Yaptıklarıyla Bir Türlü Gündemden Düşmeyen Kim Kardashian Bu Sefer de Kültür Hırsızlığı ile Suçlanıyor!

Kim Kardashian, Hinduizm'in merkezi kutsal sembolü olan Om'u içeren halka küpeler taktığı fotoğraflarını yayınladıktan sonra kültür hırsızlığı suçlamalarıyla vuruldu.

Keeping Up With The Kardashians'ın vazgeçilmez yıldızı, geçen ayın sonuna doğru, om küpeleri ile bir yatakta poz verdiği fotoğrafları Twitter'da paylaştı.

Kardashian, gönderide küpeler hakkında hiçbir şey söylemedi ancak birçok Twitter kullanıcısı küpelere odaklandı ve Doğu felsefesi ve yoga gibi Hindu kültürel geleneklerinin yaygınlaşmasıyla Amerika'da popüler hale gelen bir sembol olan Om olduğunu belirttiler.

Hindu Amerikan Vakfı'na göre, Om sembolü, bilinçsiz durum veya aydınlanma gibi belirli bir gerçeklik durumunu gösteren eğri, hilal ve nokta kombinasyonundan oluşuyor.

www.instagram.com

Ancak Kim Kardashian, bir Twitter kullanıcısının “Hinduizm dinimize saygısızlık eden estetik bir aksesuar değildir” yazmasıyla sembolü basitçe bir aksesuar olarak görmekle suçlandı.

www.instagram.com

Diğer bir Hindu, "Kültürümüzü ve dinimizi rahat bırakın" yorumunu yaparken, bir üçüncüsü şöyle yazdı: "Om'un Hindular için kutsal bir sembol olduğunu ve sadece bir aksesuar olmadığını söylemenin şimdi tam zamanı mı?"

www.instagram.com

Kardashian, tepkilere kamuoyu önünde yanıt vermiş gibi görünmüyor, ancak fotoğrafları hesabında tutma kararı, Om sembolünü kullanma kararının arkasında durduğunu gösteriyor.

www.instagram.com

Aynı zamanda, diğer Twitter kullanıcıları televizyon yıldızını savunmak için öne çıktılar ve insanların fazla tepki gösterdiğini ifade ettiler: Om "boyna takılabilirse neden küpe olarak takılamıyor?".

www.instagram.com

Pinaki Datta şöyle devam etti: "Burada Kim'e saldıran insanlar, Hinduları hoşgörüsüz olarak damgalamak için bir tür propaganda yapıyorlar, ki bu kesinlikle Hindular değil."

www.instagram.com

Kendini Hindu olarak tanımlayan bir kullanıcı ise Kardashian'ın gönderisine tarzını 'sevdiklerini' söyleyerek yanıt verdi: "Din hoşgörüyle ilgilidir. Eğer kolye ucuna bir Haç veya Om takabilirsek bunu da hoşgörü ile karşılamalıyız."

www.instagram.com

Bu durum, Kim Kardashian'ın diğer kültürleri taklit edip kullanması hakkında ilk kez suçlanışı değil ve bazı sosyal medya kullanıcıları bunu yapmaktan nasıl 'yorulmadığını' sorguluyorlar.

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Sizce hangi taraf haklı? Yorumlarda buluşalım.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Kim Kardashian'dan Azerbaycan Tweet'leri: 'Ermeniler Karabağ'da Saldırıya Uğruyor!'
Kim Kardashian'ın Çocukları İçin Aldığı Araba Koleksiyonunu Görünce Bir Miktar Canınız Sıkılacak!
Gözde Çiftin 7 Yıllık Evliliği Sona Eriyor: Kim Kardashian Eşi Kanye West'ten Boşanmak İçin Dava Açtı!

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR
08.06.2021

Lahmacuna da "Ermeni pizzası" diyordu :d Çalmadığı bir şey var sanki.

08.06.2021

Aynen yaa -_-

08.06.2021

ya şu kültürümü elleme mal ameriklaıları siktirin gidin ya. Zenciler mesela hemen ağlıyor biri rasta yapınca. onlar da saçını sarıya boyatınca ya da ciltlerini boyayınca sorun yok ama

Pasif Kullanıcı
08.06.2021

O küpeleri hindistanda satsınlar sadece o zaman .Ne alaka ? BEn amerikalıların yerinde olsam araba kullanmayın.Biz icat ettik .Kültürümüzü çalmayın ,mağaralarınızda yaşayın derim.

TÜM YORUMLARI OKU (7)