar, olayı kişisel şova dökmenin manası yok.

27.01.2020

İlker dostum şov kısmına değil de AFAD kısmına yorum yapacağım. Genel olarak doğru ama AFAD'ın ciddi bir insan kaynağı eksikliği var bunun en büyük örneği gönüllü diye tabir ettiklerinin yarısından fazlası illerdeki kurumlarda zorla gönüllü almaları! Şefler, müdürler öğretmeni memuru yazmışlar ama alakaları bile yok. Şimdi bu küçük bir depremdi ama allah korusun daha büyük depremlerde AFAD yetişemez. Dünyanın her yerinde olduğu gibi STK'lar aracılığıyla da dağıtım yapılması lazım. Ki bu depremde birçok dernek, vakıf ya da birey kendisi de dağıttı. HDP olmasından dolayı bir ayrıştırma olduğu çok açık.

TÜM YORUMLARI OKU (138)