Yapılan Yeni Araştırmaya Göre İnsan Soyunun Afrika'dan Geldiği İnanışı Yanlış Olabilir!

İnsanların milyonlarca yıl evvel Afrika'dan geldiğine dair yaygın bir inanış var.

Fakat yapılan yeni bir araştırmaya göre bu inanış tamamen yeniden yazılmış olabilir. 

Araştırmacıların Girit'te buldukları ayak izi, insan evrimi konusundaki bakış açısını kökten değiştirebilir. Bulunan ayak izi atalarımızın bizim düşündüğümüzden çok daha önce Avrupa'da olduğunu ileri sürüyor.

İnsan soyunun bilinen hikayesi, bilim insanlarının 20. yüzyılda bulduğu fosillerden beri Güney ve Doğu Afrika üzerinde şekillenmişti.

Sonrasında yapılan araştırmalar ise atalarımızın Avrupa ve Asya'ya göç etmeden önce milyonlarca yıl boyunca Afrika'da izole bir hayat sürdüğünü göstermişti.

Fakat bulunan yeni ayak izinden yola çıkılarak yapılan araştırmada, Girit'te 5.7 milyon yıl evvel yaşam olduğu sürüldü.

Dolayısıyla insanlar Avrupa da dahil diğer kıtaları bizim bildiğimizden çok daha önce keşfetmeye başlamış olabilirler. 

Araştırmanın yazarı Profesör Per Ahlberg 'Bu yeni araştırma, şimdiye kadar bilinen insan evrimi teorisiyle çelişiyor ve birçok tartışmaya neden olacak gibi duruyor. Bulunan kalıntıların şimdiye kadar bildiğimiz bu gerçeği değiştirip değiştirmeyeceği ise hala belli değil.' şeklinde açıklamada bulundu.

Bulunan ayak izinin karakteristik özellikleri incelendi. Özellikle ayak parmaklarına bakıldı.

İki ayak üzerinde yürüdüğü, pençelerinin olmadığı ve iç ayak parmaklarının bizim dış ayak parmaklarımızdan daha uzun olduğu görüldü.

Bütün bunlar, bulunan bu ayağın yaşayan ilk insanlara ait olduğunu veya ayak izinin sahibinin ve türünün Afrika'da yaşayanlar haricinde gelişen bir grup olduğunu gösterebilir.

Ayak izinin oluştuğu zaman diliminde, Sahra Çölü yoktu ve yeşillik, ağaçlık alanlar Kuzey Afrika'dan Doğu Akdeniz bölgesine kadar uzanıyordu.

Girit ise o zamanlar Yunanistan'dan alan olarak ayrılmamıştı. Bütün bunlar, yolculuğun nasıl yapıldığına dair mantıklı açıklamalar getiriyor. 

Fakat yolculukta sıkıntılar yaşanmış olabilir. University College London'dan Mark Maslin, The Times ile yaptığı röportajda araştırmanın atalarımızın iki ayak üzerinde yürümeye başlayınca Avrupa'ya doğru yola çıktıklarını desteklerken, sonrasında yaşayanlara dair bir kanıt olmamasının da 'yolculuğun iyi bitmemiş olabileceğini' gösterebileceğini söyledi.

Popüler İçerikler

Büyük İddia: Çaycuma Cumhuriyet Başsavcısı, Sevgilisinin Eski Sevgililerini Gözaltına Aldırdı
İpler Yine Gerildi: Farah Zeynep Abdullah, Ödülünü Yılmaz Güney'e Adayan Nur Sürer'e Tepki Gösterdi
Esra Erol’un İfşa Ettiği Sahte Mehdinin Müridinin Esra Erol’u Tehdit Ettiği Video Ortaya Çıktı
YORUMLAR
11.09.2017

İlkokul 1. Sınıf : Evrim bir inanç değildir , Bilimdir. , 2. Sınıf : Bilimsel teori ile günlük hayatta kullanılan teori farklıdır. 3. Sınıf: Teori ispatlanınca kanun olur önermesi yanlıştır. 4. Sınıf : Evrim tüm canlılığın tek bir ortak atadan geldiğini söyler. Ortaokul 1: Adaptasyon Doğal-Yapay Seleksiyon gibi kavramlar Ortaokul 2 : Vücudumuzda evrimin kalıntıları ve kanıtları Ortaokul 3: Darwin ve Galapagos Adası Ortaokul 4: Evrimsel kalıntıların olduğu müze ziyaretleri. Lise 1: Makro-Mikro Evrim Lise 2: Mutasyon-Delesyon-Duplikasyon Lise 3: Migrasyon -Türleşme gibi kavramlar Lise 4: Abiyogenez ... Evlatlarımızı böyle bir müfredatta mı yetiştirsek ülkeye daha yararlı bireyler olur yoksa cihat, din, arapça gibi müfredatla mı ?

11.09.2017

böyle bir müfredatın işlenmesi için belki yüzyıllar geçmesi lazım bu ülkede.o zamana kadar ezbere,koyunluğa,hükümetlere yararlı bireyler olmaya devam.

11.09.2017

ayak izinin fotosunuda koysaydiniz keske. modern insanla benzer bir ayak izi degil. eski insansilara ait. modern insanin 50bin yil once afrikadan ciktigi tezini etkilemez keza bu konuda cok saglam genetik kanitlar var. modern insandan once afrikadan ayrilip avrasyaya yayilan neanderthal, denisovan gibi diger insansi turlerinin tarihlerini cok daha geriye goturebilir ama bunlarin hic biri bizim direk atamiz degildiler.

11.09.2017

https://cdn.theconversation.com/files/181777/width926/file-20170811-1192-1tmv6u3.jpg

11.09.2017

Bence çok geçmişte dinozorlardan da önce bir uygarlık çok fazla gelişmişti. Dünyadaki yaşamın yok olacağını anladılar. Kan et ve kemik ile çalışan ve kendini yenileye bilen bir teknoloji ile bir canlı yarattılar. Şimdiki tüm canlılarda bir birinden türedi. İyi film olur bundan aq.

11.09.2017

%30? :(

TÜM YORUMLARI OKU (61)