Yapay Zeka Kullanımı Yüzünden İnsanlığının Sonunun Geleceğini Söyleyen 'Kıyamet Müzesi' Gündemde!

Her geçen gün yapay zekanın günlük hayatımıza bir adım daha attığı dünyada herkesin bu durumdan mutlu olduğunu söylemek doğru olmaz... Amerika'nın San Francisco kentinde açılan yeni bir müze, yapay zekanın gelişerek insanlığı yok ettiği ve pişmanlık duyduğu bir geleceği konu alıyor! 

Bu enteresan 'kıyamet müzesine' dair detaylar için buyurun, bakalım siz ne düşüneceksiniz? 👇

Bilim insanlarının dur durak bilmeyen çalışmaları ile yapay zeka (AI) teknolojisi artık iyice hayatımıza girmeye başladı bildiğiniz gibi.

Örneğin OpenAI şirketinin yapay zeka robotu ChatGPT'nin yeni versiyonunu piyasaya sürmesiyle birlikte robotların aklınıza gelebilecek hemen hemen her sektöre artık giriş yapabileceğini anlamış olduk.

Bizler de ChatGPT ve Midjourney yapay zeka robotlarını kullanarak bir içerik hazırlamıştık;

Tutku Dolu Koçlardan Yaratıcı Balıklara: Okurken "İşte Bu Ben!" Diyeceğiniz Burçların En Baskın Özellikleri

Tabii ki toplumun her kesiminin bu haberlerden hoşnut olduğunu söylemek yanlış olur. Yapay zeka çalışmalarının hızla ilerlediği ABD'de, yeni nesil teknolojinin zararlarını göstermek isteyen insanlar da bir yola başvurdular...

ABD'nin San Francisco kentindeki Misalignment Müzesi, yapay zekanın risklerini konu alan 'kıyamet' temalı bir sergi düzenledi!

Sergi, yapay zekanın insan seviyesindeki bir zekaya ulaşarak insanlığın çoğunu 'ortadan kaldırdığı' bir gelecek fikri konu alınıyor.

Geçtiğimiz 11 Şubat günü kapılarını açan müzedeki serginin küratörü Audrey Kim, bu distopik gelecek fikrinde yapay zekanın insanları öldüreceğini ve sonra yanlışının farkına varacağını anlatıyor.

Müzenin internet sitesinde ise 'Bizim amacımız insanların teknoloji ve yapay zeka ile ilerideki sonuçları hakkında eleştirel bir şekilde düşünebilecekleri bir alan yaratmak.' yazısı yer alıyor.

Müzenin girişindeki dikkatleri çeken ilk eser, 15 bin ataştan yapılan bu iki 'yapay zekavari' insan figürü ve üzerindeki yazı: "İnsanlığın çoğunu öldürdüğüm için üzgünüm!"

Özellikle ataş, bu müzenin teması simgesel bir önem taşıyor. 'Ataş Maksimize Edici' düşünce deneyine göre bir ataş üreticisi, fabrikasında insanlar yerine yapay zeka kullanıyor ve daha fazla ataş üretme talimatını veriyor.

Yapay zeka da dünya üzerindeki her kaynağı ataş üretmek için kullanmaya başlıyor; insanlığın sonu gelirken gezegenin dört bir yanında ataştan oluşan dağlar yer alıyor...

Müzeyi ziyaret eden insanların fikirlerini paylaşmaları için bir de ziyaretçi defteri bulunuyor! Ziyaretçilerin şimdiye dek temadan ve eserlerden oldukça memnun kaldıklarını belirtmek yanlış olmaz.

Peki siz ne düşünüyorsunuz bu müze hakkında? Yapay zeka ile böyle bir gelecek öngörülebilir mi? 

Buyurun yorumlara!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Vajina, Tuvalet ve İşkence Müzesi: Dünyanın Dört Bir Yanından Akla Hayale Gelmeyecek En Tuhaf Müzeler
ChatGPT Çılgınlığının Yeni Ürünü GPT-4 Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!
Genelevleri Anlattı: Yapay Zeka Hollanda'daki Seks İşçileri Hakkında Bilinmeyenleri Açıkladı!
Dünyanın Gelmiş Geçmiş En Ünlü Sanat Eserleri Hakkında Daha Önce Duymadığınız 15 Enteresan Bilgi

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
YORUMLAR
05.04.2023

bunu sanata dökmek bile sanattır. yani benc insan ve yapay zeka burda ayrılıyor. Ama hem insanin hem de yapay zekain birbirine ihtiyaç duyduğu gerçeğini gelecekte göz ardı edemeyiz. insan tek başına yaşamını sürdüremez

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ