Yapay Zekayla Üretilen İlk Müzisyen Anna Indiana'nın Şarkısı Büyük Tartışma Yarattı

Yapay zeka tarafından yaratılan sanatçı Anna Indiana, dünyanın ilk tamamen yapay zeka üretimi şarkısını yayınladı. Ancak bu şarkı dinleyiciler tarafından beğenilmedi ve ağır eleştirilere maruz kaldı. Detaylar içerikte. 👇

Kaynak: 1

Son zamanlarda İspanyol bir ajans influencerların kaprisleri ve egolarından bıktığı için yapay zeka teknolojilerini kullanarak kendi influencerlarını yaratmıştı.

Şimdi de yapay zeka tarafından oluşturulan bir şarkıcı olan Anna Indiana müzik dünyasına adım attı.

Anna Indiana'nın "Betrayed by this Town" adlı ilk şarkısı yapay zeka kullanılarak her yönüyle otomatik olarak oluşturuldu: anahtar notalar, tempo, akor ilerlemesi, melodi, ritim, şarkı sözleri ve hatta şarkıcının imajı ve sesi bile.

Anna Indiana pürüzsüz cilt, kusursuz ses ve egosuz bir şarkıcı olarak yapımcıların hayallerini gerçekleştirdi.

İsmi "Artificial Neural Networks Accelerate Innovative New Developments, Igniting A New Age" (Yapay Sinir Ağları Yeni Gelişmeleri Hızlandırarak Yeni Bir Çağı Başlatıyor) cümlesinin kısaltması olan Anna Indiana, çeşitli yapay zeka araçlarının birleşimiyle yaratıldı.

Şarkıları ChatGPT 4 tarafından yazılıp Synthesizer V ile melodiye dökülüyor ve seslendirme Musicfy'dan telifsiz bir ses kullanılarak yapılıyor.

Ancak Anna Indiana'nın X platformunda paylaşılan videosu 21 milyon izlenme almasına rağmen eleştiriler pek olumlu değil.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ünlü müzik eleştirmenleri ve kullanıcılar şarkıyı pek beğenmedi, hatta bazıları bunu "şimdiye kadar duydukları en kötü şey" olarak nitelendirdi.

twitter.com

Dünya üzerindeki hiç kimse bu teknolojiyi istemiyor. Yapay zekayı angarya işleri kolaylaştırmak için kullanın, keyif aldığımız aktiviteleri mahvetmek için değil.

Anna Indiana, vasat bir çıkış yapsa da sanal sanatçılar alanında yeni bir kapı açtı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yapay Zeka Dünyasında Beklenmedik Gelişme: ChatGPT'nin Geliştiricisi Sam Altman, OpenAI CEO'luğundan Kovuldu!
Yapay Zekayla Oluşturulduklarına İnanamayacağınız Akıllara Durgunluk Verecek Görseller
Hogwarts'da Güvenlik Kameraları Olsaydı: Yapay Zeka'nın Oluşturduğu Gülme Krizi Garantili 22 Fotoğraf

Popüler İçerikler

Fatih'in Ecel Terleri Döktüğü Kızılcık Şerbeti Fragmanına Gelen Tepkiler
Okan Bayülgen Televizyonu Bıraktığını Açıkladı!
Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
YORUMLAR
30.11.2023

bana göre bizim pek çok "şarkıcıdan" daha iyi :)

Yapay Zeka yazılımcıları mı şoförleri mi işsiz bırakacak derken grafiker ve müzisyenleri işsiz bırakacak. Şaka bir tarafa sanat böyle bir şey değil. Gerçek enstrüman her zaman kalıcı oluyor. Dijital yapılmış müzikleri beynimiz siliyor. Banyoda mırıldandığiniz şarkılara dikkat edin hepsi eski usül yapılan gerçek müzik aletleriyle yapılan şarkılardır. Dijital şeyler akılda kalmıyor kalıcı olmuyor. Gerçek enstrüman ise yıllar geçse de unutulmuyor.

02.12.2023

rezil

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ