Yaptıkları İyiliklerle Dünyayı Daha Güzel Bir Hale Getirmeye Çalışan Birbirinden Hayırsever 16 Ünlü

1. Keanu Reeves, çocuk hastanelerine yardımcı olan bir kanser araştırma programı kurdu.

Keanu Reeves kariyerinde iniş çıkışlar yaşadı, ancak hayranları ona her zaman bayıldı - ve bunun iyi bir nedeni var! Görünüşe göre, 'The Matrix' ile altın madalya kazandığından beri, Reeves pek çok övgüye değer şey yaptı. Hayırsever eylemleri arasında çocuk hastanelerine yardım eden özel bir kanser araştırma vakfının oluşturulması da var. Ek olarak, 2001 yılında ABC News, Reeves'in değerli kar paylaşım noktalarını 'The Matrix'in' özel efektler ve kostüm tasarım ekibine teslim ettiğini çünkü filmi yapanların onlar olduğunu düşündüğünü bildirdi.

2. Benedict Cumberbatch, eşit ücreti savunuyor ve başkalarını da aynısını yapmaya teşvik ediyor.

'Sherlock' dizisi ve Marvel'ın gişe rekorları kıran 'Doctor Strange' filmlerinde rol alan, hayranların gözdesi aktör Benedict Cumberbatch sadece yetenekli bir kişi değil. Kendini ayrıca iş arkadaşlarına ve kadınlara, yardım etmeye adamış biridir. Kadın ve erkekler arasında ücret eşitliliği olmasını savundu ve bu durum karşısında şu tavrı aldı: 'Eğer o (kadın) erkeklerle aynı ücreti almazsa, ben de bu işi yapmayacağım.'

3. Ricky Gervais, yaptığı çalışmalarla ödül almış bir hayvan hakları savunucusu.

Ricky Gervais, keskin mizah anlayışıyla tanınır, ancak bazıları onun aynı zamanda bir hayvan hakları savunucusu olduğunu bilmiyor olabilir! Hatta servetini (veya en azından bir kısmını) hayvan yardım kuruluşlarına bırakmaya hazır olduğu bildirildi. Dünyanın her yerindeki hayvanlara yardım edebilmek için çeşitli çalışmalarla bağış topladı ve birkaç yıl önce yaptığı hayvan hakları savunuculuğu için ödüller bile aldı.

4. Dolly Parton'ın vakfı küresel hayırseverlikte yer aldı.

Dolly Parton sadece müziğiyle değil, hayırseverliğiyle de tanınmalıdır! Şarkıcı, okuryazarlığı teşvik etmeye yardımcı olmak için tüm dünyadaki çocuklara kitap gönderen 'The Imagination Library' gibi programları içeren ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan 'The Dollywood Foundation'ı' kurdu. Vakıf ayrıca ihtiyacı olanlara burs ve maddi yardım sunuyor.

5. Ashton Kutcher, insan ticaretiyle mücadele etmek için kar amacı gütmeyen bir kuruluş kurdu.

Ashton Kutcher, insan kaçakçılığına karşı savaşmak için zaman ve kaynak ayırıyor. 2012 yılında, eski karısı Demi Moore'la beraber, savunmasız çocukları kaçakçılıktan korumaya yardımcı olmak amacıyla 'Thorn' isimli bir kuruluş kurdular. Bu kar amacı gütmeyen kuruluş, devlet kurumlarının çevrimiçi çocuk pornografisini ve insan kaçakçılığını durdurma çalışmalarına yardımcı olmak için Google, Yahoo, Microsoft, Facebook ve Tumblr gibi teknoloji şirketlerinin kaynaklarını kullanmayı hedefliyor.

6. George Michael, yıllarca hayır kurumlarına bağışta bulundu hatta gönüllülük de yaptı.

George Michael, sessizce yapılan nezaketin kelimelerden daha yüksek sesle konuştuğunun kanıtıydı. Kar amacı gütmeyen bir Los Angeles hayır kurumu olan 'Project Angel Food'un' uzun süreli destekçisiydi. Bağışlarını kimseye söylenmedi, ancak ölümünden sonra insanlar, şarkıcıyı para bağışladığı ve yıllar boyunca binlerce insana yardım ettiği için alkışladı. Michael, paranın yardımlarının yanı sıra vaktini bir kısmını gönüllülük yaparak geçirdi.

7. "The Simpsons'ın" yaratıcılarından biri olan Sam Simon servetini hayvan odaklı hayır kurumlarına bıraktı.

Sam Simon, 'The Simpsons'ın' yaratıcılarından biriydi, ancak, kendisi hayırsever amaçlarıyla da aynı şekilde tanınmalıdır. İşitme engelli sahiplerini çeşitli sesler konusunda uyarabilen işitme köpekleri yetiştirmeyi amaçlayan 'Sam Simon Vakfı'nı' kurdu. Yardım kuruluşu ayrıca, TSSB'lerine yardımcı olmak için gazilere köpek arkadaşları sağlayarak onlara yardımcı oluyor. Simon öldükten sonra, servetini başta kendi vakfı olmak üzere birçok hayvan odaklı hayır kurumuna bıraktı.

8. Emma Watson, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi İyi Niyet Elçisi oldu ve küresel sorunlar hakkında konuştu.

Emma Watson, kız çocuklarının eğitimi, adil ticaret ve organik kıyafetlerin tanıtımı da dahil olmak üzere pek çok övgüye değer aktiviteyle bilinen bir BM Kadın Birimi İyi Niyet Elçisidir. Ayrıca insani yardım çabalarıyla Bangladeş, Zambiya ve Afrika kırsalına gitti. Watson ayrıca 'Camfed International'ın' büyükelçisi seçildi. Ayrıca kadınları güçlendirmek ve okumaya teşvik etmek için feminist bir kitap kulübü olan 'Our Shared Shelf'i' kurdu (maalesef kulüp şu anda aktif değil).

9. Ian Somerhalder, vahşi yaşamı korumayı amaçlayan bir kuruluş kurdu.

Ian Somerhalder, vahşi yaşamı kurtarmak ve korumak için oldukça fazla yatırım yapan bir aktör ve çevreci. Kendisi, 'Ian Somerhalder Vakfı'nı' bilimi ilerletmek, doğal kaynakların korunmasını teşvik etmek ve ayrıcalıklı olmayanları desteklemek amacıyla kurdu. Vakıf, çevrenin korunmasına yönelik programlara destek vermekle beraber ihtiyaç sahibi hayvanlara yardım için sağlanan özel hibelere de sahiptir.

10. Kesha, LGBTQ düğünlerinde yetkili bir bakan olarak görev alıyor.

Pop şarkıcısı Kesha, LGBTQ topluluğunun sıkı bir destekçisidir (kendisi de biseksüeldir) ve her zaman insanların istedikleri aileleri yaratma hakkını savunmaya hazır görünüyor! Şarkıcı atanmış bir bakandır ve iki farklı olayda eşcinsel olan arkadaşları için düğünlerinde görev aldı.

11. Leonardo DiCaprio vakfını gezegene yardım etmeye adamıştır.

Leonardo DiCaprio sadece ikonik rolleriyle tanınmıyor; aynı zamanda iklim değişikliğine karşı mücadelede de çok kararlı bir savunucu. On yıldan fazla bir süre önce, Dünya'nın ve sakinlerinin korunmasına ve refahına adanmış bir organizasyon olan 'Leonardo DiCaprio Vakfı'nı' kurdu. Vakıf, çeşitli kampanya ve girişimleri destekliyor, ayrıca vahşi yaşamın korunmasına adanmış altı programa fon sağlıyor ve hatta hibe bile veriyor.

12. Oprah Winfrey'in mirası, ihtiyacı olanlara eğitim sağlamayı içeriyor.

Oprah Winfrey, haklı olarak bu çağın en etkili kişilerinden biri olarak kabul ediliyor. Winfrey yardım ve eğitim sunarak ihtiyacı olanlara yardım etmek için 'Oprah Winfrey Hayır Vakfı'nı' kurdu. Vakıf, Güney Afrika'da 'Oprah Winfrey Kızlar İçin Liderlik Akademisi'ni' kurdu. Örgüt eğitimi finanse etti ve ihtiyacı olan öğrencilere burs sağladı. Winfrey, istismara uğramış çocukların korunması hakkında konuştu, bu da çocuk istismarcıları için resmi olmayan bir şekilde 'Oprah Yasası' başlıklı bir kayıt defteri oluşturulmasına yol açtı.

13. UNHCR İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie birçok hayırsever uğraşta yer aldı.

Amerikalı aktris ve yönetmen Angelina Jolie, kendini adamış bir insan hakları aktivistidir. Hayırsever çabalarına yaklaşık yirmi yıl önce Kamboçya'da çekim yaparken başladı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (UNHCR) çalışmalarına yatırım yaptı ve onların 'İyi Niyet Elçisi' oldu. Angelina Jolie ve eski kocası Brad Pitt, kırsaldaki yoksulluğu azaltmayı ve Kamboçya'daki vahşi yaşamı korumayı amaçlayan 'Maddox Jolie-Pitt' vakfını kurdu. Oyuncu ayrıca daha birçok hayırsever faaliyette yer alıyor.

14. Nicki Minaj, önemli imkanları sağlamaları adına Hindistan'da bir köye bağışta bulundu.

Nicki Minaj Hindistan'daki bir köyün önemli yapıları ve çok ihtiyaç duyulan malları elde etmesine yardımcı olmak için bağışta bulundu. Köye para göndermek için bir aracı kullandı ve onlara bir Bilgisayar Merkezi, Terzilik Enstitüsü, Okuma Programı ve 2 su kuyusu yaptırdı. Şarkıcı, uzaktaki bir köye yardım etmenin yanı sıra, ABD'deki bazı öğrencilere, bazı kurslarının masraflarını karşılamasına veya kitap ve materyallerinin parasının ödemesine yardımcı oluyor (kişinin iyi bir öğrenci olduğunu kanıtlaması şartıyla!).

15. JK Rowling, çocuk bakım sistemlerinde reform yapmayı savunuyor.

JK Rowling hakkında ne düşünürseniz düşünün, onun mirası burada kalacak - hem Harry Potter kitapları hem de kurduğu hayır kurumu Lumos. Lumos, çocuk bakım sistemlerini her yönden düzenlemek amacıyla kurulmuş olan uluslararası bir sivil toplum kuruluşudur. Hayır kurumuna göre, pek çok çocuk, aileleri zorluklarla karşılaştığı için yetimhaneye gidiyor. Bu nedenle hayır kurumu hem aileleri desteklemeyi hem de bu durumlarda kalan çocuklara besleyecek ve koruma sağlayacak uygun bir aile ortamı sağlamayı amaçlıyor.

16. Megan Fox, oğlunu cinsiyeti ne olursa olsun kendisi olmaktan korkmamasını destekleyecek şekilde yetiştiriyor.

Oyuncu Megan Fox, oğlunu, istediği zaman elbise giymek anlamına gelse bile, kendisini istediği gibi ifade edebilmesi için yetiştirdiğini söyledi. Oğlu Noah'ın modayla ilgilendiğini ve bazen elbise giymeyi tercih ettiğini için zorbalığa (ilerici bir okula gitmesine rağmen) maruz kaldığı söyledi. Hem Fox hem de Noah'ın babası, çocuklarının genç olduğunu, ne sevdiğini anlamaya çalıştığını düşünüyorlar ve yargılamadan kendini ifade etmesine ve eğlenmesine izin vermekte hiçbir sorun görmüyorlar.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bizimle yorumlarda paylaşmayı unutmayın.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Helal Olsun Size! İhtiyaç Sahiplerinin Her Daim Yanında Olan ve Hepimize Umut Aşılayan Yardım Sever Ünlüler
Kaptan Sparrow'dan Muhteşem Jest: Çocuk Hastanesinde, Kanser Hastası Miniklere Ziyaret
Kariyer Basamaklarını Hızlı Adımlarla Tırmanırken Sabıkalı Geçmişleri Ortaya Çıkan 19 Ünlü

Popüler İçerikler

18 Yaşındaki Şampiyon Balerin Eylül Sıla Ilgaz, Aile Evindeki Odasında Ölü Bulundu
Wanda Nara'nın Icardi'nin Mesajını İfşaladıktan Sonra L-Gante'yle Yaptığı Paylaşım Icardi Fanlarını Kızdırdı!
Kızılcık Şerbeti'nde Giray'ı Canlandıran Kaan Taşaner Dizide Rol Almaktan Duyduğu Pişmanlığı İtiraf Etti
YORUMLAR
05.03.2021

magan fox'un kendi öz oğlunu yetiştime şekli global bir iyilik değildir. hatta iyilik bile değildir. doğurduğuna bakacaksın. bu insanlık/annelik görevi zaten. nasıl baktığı yetiştirdiği de birtek onu ilgilendirir. ps: çocuga yaptıkları cok yanlıs. bu tavır cocugun kendını bulmasını sağlamaz, çocukta kimlik karmaşası artı travma yaratır. bunu bi pedagoga danışmadan yapmaları aşırı cahilce bi hareket olmuş. buda ayrı. hani iyiliği geçtim resmen kötülük.

katılıyorum ve eklemek istiyorum. sadece tek bir soru düşünün. Ebeveynlerinden biri sürekli siz birşeyler yaptığınızda yanınıza gelsin ve şunu desin; Evet bu kıyafet aslında "kadın kıyafeti olarak adlandırılıyor ama biz bu tutumu desteklemiyoruz, sen istediğini giyebilirsin." bu ve bunun gibi soylemlerin farklı varyasyonlarını ben sürekli duysam kadın ve erkek eşitliği ya da bir nesnenin bir insanın cinsiyetini yansitamayacagini değil direk kadın olmayı isterdim. içinde sürekli ama, belki, lakin, yine de, boşver gibi kelimeleri çokça duyabilecegim bir ortamda. o kelimelerin sonrasındaki kişilik olmak çok zor.

05.03.2021

Şu çocuğuna miras bırakmayacak olanı gördükçe sinir oluyorum.

Bu listeye girmek ne kadar doğru hadi bunu tartışalım :d. İyilik bence gösterilmeden yapılmalı.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ