Yapıldığında İnsanların Sizi 'Ezik' Gibi Görmesine Neden Olarak Kibarlığa Tövbe Ettiren Davranışlar

Hayatınızdaki insanları memnun etmeye çalışan, en ufak olumsuzluk karşısındaki bile karşınızdaki insandan defalarca kez özür dileyen ya da fedakarlıkta kitap yazan bir insan mısınız? Bunlar yapmayın. Neden mi? Detaylıca anlattık...👇

Kaynak: Beyhan Budak

1. Gereğinden fazla özür dilemeyin!

Hata yapıp bu hatadan dolayı özür dilemek elbette ki sizi küçülten bir davranış biçimi değil. Ancak hiç kimse için haddinden fazla kez özür dilememelisiniz. Bu sizin öz güvensiz bir insan olduğunuz izlemi yaratacaktır.

Bu nedenle de henüz siz kendinize saygı duymazken karşınızdaki insanın size saygı duymasını beklemek büyük bir hata olacaktır.

Ayrıca olması gerekenden fazla kez özür dilemek, karşınızdaki insanın egosunu şişerek sizi manipüle etmeye çalışmasına neden olabilir. Özür dilemekten kaçmayın ancak bunu kararında yapmaya da özen gösterin.

2. Kimseye talep etmediği iyilikleri yapmayın!

Diyelim ki biri size ilişkisinde yaşadığı bir problemi anlattı ve ne düşündüğünüzü sordu. Düşüncelerinizi birkaç cümlede söylediğinizde bu, karşınızdaki insan için aslında yeteli bir açıklama. Ancak siz sırf iyilik olsun diye oturup saatlerce ne düşündüğünüzü anlatırsanız pek çok insan bunu ‘iş bilmezlik’ ve ‘eziklik’ olarak yorumlar.

Başka bir örnekle devam edelim. Diyelim ki işe yeni başlayan bir çalışma arkadaşınız size işle ilgili teknik bir detay sordu.

Eğer bu noktada yalnızca sorunun cevabını vermekten ziyade işle alakalı tavsiyeler vermeye başlıyorsanız, pek çok insan sizi ‘ezik’ biri gibi görmeye başlar. Siz her ne kadar bunu iyi niyetle yapsanız da insanlar bunu zayıflık olarak nitelendirir. Eee sonuçta dünya hassas kalpliler için hakikaten de bir cehennem…

3. Fedakarlık ile kullanılmak arasında fark var…

Fedakarlık dünyanın belki de en zor ancak bir o kadar da değerli kavramlarından biri. Ancak karşınızdaki insan için gereğinden fazla çaba göstermeyi bırakın.

Onun bile uğraşmayacağı konuları kendinize görev edinmeyin. Fedakarlığı karşınızdaki insana ve size gösterilen değere göre yapın. Aksi türlü, bu kullanılmak oluyor…

4. Size edilen iltifatları bir türlü kabul edemiyor musunuz? Tebrikler, insanlar sizi maalesef ki ‘öz güvensiz’ olarak görüyor…

Size yapılan övgüleri lütfen kabul edin. Mütevazı olmak ile kendinizi övgüye değer bulmamak arasında çok ciddi bir fark var. Elbette ki utanıp konuyu kapatmak istemeniz normal. Ancak eğer bunu sürekli yapıyorsanız, bir süre sonra çevrenizdeki insanlar da sizi övgüye layık görmemeye başlar.

5. Yalnız kalmaktan korkmayın!

Pek çoğumuz için sinemaya, tiyatroya ya da bir restorana tek başına gitmek hala büyük bir tabu. Ancak hayatınızı başka insanlara bağımlı yaşamayı bırakın. Eğer tüm işlerinizi ancak yanınızda biri varken yapabiliyorsanız, insanlar bir süre sonra sizi ‘ezik’ olarak görmeye başlayabilir.

Çünkü insanlara göre siz daha en ufak şeyde bile birine gereksinim duyuyor oluyorsunuz. Unutmayın kimse yokken de siz vardınız!

6. Sürekli söylenip olumsuz şeyler hakkında konuşmayın!

Siz yalnızca dertleşmek istiyor olabilirsiniz ancak yaşadığınız bir sorunu sürekli olarak dile getirmek karşınızdaki insanın sizin hayatınızda yalnızca bu sorun varmış gibi bir düşünceye girmesine neden olur.

Elbette ki dertleşecek, içimizi dökeceğiz. Ancak sürekli olarak aynı sorunları tekrar tekrar dile getirmek hem karşınızdaki insanı bunaltır hem de sizin insanların gözünde yetersiz’ bulunmanıza neden olur…

Keşke böyle olmasaydı, değil mi? 🥺

7. Romantik ilişkilerde karşınızdaki insanı hayatınızın merkezine koymayın.

Onsuz da var olabileceğiniz gerçeğini kabul edin. Onu çok seviyor ve ondan kopmak istemiyor olabilirsiniz. Ancak biten bir ilişkiden sonra karşınızdaki insana tekrar başlamak istediğinizi ısrarla söylemek hem karşınızdaki insanın almış olduğu ayrılık kararına saygısızlık hem de maalesef ki sizi öz güvensiz gösteren işaretlerden biri. Bırakın her şey aksın. Kendinize zaman ve fırsat verin. Siz bundan çok daha fazlasısınız!

8. Ve son olarak, bazen siz ne yaparsanız yapın, ne kadar iyi bir insan olursanız olun; karşınızdaki insanlar bazen sizi olduğunuz gibi kabul etmezler. Kendinizi kanıtlamaya için çabalamayı bırakın.

Herkesi memnun edemezsiniz. Ayrıca herkesi memnun etmeye çalışmamalısınız da. Elbette kimse çevresindeki insanlarla sorunları olsun istemez. Ancak bazen ne yaparsanız yapın, karşınızdaki insan kötü biriyse sizin ona olan davranışlarınızı kötü yorumlar.

Sizin iyi niyetle yaptığınız açıklama çabanız ise onlara ‘eziklik’ gibi gelir. Bu her ne kadar böyle olmasa da kendiniz ezdirmeyin.

Bu davranış biçimlerinin detaylıca anlatıldığı Beyhan Budak’ın videosuna da bir göz atmayı unutmayın:

Ayrıca:

Bize Kendini Anlat, Öz Güvenli Olup Olmadığını Söyleyelim!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Milli Muharip Uçağımız İçin Göktürkçe 25 Milyon Satır Kod Yazıldığını İddia Eden Facebook Dayısı Beyin Yaktı!
Sudan Korkan Kedi Nasıl Yıkanır?
Gavat Kelimesinin Kökeninin Nereden Geldiğini Öğrenince Epey Şaşıracağınız Kesin!
Deneyimli Flört Ustalarından Aşk Meşk İşlerine Yeni Gireceklere Özel 15 İlişki Kurtarıcı Tavsiye

Popüler İçerikler

TSK'dan Atatürkçü Teğmenlerin Kılıçlı Yemini İçin Açıklama: "Mesele Kılıç Değil, Emre Uyulmaması"
Türkiye Kaçıncı Sırada? Bir Ankete Göre En Güzel Kadınların Bulunduğu Ülkeler Açıklandı
İki Torunlu Mücevher Kralı 30 Yıllık Eşinden Genç Sevgilisi İçin Tek Celsede Boşandı
YORUMLAR
31.03.2022

dünya hassas kalpliler için hakikaten de bir cehennem…

31.03.2022

İyi niyetli ve güler yüzlü olmayın. Karşınızdakinin bunları hak edecek insanlar olduğunu anlayana kadar yani.

31.03.2022

Gözden düşüenin bir parçası bile bulunmaz

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ