Yapılan Son Araştırmalara Göre Koronavirüs Semptomlarının 6 Kategoriye Ayrılabileceği Sonucuna Varıldı!

Bu yılın en büyük sorunlarından bir tanesi olan koronavirüsle ilgili her geçen gün bambaşka şey öğreniyoruz ve onunla yaşamaya çalışıyoruz biliyorsunuz ki...

Son zamanlarda ise virüs semptomlarını takip eden bir uygulamaya göre yapılan araştırmada, hastalığın altı ayrı belirtisi olabileceği sonucuna varıldı. Londra King's Kolejine yaptığı araştırmada, düzenli şekilde verilerini giren 1600 İngiliz ve Amerika vatandaşının mart ve nisan ayında kaydettiği bilgiler incelendi.

Genel olarak öksürük, ateş ve koku kaybı gibi belirtilere odaklanan araştırmacılar Kovid-19'un altı farklı şekilde belirti gösterebileceğini tespit etti:

Çalışmadan bağımsız olan Dr. Bob Lahita da iyileşen hastalar arasında ateş belirtisi gösterenlerin yanında göstermeyenlerin de olduğunu hatta kusma ve ishal gibi belirtilerin de gözlemlendiğini söyledi. Diğer altı semptom ise şu şekilde:

1. Ateşsiz ve grip benzeri semptomlar:

Baş ağrısı, koku kaybı, kas ağrıları, öksürük, boğaz ağrısı ve göğüs ağrısı ile ilişkilidir. Bu belirtileri gösteren hastaların % 1.5'i oksijen desteğine ihtiyaç duyar.

2. İkinci tip, ateşli grip benzeri belirtiler:

İştah kaybı, baş ağrısı, koku kaybı, öksürük, boğaz ağrısı, ses kısıklığı ve ateş gibi belirtileri içerir. Yapılan araştırmalar ise bu seviyedeki hastaların yaklaşık olarak % 4.4'ünün solunum desteğine ihtiyacı olduğunu göstermektedir.

3. Sindirim sistemi ile ilgili sorun yaşayan üçüncü tip hastalar:

Öksürük yerine baş ağrısı, ishal, koku kaybı, iştahsızlık, boğaz ağrısı ve göğüs ağrısı çeken bu hastaların yaklaşık %3.3'ü solunum desteğine ihtiyaç duyar. Şu ana kadar çok da ciddiye alamadığınız semptomların hayati kısmı ise buradan sonra başlıyor.

4. Baş ağrısı, koku kaybı, öksürük, ateş, ses kısıklığı ve göğüs ağrısı ile birlikte yorgunluk yaşayan dördüncü tip hastalar:

Bu düzeydeki hastaların % 8.6 oranında solunum desteğine ihtiyacı vardır.

5. Bir önceki seviyedeki semptomlara ek olarak iştah kaybı, boğaz ağrısı ve kas ağrısı belirtilerini gösteren beşinci tip hastalar:

Yapılan araştırmaya göre, bu hastaların ise neredeyse %10'u solunum desteğine ihtiyaç duyar.

6. En şiddetli Kovid-19 tipi "üçüncü şiddetli seviye, karın ve solunum" olarak adlandırılır. Karın ağrısı, nefes darlığı ve ishal ile birlikte yukarıdaki tüm semptomlara sahiptir.

Bu hastaların yaklaşık % 20'sinin solunum desteğine ihtiyacı vardır. Lahita'ya göre bu hastalar, solunum cihazına bağlanan ve sonrasında bu virüsü yenip yenemeyeceği konusunda çok ince bir çizgide olan kişilerden oluşuyor.

Araştırmacılar ekstra olarak şiddetli üç tip içindeki hastaların yaşlılardan ya da düşük bağışıklık sistemine sahip kişilerden oluştuğu sonuca vardı.

Bilim insanları, bu konuda yapılacak ileriki araştırmalarda hastaların kategorilere ayrılarak ihtiyaçlarını ve izlenecek tedavi yolunu daha net şekilde kararlaştırmayı umuyor.

Lahita ise "Bu altı türün tanımlandığı için çok mutluyum. Bu, bizlere virüsten muzdarip hastalar için bir öngörü sağlıyor." diyerek duygularını dile getiriyor.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi çekebilecek diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz; 👇

ABD'li Üniversite Öğrencileri 'Koronavirüs Bulaştırma Partileri' Düzenliyor: İlk Enfekte Olan Parayı Alır
Ayasofya Açılışına Katılmıştı: AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi'nin Koronavirüs Testinin Pozitif Çıktığı İddia Edildi
Önlemlere Dikkat Çekmek İçin Yüzlere Drone ile Koronavirüs Koreografisi Yaptılar

Popüler İçerikler

Ruslar, Moskova'yı Kana Bulayan Teröristleri Cinsel Organına Elektrik Vererek Sorguladı!
9 Yaşındaki Çocuğa İmam Odasında Yıllarca İstismar İddiası: İmam Tutuklandı!
Son Sahnesiyle Yüreklerimizi Ağzımıza Getiren Kızılcık Şerbeti Pinko'dan Sürpriz Paylaşım
YORUMLAR
31.07.2020

10 gün önce Covid testim pozitif çıktı. Tabiki karantinadayım şu an 4 günüm kaldı. Bu sınıflamaların hiç birine tam olarak girmiyorum, boğaz ağrısı ateş ve ishal vardı sadece onlar da 3-4 gün sürüp geçti çok şükür. Sorun şu ki negatife döndünüz mü diye tekrar test yapılmıyor, birlikte yaşadığınız ailenize ve temasta bulunduğunuz insanlara belirti yoksa asla test yapmıyorlar üstelik tek belirti de yetmiyor saçmalık 😒

31.07.2020

geçmiş olsun 💕

31.07.2020

Abi dedem, babaannem ve zihinsel engelli halam Corona oldu. Halam da ishal falan da var ancak doktorlar evde tedavi olabileceğini söyledi. Şüphelendim şimdi.

01.08.2020

Geçmiş olsun..

TÜM YORUMLARI OKU (11)