Kendi cenazesine katılan ve yas tutan oğluyla; yakınlarıyla sohbet eden İngiliz Marina Smith, yepyeni bir geleceğin kapısını mı araladı?
Kendi cenazesine katılan ve yas tutan oğluyla; yakınlarıyla sohbet eden İngiliz Marina Smith, yepyeni bir geleceğin kapısını mı araladı?
Örneğin, kısa bir süre önce teknoloji devi Amazon’un, Amerika’da pek çok evde kullanılan Alexa isimli yapay zekalı ev robotu yani akıllı hoparlörü ile ilgili duyurduğu yeni özellik pek çok kişiyi hem şaşırttı hem ürküttü. Çünkü söz konusu özellik hoparlörün ölmüş aile üyelerinin sesini taklit edebileceğini söylüyor. Tanıtım videosunda da bir çocuk Alexa’dan ölmüş büyükannesinin sesi ile kitap okumasını istiyor ve Alexa’da okuyor… İlgili haber ve denemeyi buradan izleyebilirsiniz.
Dünya adeta başka bir boyuta geçiyor ve deepfake (derinsahte) de diyebileceğimiz bu uygulamalar teknolojiye en sempatik bakan benim gibi profillerde bile hafif bir ürkme duygusuna neden oluyor.
Öldükten sonrada rahat yok desene.
Anam yaşarken derdimi çekti şimdi mezarına gittimmi niye erken gidip bu işleri bana biraktin diye ağlıyorum düşün.
Artık robotlar ile canlı olarak konuşma devri başladı. Yanılmassam çin dede bir erkek kız arkadaşı için yanında olamadığı için robot mesaj sistemi kurmuş. Canlı olarak sohbet etme olanağı robotlar ile olur. Yeterki kodlamasını ve nasıl yapacağını bilmek kafidir. Helal olsun bu sistemi yapan kişiyede.