Yarasa Bombası, Buzdan Gemiler ve Daha Fazlası: Zamanın Ötesinden 15 Saykodelik Askeri Ekipman

Savaşta yenilik, görkemli bir zafer ile yenilgi arasındaki fark anlamına gelebilir. Araştırma ve geliştirme departmanlarının arkasında umutsuz bir ulus finansman olduğunda  ortaya çıkan fikirler savaşın gidişatını değiştirebilir. Bazı vahşi fikirlerin daha sonra gülünç görünmesi kaçınılmazdır. İşte insan eliyle yaratılan aşırı garip askeri silahlar;

1. Yarasa Bombası

ABD tarafından II. Dünya Savaşında tasarlanan ve 'Bat Bomb' ismi verilen bu silah, içinde küçük bombalar taşıyan yarasaların bulunduğu 1000 bölmeden oluşmaktaydı.

2. Revolver Kamera

1938'de New York'ta kullanılan bu revolver kamera, tetik her çekildiğinde fotoğraf çekebilecek küçük bir kameraya sahip bir Colt 38 idi.

3. Tirbüşon Tanklar

Tipik dişliler yerine zeminde kayıp gideceği düşünülmüştü. Böylece zor zeminlerde hızlıca hareket edip avantaj kazanılabilirdi.

4. Buzdan Gemiler

Metalin II. Dünya Savaşı'nın sonuna doğru kıtlığı ile Habbakuk Projesi, buz ve odun hamuru karışımı olan pykrete'den uçak gemileri yaratma girişimiydi. Düşman ateşine dayanacak kadar kalın ve kolayca onarılan pykrete, minimum kaynakların kullanılmasıyla büyük gemilerin inşasını mümkün kılacaktı.

Savaş, bu gemilerden herhangi biri gerçeğe dönüşmeden sona erdi.

5. Böcek Tanklar

Goliath paletli tank, yaklaşık 200 kilo patlayıcı taşıyan ve düşman birliğine veya tank oluşumlarına yönlendirilen ve patlatılan, uzaktan kumandalı bir tanksavar idi. Bu mayınlar Almanlar tarafından yaratıldı ve II. Dünya Savaşı boyunca tüm cephelerde kullanıldı ve Müttefik kuvvetler tarafından böcek tankları olarak biliniyordu.

6. Uçan Jeep

Uçan jeep, herhangi bir araziye inebilecek hafif bir helikopter oluşturmak için kurgulandı. Bir kaç prototip yaratıldı, ancak hiçbir zaman tam üretime geçmediler. Kağıt üzerinde ne kadar iyi görünse de, uçan jeepin aptal görünüşü, böyle çürük bir melezin savaş sıcağında neden iyi sonuç vermeyeceğinin iyi bir göstergesi.

7. Uçak Gemiler

Uçak gemileri, savaş zamanı nüfusunun kolektif hayalinde kısa bir süre kaldı. Uçan arabalara çok benzeyen fikir, steampunk tarzı romanlarda ve şovlarda yaşayabildi.

8. Baraj Balonu

Baraj balonu ya da uçaksavar balonu savaş uçaklarına karşı çarpma, kablolarına takılma ile uçakları düşürmek için ya da görüş açılarını kapatmak için kullanılan yerden kablo ile sabitlenmiş uçurtma balonudur.

9. Çar

Çar tankı, 27 feet çapında iki tekerlek ile inşa edildi ve arkada çok daha küçük bir tekerlek seti çekti. Büyük ve ağır silahlarla monte edilmiş, basamakları olmayan ve herhangi bir engeli aşmak için tasarlanmış birkaç tanktan biriydi. Tasarım, savaş gerçekliği için hantal ve kötü bir şekilde tasarımdı.

10. Eşcinsel Bomba

Eşcinsel bomba fikri, 1950'lere ait korkunç bilim ve yaygın homofobinin  gbir evliliğidir. Ancak yakın bir tarihte de (1994), ABD Hava Kuvvetleri Wright Laboratuvarı ,patlayıcı ile dağıtılabilecek ve düşman askerlerind e“homoseksüel davranışa” neden olacak kimyasal bir afrodizyak geliştirmek için 7,5 milyon dolarlık yatırım istedi!?

11. Güvercin Güdümlü Füzeler

Güvercin güdümlü füze tam olarak göründüğü gibidir. Burun konisinde üç güvercin bulunan bir II. Dünya Savaşı dönemi füzesi, her kuş Alman Bismarck sınıfı zırhlısının ana hatlarına dokunmak için eğitildi. Güvercin küçük ekranının ortasına gagasını batırdıysa, füze düz uçardı. Merkez dışı gagalama yaparsa, füze yoluna dönmek için rotayı değiştirirdi.

12. Güneş Silahı

II. Dünya Savaşı sırasında Almanya, düşman şehirlerini mikroskop altında bir karınca kolonisi gibi canlı olarak kızartmak için dev bir uzay aynası inşa etmeyi planlıyordu. Bir bilim kurgu romanından bir şey gibi görünse de, Üçüncü Reich planı gerçekten çok ciddiye aldı. Roket bilimcisi bir şekilde başarılı icat olabileceğine inanıyordu. Hesaplamalarından sonra büyük hayal kırıklığı yaşamış olmalı; 13.000 kilometrekarelik bir ayna Dünya'yı sadece ekvator benzeri sıcaklıkta ısıtabiliyordu.

13. Tavuklu Nükleer Silahlar

Soğuk Savaş'ın yükseldiği sıralar İngilizler, Blue Peacock adlı 8 tonluk nükleer silah tasarladı. Ama bir sorun vardı. Zemin kışın gerçekten, gerçekten çok soğuyordu ve  ekipmanların çalışmasını zorlaştırıyordu.  Garip olsa da çözüm, bu silahı nükleer kabukla kaplanmış ve bir hafta boyunca hayatta kalacak kadar yiyecek, su ve oksijen verilen tavuklarla ısıtmaktı. Tavuklar tarafından üretilen ısı, projeyi çalışacak kadar sıcak tutabilirdi.

14. Kör Edici Tüfek

Bu silah öldürmüyor süründürüyor. Personel durdurma ve stimülasyon tepki tüfeği , esasen sadece geçici körlüğe yol açacak şekilde tasarlanan gözlere yönelik bir gazilyon lazer göstergesidir. Amaç, suçlular kör edip yakalamaktır. Tüfek, Cenevre Sözleşmelerine ek olarak 1995 yılında Birleşmiş Milletler tarafından yasakladı.

15. Acı Işını

Sonucu ölümcül olmayan kalabalık kontrol aparatını ararken ABD hükümeti , cildin en üst katmanını ısıtmak için kurbanlarına ısı dalgaları çeken bir “acı ışını” yarattı. Fikir, kalabalıkları “fırın kapağını açmak gibi” dayanılmaz bir ısı hissi ile  rahatsız etmekti ki ısıdan kaçmak için dağılacaklardı. Silah “siyasi olarak savunulamaz” sayıldı.

Sizce en tuhafı hangisi? Yorumlara yazın!

Bu içerikler ilginizi çekebilir.

Dünya Tarihinin En Garip ve Yaratıcı 20 Silahını Tanıyınca Çok Şaşıracaksınız!
Savaşı Tüm Gerçekliğiyle Ortaya Koyan En Çarpıcı 18 Fotoğraf ve Hikayesi
Hepsi Son Teknolojiyle Donatıldı: İşte Türkiye'de Üretilen Yerli Silahlar

Popüler İçerikler

Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi
Dünya Basını Derbiyi Nasıl Gördü? Fenerbahçe - Galatasaray Maçının Manşetleri
Diyarbakır’da Kaybolduktan 19 Gün Sonra Ölü Olarak Bulunan Narin Güran’ın Adli Tıp Raporu Tamamlandı
YORUMLAR
06.06.2020

yok naziler şöyleydi yok dinciler böyleydi.. insanlık dışı ne kadar mevzu varsa hep abd icadı nedense))

08.06.2020

Sondaki acı ışını hala var, geçen sene bir belgeselde izlemiştim, çok uzaktan görünmeyen bir ısı gönderiyor ve ona rağmen hisettiriyor ama öldürmüyor, baya etkili bir silah.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ