Zekâ basit tanımıyla, yeni ortamlara ve durumlara uyum sağlayabilme ve belirli davranışların yarattığı etki ve sonuçları kavrayabilme kabiliyetine verilen isimdir. Dünya üzerinde yaşayan tüm canlılar o veya bu şekilde bu yeteneğe sahiptir: Örneğin hem hayvanlar, hem de bitkiler yaşadıkları ortama uyum sağlayabilir ve dışarıdan gelen bir etkiye tepki verebilirler. İnsan zekâsı ise bugün öyle bir noktaya ulaştı ki, canlılık taşımayan bilgisayarlara zekâ bahşetmek gibi bir meseleyi düşünür olduk. Ancak bu bizi gelecekte iyi bir noktaya mı götürecek, yoksa sonumuzu mu getirecek? İhtimaller de aşağıdaki içeriğimizde...
İçerikten anladığım yapay zekanın olması insana artık gerek kalmayacağı bu yüzden de kendi sonumuzu kendimiz getireceğimizdir. Kendi kendimizi, kendi ellerimizle saf dışı bırakacağız.
bizler yavaş yavaş yapay zeka olma yolunda ilerlemiyor muyuz? ne duygu kaldı ne düşünce.. robot gibi yaşıyoruz. sabah kalk işe git köpek gibi itaat et sonra eve gel yemek ye ve yat ertesi gün yine aynı. daha yapay zekaya gerek var mı? bütün doğallığımızı teslim ettik geriye sadece bedenimiz kaldı. yapay zeka yerine insanın içinde körelmiş olan yeteneği,ışığı, enerjiyi tekrar ortaya çıkarmaya çalışsak daha iyi olmaz mı?
kötü niyetli insanlar her daim bulunduğu için ilk zamanlar güzel olsa da sonradan felaket olur diye düşünüyorum